مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی موجودی سیب سردخانه‌های کشور را حدود ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال ذخیره کافی از این محصول برای مصرف داخلی و نیاز شب عید داریم، اما برای قیمت بازار باید نظارت شود.   به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی شکراله حاجی‌وند افزود: امسال […]

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی موجودی سیب سردخانه‌های کشور را حدود ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال ذخیره کافی از این محصول برای مصرف داخلی و نیاز شب عید داریم، اما برای قیمت بازار باید نظارت شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی شکراله حاجی‌وند افزود: امسال تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن سیب در کشور پیش‌بینی شده است.
وی میزان صادرات سیب درختی در سال ۹۶ را حدود ۶۰۵ هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت: این صادرات به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس، آسیای میانه و کمی هم به اروپا انجام شده است.

حاجی‌وند گفت: از ابتدای سال تا کنون نیز حدود ۲۰۷ هزار تن صادرات سیب داشته ایم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ذخیره سیب شب عید ۲۰ هزار تن بود، تصریح کرد: برای ذخیره‌سازی شب عید امسال، به اندازه کافی و بیش از نیاز سیب موجود است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی درباره قیمت سیب نیز بیان کرد: قیمت سیب متعادل است، اما از بارانداز به بعد قیمت این محصول بسیار متغیر می‌شود و­از این رو دستگاه‌های نظارتی باید کنترل‌های لازم را انجام دهند.

وی تولید جهانی سیب را ۹۰ میلیون تن عنوان کرد و گفت: ایران به لحاظ تولید پس از چین، آمریکا و هلند، رتبه چهارم جهان را دارد.شکرالله حاجی‌وند همچنین در گفت‌وگو با ایرنا گفت: سرمازدگی به شاخه‌های جوان درخت گردو آسیب وارد می‌کند و درخت برای دو سال پیاپی محصول نمی‌دهد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: به دلیل اهمیت تولید گردو در کشور، تکنیک پیوند و سرشاخه کاری ارقام مقاوم به سرما در اولویت فعالیت‌ها قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره تولید گردو تا پایان امسال نهایی می‌شود، گفت: امسال ساخت گلخانه نهال گردو و سایر زیرساخت‌ها را در دستور کار داریم.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ از این تکنیک در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، کردستان و کرمانشاه و لرستان و سایر مناطق گردو خیز کشور استفاده می‌شود. پارسال کمتر از یک هزار هکتار سرشاخه کاری گردو انجام شد و امسال نیز همین میزان در دستور کار است.

به گفته مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، سال ۱۳۹۵ از ۱۵۷ هزار هکتار باغ ۲۵۲ هزار تن و در سال ۱۳۹۶ از ۱۶۶ هزار هکتار باغ، ۲۶۲ هزار تن گردو تولید شد.

 

کد مطلب : A97100409

📚منبع : کیهان – ۲ دی ۱۳۹۷