غذاهای محلی استان لرستان نام غذا: #آش_بادمجان* ? مواد لازم: عدس: یک پیمانه
بادمجان: یک کیلو
کشک: دو لیوان
نان لواش سبوس دار: یک عدد
عصاره گوشت: یک لیوان
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری
نعناع داغ: به مقدار لازم
نمک سالم، […]
غذاهای محلی استان لرستان
نام غذا: #آش_بادمجان*
? مواد لازم:
عدس: یک پیمانه
بادمجان: یک کیلو
کشک: دو لیوان
نان لواش سبوس دار: یک عدد
عصاره گوشت: یک لیوان
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری
نعناع داغ: به مقدار لازم
نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیر خاکی: به مقدار لازم
? روش طبخ:
? ابتدا بادمجان را نگینی خرد کرده و به همراه عدس می پزیم.
? نان را خرد کرده و روی آن کشک می ریزیم تا نرم شود و به بادمجان اضافه می کنیم.
? پیاز خرد شده را با روغن سرخ کرده و به همراه نمک، زردچوبه، ادویه، عصاره گوشت و مابقی کشک به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد و کاملاً جا بیفتد.
? سپس در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ تزیین می کنیم.
? نظر متخصصین تغذیه:
? این غذا کالری بالایی دارد و مناسب افرادی است که رژیم افزایش وزن دارند.
? فولاسین موجود در عدس از ویتامین های گروه B بوده و نیمی از نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.
? برای تشکیل و بلوغ گلبول های قرمز و سفید در مغز استخوان به خصوص در مادران باردار ضروری است.
? آهن این غذا به دلیل وجود بادمجان و عدس بالاست و برای دختران در سن بلوغ و نیز بانوان باردار و شیرده مناسب است.
? بادمجان حاوی ویتامین ها و املاح بالایی است و در درمان یبوست و کاهش کلسترول مناسب است.
منبع: کتاب خوراک های بومی ایران
Friday, 21 March , 2025