در طب سنتی مناطق مختلف جهان، گیاهان علاوه بر مزایایی احتمالی برای خوراک آدمی، دارای خواص دوایی نیز هستند و اطبا و حکما با مطالعات و آزمایشات متعدد پی به این خواص برده اند.
اسفناج یکی از این گیاهان است که به تنهایی یا ترکیب با مواد دیگر، می تواند در دفع […]
در طب سنتی مناطق مختلف جهان، گیاهان علاوه بر مزایایی احتمالی برای خوراک آدمی، دارای خواص دوایی نیز هستند و اطبا و حکما با مطالعات و آزمایشات متعدد پی به این خواص برده اند.
اسفناج یکی از این گیاهان است که به تنهایی یا ترکیب با مواد دیگر، می تواند در دفع امراض و کمک به صحت و سلامتی انسان مفید باشد.
در زیر به تمامی خواص اسفناج، واژه شناسی و چگونگی بهره گیری از آن می پردازیم.
? منبع: معارف گیاهی، اثر حسین میر حیدر
برخی از خواص
طبق نظر حکماى طب سنتى اسفناج از نظر طبیعت کمى سرد و تر و تا حدى مىتوان گفت که نه سرد است و نه گرم، بلکه معتدل است.
برگ آن خنک کننده است و براى کاهش تب و ورم ریه و روده کوچک نافع است.
اگر اسفناج را در آب پخته با روغن بادام شیرین یا کره گاو و گوشت بره پخته بخورند براى مالیخولیا مفید است.
اسفناج رفع تشنگى می کند و سریع الهضم تر از سایر سبزىهاست و براى درد گلو و ورم ملاز یا ورم نافع است.
برای مطالعه مطلب کامل به آدرس زیر رجوع کنید:
https://ravazadeh.com/?p=562252111
منبع:
کتاب معارف گیاهی، اثر حسین میر حیدر
Thursday, 24 April , 2025