غذاهای محلی استان زنجان نام غذا: #آشسلمانتره* ? مواد لازم: بلغور: یک پیمانه
دوغ مشک: پنج لیوان
نخود و لوبیا: از هر کدام نصف پیمانه
روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری
سلمان تره خرد شده: یک پیمانه
نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم
آب سالم: […]
غذاهای محلی استان زنجان
نام غذا: #آشسلمانتره*
? مواد لازم:
بلغور: یک پیمانه
دوغ مشک: پنج لیوان
نخود و لوبیا: از هر کدام نصف پیمانه
روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری
سلمان تره خرد شده: یک پیمانه
نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم
آب سالم: به مقدار لازم
? روش طبخ:
? ابتدا سلمان تره را به همراه زردچوبه و ادویه در روغن و با حرارت ملایم تفت می دهیم.
? سپس بلغور، نخود و لوبیا را اضافه نموده و می گذاریم تا بپزد.
? در انتها دوغ و نمک را افزوده و پس از چند جوش، شعله را خاموش می کنیم.
? نظر متخصصین تغذیه:
? این غذا ٢٧٪ کالری، ۵٠٪ پروتئین و ۴۵٪ کلسیم روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.
? به دلیل داشتن دوغ، کلسیم بالایی دارد و برای کودکان در حال رشد و نوجوانان نیز غذای مفیدی می باشد.
? محتوای آهن و اسید فولیک بالایی داشته و برای افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن سودمند است.
منبع: کتاب خوراک های بومی ایران
Tuesday, 18 March , 2025