💠 گزارش‌های خارجی نشان می‌دهد ‹ اعمال نفوذ شرکت‌های آمریکایی برای تغییر نتیجه ‌مطالعات ‌تراریخته › 🔸 نشریه «ایندیا کانتری تودی» در گزارشی با عنوان «6 مسئله مهمی که درباره محصولات تراریخته باید بدانیم» نوشت: تحقیقاتی که در برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آمریکا انجام شده نشان می‌دهد که استفاده از محصولات تراریخته باعث جهش‌های […]

💠 گزارش‌های خارجی نشان می‌دهد

‹ اعمال نفوذ شرکت‌های آمریکایی برای تغییر نتیجه ‌مطالعات ‌تراریخته ›

🔸 نشریه «ایندیا کانتری تودی» در گزارشی با عنوان «6 مسئله مهمی که درباره محصولات تراریخته باید بدانیم» نوشت: تحقیقاتی که در برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آمریکا انجام شده نشان می‌دهد که استفاده از محصولات تراریخته باعث جهش‌های ژنی در انسان شده، اختلالات کبدی، نازایی و ناقص‌زایی و بسیاری بیماری‌های دیگر را سبب می‌شود.

🔸 محصولات تراریخته گیاهان و حیواناتی هستند که DNA آنها در آزمایشگاه تغییر شکل یافته است… برخی معتقدند که اصلاحات ژنتیکی که روی محصولات تراریخته انجام می‌شود از نوع اصلاح ژنتیکی رایجی که وجود دارد متفاوت نیست اما اینطور نیست زیرا اصلاح ژنتیکی طبیعی یک مرحله زمان‌بری است اما اصلاح ژنتیکی محصولات تراریخته در دوره کوتاهی انجام می‌شود.

🔸 بر اساس این گزارش، گروه‌هایی نظیر «پروژه‌های بدون GMO» و «نظارت بر آب و غذا» اشاره می‌کنند که ۵۰ کشور جهان استفاده و فروش این محصولات را به دلیل خطرات آن برای سلامتی یا منع کرده‌اند و یا بسیار محدود کرده‌اند.

🔸 تنها دلیلی که محصولات تراریخته در آمریکا و کانادا در سطح گسترده استفاده می‌شود این است که شرکت‌های خصوصی به دنبال منافع و سرمایه‌گذاری‌های خودشان هستند و بر مطالعات علمی هم نفوذ می‌کنند.

🔸 این مطالعات علمی تلاش دارند که جامعه عمومی و دولت را قانع کنند که این محصولات سالم هستند. بحث کلی GMO به سیاست‌ و پول شرکت‌ها مربوط می‌شود و بنابراین بسیار غیرممکن است که شما بتوانید یک پاسخ قاطعی درباره آن پیدا کنید.

🔸 علاوه بر این موارد زیادی وجود دارد که به طور مستقیم در ارتباط با محصولات کشاورزی GMO است که خطرناک بودن آنها اثبات شده است به عنوان مثال بر اساس مطالعات دانشگاه هاروارد بسیاری محصولات تراریخته طوری طراحی شده‌اند که در مقابل آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها مقاوم هستند بنابراین حجم زیادی آفت‌کش‌ و علف‌کش‌ نظیر «گلایفوزیت» و «رانداپ» در محصولات تراریخته استفاده می‌شود که باقیمانده این آفت‌کش‌ها در گیاه سرطان‌زا است.

🔸 گفتنی است به‌تازگی روزنامه انگلیسی گاردین هم اعلام کرده است: ۸۷ انجمن مدنی در نیجریه اجازه کشت محصولات تراریخته را در این کشور ندادند، آنها می‌گویند این محصولات برای سلامتی زیان دارد.

🔸 در اکتبر سال ۲۰۱۵ نیز، مسئولان کشور ایتالیا از اتحادیه اروپا درخواست کردند که کشت این محصولات را به طور کامل در این کشور ممنوع کند؛ ۱۹ کشور از ۲۸ کشور عضو این اتحادیه خواستار ممنوعیت کامل محصولات تراریخته در کشور خود هستند.

🔸 با این حال عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور، با صراحت تمام از تولید و واردات محصولات تراریخته حمایت کرد‌ه است.

 

📚 منبع : kayhan_news@