غذاهای محلی استان لرستان نام غذا: #آش_بادمجان* ? مواد لازم: ✔️ عدس: یک پیمانه ✔️ بادمجان: یک کیلو ✔️ کشک: دو لیوان ✔️ نان لواش سبوس دار: یک عدد ✔️ عصاره گوشت: یک لیوان ✔️ پیاز متوسط: یک عدد ✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری ✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم ✔️ نمک سالم، […]

غذاهای محلی استان لرستان
نام غذا: #آش_بادمجان*

? مواد لازم:

✔️ عدس: یک پیمانه

✔️ بادمجان: یک کیلو

✔️ کشک: دو لیوان

✔️ نان لواش سبوس دار: یک عدد

✔️ عصاره گوشت: یک لیوان

✔️ پیاز متوسط: یک عدد

✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری

✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم

✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیر خاکی: به مقدار لازم

? روش طبخ:

? ابتدا بادمجان را نگینی خرد کرده و به همراه عدس می پزیم.

? نان را خرد کرده و روی آن کشک می ریزیم تا نرم شود و به بادمجان اضافه می کنیم.

? پیاز خرد شده را با روغن سرخ کرده و به همراه نمک، زردچوبه، ادویه، عصاره گوشت و مابقی کشک به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد و کاملاً جا بیفتد.

? سپس در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ تزیین می کنیم.

? نظر متخصصین تغذیه:

? این غذا کالری بالایی دارد و مناسب افرادی است که رژیم افزایش وزن دارند.

? فولاسین موجود در عدس از ویتامین های گروه B بوده و نیمی از نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.

? برای تشکیل و بلوغ گلبول های قرمز و سفید در مغز استخوان به خصوص در مادران باردار ضروری است.

? آهن این غذا به دلیل وجود بادمجان و عدس بالاست و برای دختران در سن بلوغ و نیز بانوان باردار و شیرده مناسب است.

? بادمجان حاوی ویتامین ها و املاح بالایی است و در درمان یبوست و کاهش کلسترول مناسب است.

✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران