? مواد لازم: ✔️ گندم: به میزان دلخواه ✔️ دستمال یا کیسه نخی ✔️ آب   ? روش تهیه:  ? گندم ها را پاک کرده و خوب شستشو داده و به مدت ٣ تا ۴ روز با آب خیس می کنیم. در طول این چند روز حتماً آب آن را ٢ تا ٣ مرتبه عوض […]

? مواد لازم:

✔️ گندم: به میزان دلخواه

✔️ دستمال یا کیسه نخی

✔️ آب

 

? روش تهیه: 

? گندم ها را پاک کرده و خوب شستشو داده و به مدت ٣ تا ۴ روز با آب خیس می کنیم. در طول این چند روز حتماً آب آن را ٢ تا ٣ مرتبه عوض می کنیم و در محیط آزاد و باز قرار می دهیم.

? بعد از ۴ روز (البته ممکن است بیشتر یا کمتر از این مدت به طول بینجامد) اگر دانه های گندم نرم شده بودند و با کمی فشار انگشتان دست، شیره داخل آنها بیرون می آمد، گندم ها آماده اند.

? گندم ها را داخل آبکش ریخته و خوب شستشو می دهیم. سپس داخل هاون (برنجی یا سنگی) ریخته و کاملاً می کوبیم تا شیره گندم خارج شود.

? توجه: گندم ها را با آسیاب یا چرخ گوشت خرد نکنید!

? بعد از این مرحله، گندم های کوبیده شده را داخل دستمال یا کیسه نخی ریخته و با فشار دست شیره آن را خارج می کنیم.

? مقداری آب روی گندم ها ریخته و مجدد فشار می دهیم و آنقدر این کار را تکرار می کنیم تا آبی که از دستمال خارج می شود، کاملاً زلال شده و فقط تفاله گندم باقی بماند.

? ظرف محتوی شیره گندم را به مدت ٢۴ ساعت بدون هیچ تکان و حرکتی در جایی ثابت قرار می دهیم تا دو فاز شود و پس از آن به آرامی با ملاقه، آب روی ظرف را خارج می کنیم.

? مجدداً مقداری آب تمیز به نشاسته باقیمانده در ته ظرف اضافه نموده و هم می زنیم و چند ساعت دیگر به حال خود گذاشته تا ته نشین شود. آب روی آن را به آرامی و بطور کامل بر می داریم.

? اکنون ظرف یا سینی مسی با سطح مقطع بزرگ نیاز داریم که نشاسته را به قطر نازک (حدود ١ تا ١/۵ سانت) داخل آن پهن کنیم و سپس در محیط باز و در سایه قرار می دهیم تا کاملاً خشک شود. 

? توجه: اگر قطر نشاسته بیشتر باشد ممکن است بگندد!

? زمانیکه سطح روی مواد پهن شده تَرَک خورد، نشاسته ما آماده شده و می توان آنرا با کفگیر خرد و جدا نمود. 

? توجه: نشاسته را باید در ظرف در بسته و در جای خنک نگهداری نمود.

•┈••✾•???•✾••┈•
       ? ravazadeh.com