غذاهای محلی استان آذربایجان غربی نام غذا: #آش_بلغور* 🔰 مواد لازم: ✔️ بلغور: یک پیمانه ✔️ لپه: یک چهارم پیمانه ✔️ سیب ترشی متوسط: دو عدد ✔️ بادمجان: یک عدد ✔️ پیاز بزرگ: یک عدد ✔️ سبزی آش (تره و نعناع): به مقدار دلخواه ✔️ رب میوه نسترن: یک قاشق غذاخوری ✔️ روغن زرد محلی: […]

غذاهای محلی استان آذربایجان غربی
نام غذا: #آش_بلغور*

🔰 مواد لازم:

✔️ بلغور: یک پیمانه

✔️ لپه: یک چهارم پیمانه

✔️ سیب ترشی متوسط: دو عدد

✔️ بادمجان: یک عدد

✔️ پیاز بزرگ: یک عدد

✔️ سبزی آش (تره و نعناع): به مقدار دلخواه

✔️ رب میوه نسترن: یک قاشق غذاخوری

✔️ روغن زرد محلی: دو قاشق غذاخوری

✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم

✔️ آب سالم: به مقدار لازم

✔️ آبغوره: در صورت تمایل به مقدار دلخواه

🔰 روش طبخ:

🥣 ابتدا پیاز خرد شده را با روغن سرخ می کنیم.

🥣 زردچوبه، ادویه و رب نسترن را اضافه نموده و تفت می دهیم.

🥣 سپس لپه را افزوده و با کمی آب می پزیم.

🥣 سبزی خرد شده، سیب ترشی و بادمجان نگینی شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً پخته و جا بیفتد.

🥣 در انتها آبغوره را به آش اضافه می کنیم.

🔰 نظر متخصصین تغذیه:

🟣 این آش برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

🟣 ویتامین C موجود در رب نسترن به افزایش جذب آهن کمک می کند.

🟣 حبوبات، سبزیجات و غلات موجود در این غذا، منابع خوب تأمین کننده فیبرهای گیاهی بوده که در پیشگیری از یبوست و سرطان های روده بزرگ بسیار مفیدند.

🟣 پیاز دارای مواد معدنی خصوصاً کلسیم، فسفر و پتاسیم است و خاصیت ضد میکروبی داشته و با تقویت سیستم ایمنی بدن، در پیشگیری از بیماری های عفونی مؤثر می باشد.

🟣 وجود پیاز در غذا باعث آرامش شده و در کاهش فشار خون و چربی، مفید است.

🟣 گوگرد موجود در آن برای ضد عفونی کردن خون، شش ها و برطرف کردن آسم، ورم گلو و برونشیت مؤثر بوده و از ایجاد لخته در خون جلوگیری می کند.

🟣 بادمجان دارای ماده ای ضد تشنج است و در درمان صرع می تواند مفید باشد.

🟣 کالری پائینی دارد و برای افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند و نیز افراد دیابتی، سودمند است.

🟣 یک واحد لپه معادل ۶٠ تا ٩٠ گرم گوشت می باشد.

🟣 منبع غنی فیبر بوده و در پیشگیری از یبوست، کلسترول خون بالا و بیماری های قلبی عروقی مفید است.

🟣 منبع خوب آهن بوده و برای افراد کم خون سودمند می باشد.

✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران