مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران گفت: هیچ توافقی قبل از بسته شدن دائمی پرونده اتهامات نادرست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران اجرا نخواهد شد. سرویس سیاسی- «محمد مرندی» تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در توئیتی به گزارش ادعایی خبرگزاری رویترز مبنی بر کوتاه آمدن ایران از برخی خواسته‌هایش در مذاکرات رفع […]

مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران گفت: هیچ توافقی قبل از بسته شدن دائمی پرونده اتهامات نادرست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران اجرا نخواهد شد.

سرویس سیاسی-

«محمد مرندی» تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در توئیتی به گزارش ادعایی خبرگزاری رویترز مبنی بر کوتاه آمدن ایران از برخی خواسته‌هایش در مذاکرات رفع تحریم‌ها واکنش نشان داد.
وی ضمن «بسیار گمراه‌کننده خواندن» گزارش این خبرگزاری انگلیسی گفت: ماه‌هاست که می‌گویم حذف سپاه پاسداران از FTO )فهرست ادعایی سازمان‌های تروریستی خارجی) پیش‌شرط نیست.
مرندی در ادامه در اشاره به ادعای دیگر رویترز، اعلام کرد: «هیچ توافقی قبل از بسته شدن دائمی پرونده اتهامات نادرست (ضدایرانی) شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجرا نخواهد شد». این کارشناس ایرانی در پایان تاکید کرد برنامه هسته‌ای ایران برچیده نخواهد شد.
خبرگزاری رویترز سه‌شنبه (۲۳ اوت) در گزارشی مدعی شد یک مقام ارشد آمریکایی دوشنبه به این خبرگزاری گفت که ایران برخی از خواسته‌های اصلی خود از جمله «اصرار برای بسته شدن برخی از تحقیقات درباره برنامه هسته‌ای ایران توسط بازرسان بین‌المللی را کنار گذاشته که احتمال توافق را بیشتر می‌کند.
در این گزارش همچنین به نقل از این مقام ناشناس آمریکایی ادعا شده که ایران تا حد زیادی از درخواست خود برای حذف نامگذاری «تروریستی» سپاه پاسداران صرف‌نظر کرده است.
به ادعای این گزارش، این مقام گفت که شکاف‌هایی بین ایالات متحده و ایران باقی مانده و در صورت امکان توافق، رسیدن به توافق نهایی «کمی بیشتر طول می‌کشد». وی افزود: ما اکنون در حال بررسی پاسخ ایران هستیم و به‌زودی به آ‌نها پاسخ خواهیم داد.
طبق گزارش رویترز وی همچنین مدعی شد: اگر توافق را به دست‌آوریم، برخی تحریم‌ها را لغو می‌کنیم، اما ایران باید برنامه هسته‌ای خود را از بین ببرد.
آمریکا: با دقت در حال بررسی نظرات ایران هستیم
به‌‌محض تکمیل رایزنی‌های داخلی پاسخ می‌دهیم
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سؤال که آیا پاسخ آمریکا به پیشنهادات ایران درباره متن پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته‌ای ارائه شده است یا نه و اگر ارائه نشده آیا آمریکا منتظر سفر مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رایزنی‌ها با اوست، با تکرار این‌که آمریکا در صورت آماده بودن ایران برای بازگشت دوجانبه به اجرای برجام (توافق هسته‌ای) آماده است به توافق بازگردد و با ادعای این که ایران حاضر نبوده است متن توافقی را بپذیرد که ماه‌هاست روی میز مذاکرات بوده است، گفت: ایران برای متن پیشنهادی اتحادیه اروپا پاسخ‌های متعددی ارائه کرده است. به همین دلیل است که بررسی این نقطه‌نظرات و تعیین پاسخ ما زمان بیشتری برده است.
پرایس در این راستا ادامه داد: ما به‌طور جدی در حال بررسی این نظرات هستیم. در عین ‌حال، درباره مسیری که پیش رو داریم، با اتحادیه اروپا و متحدان اروپایی‌مان در تعاملیم. این رایزنی‌ها در سطوح مختلفی انجام شده است.
او درباره موضوع مشورت آمریکا با اسرائیل درباره احیای توافق هسته‌ای، گفت: ما در هر قدم این روند (مذاکرات احیای برجام)، با شرکای اسرائیلی‌مان در ارتباط بوده‌ایم تا آنها را در جریان اطلاعات جدید از وضعیت قرار دهیم و درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران تبادل‌نظر کنیم. مسلماً، اسرائیل هم مانند ما نگرانی‌های عمیقی درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران دارد. ما به سهم خود، عقیده داریم که بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام، مؤثرین راه پرداختن به این نگرانی‌هاست اما همچنان در این‌باره با شرکای اسرائیلی‌مان صحبت
خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا در حال حاضر، آمریکا برای ارائه پاسخش به اتحادیه اروپا منتظر رایزنی با مشاور امنیت داخلی رژیم اسرائیل است یا نه، گفت: ما در حال انجام دادن برخی رایزنی‌ها هستیم که مواردی از آنها داخلی‌اند، برخی دیگر خارجی‌اند، درباره برخی از آنها صحبت کرده‌ایم و درباره برخی دیگر نه، من در جایگاهی نیستم که جزئیات تمام آنها را شرح بدهم.
پرایس در پاسخ به این که در چه بازه زمانی مشخصی باید شاهد ارائه پاسخ آمریکا باشیم، بیان کرد: ما به سریع‌ترین شکل در تلاشیم پاسخ مناسبی به متن پیشنهادات ایران بدهیم. این روند، روندی است که می‌خواهیم مطمئن شویم با دقت و توجه لازم برای مسئله‌ای به مهمی این شرایط، آن را طی می‌کنیم. من به شما تضمین می‌دهم که یک روز بیش از آنچه لازم است، صرف ارائه پاسخمان به اتحادیه اروپا نخواهیم کرد.
او درباره دیدار آتی مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی و آمریکا در واشنگتن و رایزنی احتمالی‌شان درباره موضوع ایران گفت: تقریباً در تمامی تعاملات عمیقمان با شرکای اسرائیلی، ایران موضوع بحث است. اغلب موضوع اصلی بحث است و من پیش‌بینی می‌کنم در مباحثات این هفته هم این‌طور باشد.
برنامه هسته‌ای ایران؛ یک چالش برای امنیت ملی آمریکاست
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به این که آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را «یک چالش امنیت ملی» تلقی می‌کند، گفت که موضوع احیای توافق با اعضای کنگره و شرکای خارجی آن مورد بحث قرار می‌گیرد.
ایران باید به سؤالات آژانس پاسخ بدهد
او درباره موضوع پادمانی نیز گفت: مسئله پادمان‌ها از اصلی‌ترین بخش‌های دستورکار و اختیارات آژانس بین‌المللی اتمی است. تحقیقات پادمانی سیاسی نیستند. اهرم فشار یا برگ برنده نیستند. هیچ‌کسی نباید با آن چنین رفتاری داشته باشد. وقتی مدیرکل آژانس به شورای حکام گزارش بدهد که مسائل باقی‌مانده شفاف‌‌سازی و حل‌وفصل شده‌اند، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ایران از دستورکار شورای حکام خارج شود. نه پیش از آن. هیچ راه میان‌بری برای این وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: ایران باید به سؤالات آژانس پاسخ بدهد. این تنها راهی است که می‌توان به این مسائل یک‌بار برای همیشه رسیدگی کرد.
پرایس در پاسخ به این سؤال که ارزیابی آمریکا از مستقر شدن دوباره سفیر امارات متحده عربی در ایران چیست، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، گفت: امارات متحده عربی چندین‌بار در زمینه برخی مسائل نشان داده است که می‌تواند نقش سازنده‌ای در حل‌وفصل و تنش‌زدایی مسائلی داشته باشد که منشأ تنش در خاورمیانه‌اند، ازجمله بهبود روابط دیپلماتیک. آنها همچنین مانند ما می‌دانند که این طرح محقق نخواهد شد، مگر ایران به بحرانی هسته‌ای که ایجاد آن را تسریع کرده، پایان بدهد و آمریکا به‌دنبال بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام است و می‌خواهد به توافق بازگشته و تحریم‌ها را به‌عنوان بخشی از این اقدام لغو کند.
ما با امارات متحده عربی و دیگر شرکایمان در شورای همکاری خلیج‌فارس همسو هستیم. جریان گسترده‌تری برای تنش‌زدایی در منطقه وجود دارد و ما از آن کاملاً حمایت می‌کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از کنفرانس خبری هفتگی‌اش درباره موضوع حذف نام سپاه پاسداران از «فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی» آمریکا و ارتباط آن با روند احیای برجام مدعی شد: رئیس‌جمهور در این زمینه صریح و قاطع بوده. او مصر بوده است که نام سپاه پاسداران را از این فهرست خارج نخواهد کرد. درخواست ایران برای اینکه ما این کار را انجام بدهیم، از آخرین نسخه متنی که دیده‌ایم حذف شده و این بخشی از این دلیل است که انجام توافق الان نسبت به دو هفته پیش نزدیک‌تر شده است اما نتیجه این مذاکرات و رایزنی‌های ادامه‌دار هنوز نامعلوم است چون هنوز شکاف‌ها و اختلافاتی وجود دارد. ما درنهایت توافقی را امضا خواهیم کرد که در راستای منافع اصلی‌مان در زمینه امنیت ملی باشد.
گروسی: تهران باید به آژانس
دسترسی به افراد و اماکن لازم را بدهد
«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: کنار گذاشتن تحقیقات کاری نیست که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام دهد یا هرگز بدون روند مناسب انجام خواهد داد. کلید این امر در یک‌چیز بسیار ساده نهفته است. آیا ایران با ما همکاری خواهد کرد؟
وی افزود: پاسخ‌های لازم به ما بدهید، و به دسترسی به افراد و مکان‌ها را به ما معرفی کنید تا بتوانیم بسیاری از موارد موردنیاز برای شفاف‌‌سازی را روشن کنیم. درنهایت، ما گزارشی را ارائه می‌کنیم که در آنچه اتفاقاتی رخ داده، روشن می‌شود و سپس این موضوع به پایان می‌رسد.
گروسی در ادامه بیان کرد: این ایده که ما به‌صورت سیاسی کارمان را متوقف می‌کنیم، برایمان غیرقابل‌قبول است؛ افراد ممکن است نظرات خود را داشته باشند و ما به آنها احترام می‌گذاریم، اما ما یک الزام قانونی داریم که باید بسیاری از چیزهایی که ایران باید شفاف کند را
روشن کنیم.
وی در پاسخ به سؤال مجری سی‌ان‌ان که پرسید آیا بدون دریافت پاسخ معتبر تحقیقات را مختومه می‌کنید، گفت: قطعاً نه. تاکنون ایران به ما نداده جواب‌های فنی در مورد منشأ بسیاری از آثار اورانیوم
نداده است
یک مقام آمریکایی: به‌دنبال
به تعویق ‌انداختن پروسه نیستیم
برخی از مسائل، باقی مانده
که باید حل شوند
بلومبرگ از قول یک مقام آمریکایی نوشت: ایالات‌متحده همچنان به بررسی آخرین پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام ادامه می‌دهد و می‌گوید که از کنار گذاشته شدن برخی از خواسته‌های کلیدی توسط تهران دلگرم شده است.
در ادامه این مطلب آمده است: یک مقام آمریکایی روز دوشنبه گفت که دولت بایدن در زمان مناسب پاسخ خواهد داد و افزود که تأخیرهای ایران برای ماه‌ها به طول انجامیده است و هرگونه اظهارنظر مبنی بر اینکه که ایالات‌متحده اکنون روند را به تأخیر می‌اندازد، نادرست است.
این مقام گفت که ایالات‌متحده این را نشانه مثبتی می‌داند که ایران برخی از خواسته‌های خود ازجمله حذف سپاه از لیست تروریسم را کنار گذاشته است.
به گفته این مقام که خواست نامش فاش نشود، ایالات‌متحده همچنان در حال مطالعه متن اصلاح شده است. این مقام آمریکایی گفت که توافق نزدیک‌تر از دو هفته پیش است، اما نتیجه نامشخص است زیرا برخی شکاف‌ها باقی مانده و برخی از مسائل باقی مانده هنوز باید حل شوند.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات‌متحده پیشنهادات جدیدی را برای موافقت ایران با توافق در نظر نمی‌گیرد.
واتسون در بیانیه‌ای گفت: «گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ما امتیازات جدیدی را برای ایران به‌عنوان بخشی از بازگشت مجدد به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پذیرفته‌ایم یا در حال بررسی آن هستیم، کاملاً نادرست است.»
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه دیروز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با «فیصل مقداد» همتای سوری خود با اشاره به اینکه در آینده نزدیک با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار می‌کند، تصریح کرد: «نتایج نشست تهران و توافقات مسیر آستانه در حال اجراست.»
وزیر خارجه روسیه درباره مذاکرات احیای برجام نیز گفت: موضع ایالات متحده هنوز مشخص نیست. ایران پاسخ خود را داده و اکنون توپ در زمین آمریکاست.
وی همچنین تاکید کرد که نسخه آخر پیشنهادها برای احیای برجام مورد تایید مسکو است.
اولیانوف:
تا به خط پایان نزدیک می‌شویم مشکلات جدید اضافه می‌شود
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در صفحه توئیترش نوشت: «آمریکا عقیده دارد برخی مسائل هنوز در مذاکرات وین باقی‌مانده‌اند و به زمان بیشتری برای تشریح مواضعش درباره آنها نیاز دارد. این تبدیل به یک رویه شده است؛ به‌محض این که تقریباً به خط پایان نزدیک می‌شویم، مشکلات جدیدی ایجاد می‌شوند. اما این دلیلی برای بدبینی
نیست.»