نیروهای روسیه حمله زمینی خود را برای تصرف «خارکیف» دومین شهر بزرگ اوکراین در شمال‌شرقی این کشور آغاز کرده‌اند.


 
 نیروهای روسیه حمله زمینی خود را برای تصرف «خارکیف» دومین شهر بزرگ اوکراین در شمال‌شرقی این کشور آغاز کرده‌اند.
این روزها با حمایت گسترده تسلیحاتی اروپا و آمریکا از اوکراین همه انتظار داشتند که کی‌یف ضدحمله وعده داده‌شده خود را برای بازپس‌گیری مناطق از دست رفته آغاز کند. اما ظاهراً این روسیه است که حمله زمینی خود را برای تصرف خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین آغاز کرده است. آن طور که یورونیوز نوشته است، نیروهای روسیه روز جمعه در نزدیکی خارکیف حمله زمینی را ترتیب داده و به «پیشروی‌های کوچکی» در این جبهه دست یافته‌اند. 
رئیس‌جمهور و وزیر دفاع اوکراین نیز در همین روز اعلام کردند: روسیه «حمله جدید تمام‌عیاری» را انجام داده و چندین نقطه از مواضع را در مرز با خارکیف هدف قرار داده است. 
طبق گزارش «راشاتودی»، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ‌سفید هم طی یک جلسه توجیهی و در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «ایالات‌متحده نسبت به اینکه روسیه در حال آماده‌سازی جنگی بزرگ‌تر می‌باشد، نگران است. ممکن است روس‌ها خود را برای یک حمله بزرگ‌تر به خارکیف آماده کنند.»
وزارت دفاع اوکراین هم می‌گوید: پس از شدت گرفتن درگیری‌ها، نیروی کمکی به خارکیف اعزام کرده است. وزارت دفاع اوکراین این را هم اضافه کرده است که روسیه شهر مرزی «ووچانسک» هم مرز با منطقه «بلگورود» را با بمب‌های هدایت‌شونده هوائی و توپخانه مورد هدف قرار داده است. به نوشته سایت یورونیوز «این حملات در حالی رخ می‌دهد که از حدود پاییز دو سال پیش، نیروهای روسی به دلیل ضدحملات ارتش اوکراین تقریبا از کل منطقه خارکیف خارج شده بودند و دیگر حملاتی از سوی مسکو به این منطقه صورت نگرفته بود.»
همزمان «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین هم در یک کنفرانس خبری در کی‌یف اعلام کرد: «روسیه موج جدیدی از اقدامات ضد تهاجمی را در این سمت آغاز کرده است. روسیه ممکن است در بهار یا تابستان امسال برای یک حمله بزرگ تهاجمی آماده شود… نیروهای کی‌یف برای مقابله با حمله روز جمعه آماده شده‌اند، اما ممکن است مسکو نیروهای بیشتری به این منطقه اعزام کند.»
یورونیوز می‌افزاید: نگرانی‌های اوکراین در مورد اهداف کرملین در منطقه خارکیف زمانی افزایش یافت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، خواستار ایجاد یک منطقه حائل در داخل خاک اوکراین شد. 
او با اشاره به اینکه این اقدام پاسخی در مقابل ارسال تسلیحات و مهمات جدید آمریکایی برای اوکراین است، تاکید کرده بود که ایجاد این منطقه حائل برای محافظت از روسیه در برابر گلوله‌باران اوکراین و حملات مرزی ضروری است. 
از آن زمان، خارکیف که به دلیل نزدیکی به روسیه به شدت آسیب‌پذیر است، با حملات هوائی که زیرساخت‌های برق منطقه را تخریب کرده، مورد حمله قرار گرفته است.