رئیس‌موسسه تحقیقات برنج کشور، از معرفی دو رقم جدید برنج با نام‌های «رشت» و «تی‌سا» برای کشت در استانهای گیلان ومازندران خبر داد. مریم حسینی عصرسه شنبه در حاشیه راه‌اندازی دفتر انجمن برنج مازندران در آمل درگفت وگو با ایرنا افزود: رقم «رشت» در استان گیلان و «تی‌سا» در مازندران در فصل زراعی جاری کشت […]

رئیس‌موسسه تحقیقات برنج کشور، از معرفی دو رقم جدید برنج با نام‌های «رشت» و «تی‌سا» برای کشت در استانهای گیلان ومازندران خبر داد.


مریم حسینی عصرسه شنبه در حاشیه راه‌اندازی دفتر انجمن برنج مازندران در آمل درگفت وگو با ایرنا افزود: رقم «رشت» در استان گیلان و «تی‌سا» در مازندران در فصل زراعی جاری کشت شده و در تیرماه با حضور مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی در محل معاونت تحقیقات برنج کشور در آمل رونمایی خواهد شد.
وی افزود: هر دو رقم از نظر کیفیت در پخت وعملکرد تولید نسبت به رقم‌های معرفی شده دارای برتری است.
رئیس‌موسسه تحقیقات برنج کشور با‌ اشاره به اینکه رقم رشت با تولید عملکرد حدود شش تن درهرهکتار دارای عطر وطعم قابل قبولی است، گفت: عملکرد رقم «تی‌سا» نیز هفت ونیم تن در هر هکتار است.
حسینی، طول دوره رشد تا برداشت این محصول را حدود ۱۲۵ روز همانند دیگر ارقام قبلی اعلام کرد وافزود: مقاوم بودن دربرابر آفات برنج و ورس وخوابیدگی در دوران پیش از برداشت از دیگر قابلیت‌های برجسته دو رقم جدید برنج رشت و تی‌سا است.
وی اضافه کرد، در برنامه کاری موسسه تحقیقات برنج در سال ۹۷ حداقل یک یا ۲ رقم دیگر برنج که هم کیفیت بالایی در پخت و نیز در برابر خشکسالی مقاومت بیشتری داشته باشد، معرفی خواهد شد.
رئیس‌موسسه تحقیقات برنج کشور گفت که با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور، بیشتر تحقیقات درحال انجام توسط کارشناسان این موسسه برمحوریت آب هست ومعرفی رقم‌هایی که مقاوم به خشکی با کمترین کاهش محصول در واحد سطح باشد.
نخستین دفتر مستقل برنج ایران در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل عصرسه شنبه راه‌اندازی شد. 

📚 منبع : کیهان – ۳۰ خرداد ۱۳۹۷