عکس گزارش به فردی به‌نام سوامیناتان تعلق دارد که طی نیم قرن اخیر،از برجسته‌ترین مدیران بنیاد راکفلر برای راهبری پروژه‌ تراریخت بود.وی در مقاله جنجالی اخیرش، مزایای تراریخت را زیرسؤال برده است.کارشناسان این"توبه‌نامه"را نقطه عطفی در این حوزه می‌دانند.   به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، یکی از رهبران تراریخت دنیا در نیم قرن اخیر – […]

عکس گزارش به فردی به‌نام سوامیناتان تعلق دارد که طی نیم قرن اخیر،از برجسته‌ترین مدیران بنیاد راکفلر برای راهبری پروژه‌ تراریخت بود.وی در مقاله جنجالی اخیرش، مزایای تراریخت را زیرسؤال برده است.کارشناسان این"توبه‌نامه"را نقطه عطفی در این حوزه می‌دانند.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، یکی از رهبران تراریخت دنیا در نیم قرن اخیر – که مستندات ارتباط وثیق و رهبری‌اش در مؤسسات متعلق به بنیاد راکفلر، ذیلاً خواهد آمد – اخیراً مقاله‌ای جنجالی در مجله‌ی معتبر علمی منتشر کرده و از «سودمند بودن تراریخت» عقب نشسته است. مقاله‌ی او سبب شد، تراریخته، به‌ویژه پنبه تراریخت در کشورهای کشت‌کننده به محاق برود.

بر همن اساس، بسیاری از مدافعان ایرانی مصرف عمومی تراریخت، تحصیلات خود را در مؤسسه‌ی «ایری» – متعلق به بنیاد راکفلر –  گذرانده‌اند. اولین مسئول غیرآمریکایی این مؤسسه، دانشمند هندی حوزه‌ی زیست‌فناوری، با نام «مونکومبو سمباسیوان سوامیناتان» بوده است. وی در زمان تحصیل دوست‌داران ایرانیِ تراریخت، مسئولیت مؤسسه‌ی متعلق به راکفلر را بر عهده داشته است. وی از سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۸ یکی از شخصیتهای مرجع تراریخت به شمار می‌رفته؛ چنان که راکفلرها سیل تجلیلها از وی را ترتیب دادند، وی را «پدرانقلاب سبز در هند» نامیدند و به‌عنوان یکی از مراجعِ رده‌ی یک تراریخت، معرفی کردند.

سایت مؤسسه‌ی ایری درباره‌ی او نکات زیر را یادآور می‌شود:

  • ۱ آوریل ۱۹۸۲؛ ام.اس. سوامیناتان به عنوان چهارمین مسئول ایری برگزیده شد.
  • ۱۶ اکتبر ۱۹۸۲؛ وی در مراسم بازدید رئیس‌جمهور فیلیپین از این مؤسسه، به‌عنوان مدیرکل حاضر است.
  • ۸ آوریل ۱۹۸۳؛ سوامیناتان، در جایگاه مدیرکل ایری، سومین جایزه جهانی در زمینه‌ی توسعه‌ی کشورهای جهان سوم را از دست رئیس‌جمهور چین دریافت می‌کند. وی همچنین در این مراسم سخنرانی‌ای با عنوان «پیشرفت های کشاورزی: کلید موفقیت و رونق جهان سوم» ایراد می‌نماید.
  • ۱۶ آوریل ۱۹۸۶؛ سوامیناتان جایزه‌ی ملی حوزه کشاورزی را از رئیس‌جمهور هند دریافت می‌کند.
  • ۶ اکتبر ۱۹۸۷؛ اولین جایزه‌ی بنیاد تأسیس نشده‌ی «جایزه‌ی جهانی غذا» تقدیم سوامیناتان می‌شود.
  • ۱۶ اکتبر ۱۹۸۷؛‌در ایری یک ساختمان به افتخار او به نامش نامگذاری شد. این سالن ۲۱ دسامبر همان سال رسماً افتتاح شد.
  • ۱۰ نوامبر ۱۹۸۷؛ رئیس‌جمهور فیلیپین، جایزه‌ی قلب طلایی این کشور را به سوامیناتان اعطا کرد.
  • ۵ آوریل ۱۹۹۱؛ سوامیناتان جایزه‌ی ۲۰۰ هزار دلاری تیلور را از آن خود کرد.
  • ۱۵ نوامبر ۱۹۹۱؛ وی جازه‌ی هندا در ژاپن را از آن خود کرد.
  • ۱۶ آگوست ۱۹۹۹؛ مجله‌ی تایم او را به‌عنوان یکی از ۲۰ انسان پرنفوذ آسیایی در قرن بیستم معرفی کرد.
  • ۹ ژانویه‌ی ۲۰۰۷؛ سوامیناتان در انستیتو کشاورزی کامبوج مدالی از سوی نخست‌وزیر این کشور دریافت کرد.

وی با وجود اینکه از سوی بنیاد راکفلر، ید طولایی در تولید و جا انداختن محصولات تراریخت در سطح دنیا داشته است، به یکباره در چرخشی عجیب، درباره‌ی کلیه‌ی مزیتهایی که در حوزه تراریخت برمی‌شمرده، کوتاه آمده و توبه کرده است.

 

کد مطلب : 97122623

📚منبع : خبرگزاری تسنیم