🔸 کارشناس حوزه آبزیان گفت: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته مصرف زیاد ماهی تیلاپیا باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی میشود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است. 🔸 بهنام بقاپور دریایی، مدیرعامل شرکت تعاونی صیادان پشتشهر بندرعباس و […]
🔸 کارشناس حوزه آبزیان گفت: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته مصرف زیاد ماهی تیلاپیا باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی میشود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است.
🔸 بهنام بقاپور دریایی، مدیرعامل شرکت تعاونی صیادان پشتشهر بندرعباس و کارشناس حوزه آبزیان در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم با انتقاد از واردات بیرویه انواع ماهیهای خارجی به ویژه یک نوع ماهی چینی به نام «تیلاپیا» به ایران، اظهار داشت: ماهی تیلاپیا در چین به عنوان یک پروژه تولیدی در حجم عظیم و با قیمتی ارزان برای صادرات در مزارع به راه افتاد که دارای محیط های پرورش بسیار آلودهای هستند در واقع از کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده میشود؛ رشد سریع و غذای بیکیفیت و ارزان ماهی تیلاپیا آن را به محصولی با صرفه و سودآور برای کشور چین تبدیل کرده است.
🔸 وی با اشاره به اینکه تنها جنس نر این ماهی خوراکی است، افزود: پرورش دهندگان برای رشد بهتر و سریعتر این ماهی، از هورمون و آنتیبیوتیکهای زیادی در محیط پرورش آن استفاده میکنند که بالطبع جذب گوشت این ماهی میشود. براساس گزارشهای مجامع علمی و تحقیقاتی در دنیا که در رسانههای بینالمللی نیز بازتاب زیادی داشته است، این ماهی نسبت به دیگر ماهیها دارای امگا ۳ بسیار کمتری بوده و در عوض امگا ۶ بالایی دارد که برای سلامتی بسیار مضر است.
🔸 وی تصریح کرد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته مصرف زیاد این ماهی باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی میشود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است.
🔸 بقاپور دریایی با اشاره به اینکه براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران با تولیـد سالانه ۶۹۲ هزار تن انواع آبزیان، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داشته است، گفت: با وجود این حجم تولید که قطعا درپی آن صدها فرصت شغلی ایجاد شده است، معلوم نیست چرا از واردات این ماهی مضر به کشورمان در حالی که در کشورهای مختلف دنیا مصرف آن منع شده، جلوگیری نمی شود.
🔸 وی در خصوص برخی تلاشها برای پرورش این ماهی در کشورمان و هشدار کارشناسان محیط زیست نسبت به خطرات آن گفت: با توجه به اینکه رشد این ماهی سریع بوده و از هرچیزی نیز تغذیه میکند، پرورش آن در آبهای داخلی موجب از بین رفتن آبزیان دیگر و تغییرات اکوسیستمی خواهد شد.
🔸 این کارشناس و فعال حوزه آبزیان اضافه کرد: این ماهی هم اکنون به رغم مخالفتهای کارشناسان محیط زیست ایران، توسط برخی سازمانها و نهادها وارد ایران شده و در حال کشت و پرورش است.
📚 منبع : انجمن تخصصی مهندسین و دکتران شیلات شاخه تکثیر و پرورش آبزیان
Friday, 22 November , 2024