🔸پیشینه تاریخى تروریسم صهیونیستى، به ظهور جنبش صهیونیستى در اواخر قرن نوزدهم در اروپا بر مىگردد. پایههاى ترور و چارچوبهاى تشکیلاتى آن نیز سابقهاى طولانى دارد؛ و حداقل به دو دهه پیش از صدور «اعلامیه ى بالفور»، و نیز پیش از سلطه انگلیس بر فلسطین برمىگردد. این جنبش، درآغاز قرن بیستم، تلاش خود را براى […]
🔸پیشینه تاریخى تروریسم صهیونیستى، به ظهور جنبش صهیونیستى در اواخر قرن نوزدهم در اروپا بر مىگردد. پایههاى ترور و چارچوبهاى تشکیلاتى آن نیز سابقهاى طولانى دارد؛ و حداقل به دو دهه پیش از صدور «اعلامیه ى بالفور»، و نیز پیش از سلطه انگلیس بر فلسطین برمىگردد. این جنبش، درآغاز قرن بیستم، تلاش خود را براى کوچاندن یهودیان به فلسطین، تحت عنوان «بازگشت» شروع کرد؛ و آن را به صورت یک حرکت تهاجمى براى اسکان یهودیان، و ایجاد مهاجرنشینهاى یهودى در فلسطین درآورد.
🔸مهاجرنشینهاى یهودى به گونهاى ساخته شدهاند تا بتوانند نقش قلعه هاى نظامى را در مقابله با تهاجمات اجتماعى ایفا کنند. نقش عمده و اصلى این مهاجرنشینها، عملیات نظامى- تروریستى بود؛ و اسکان یهودیان در مرتبه بعدى قرار داشت. این مهاجرنشینها به گونه اى تسلیح و تجهیز شده بودند که جنبش صهیونیسم بعدها بتواند از آنها براى حملات نظامى و تروریستى و نیز توسعه سرزمینهاى تحت اشغال خود استفاده کند. در اسکان یهودیان، سازمان نظامى و سازمان مدنى در یکدیگر ادغام شده بودند، و یکدیگر را بنا به نیاز تغذیه مىکردند. در حقیقت، سازمان نظامى، پایه بزرگتر و تغذیه کننده دیگر سازمانهاى صهیونیستى بود. بنابراین، جامعه اسرائیلى، در ساختار اصلى و جهت گیرى خود، بر روى بنیادهاى نظامى گرى و تروریستى استوار شد.
🔸البته دوران جنگ جهانى اول را که طى آن تعدادى از رهبران صهیونیست، از جمله وایزمن، ژابوتنسکى و ترومپلدور وارد صفوف متفقین شدند، مىتوان نقطه عطفى براى زایش تروریسم صهیونیستى به شمار آورد. صهیونیستها در اواخر این جنگ، نخستین مرحله ایجاد و تکمیل یک ارتش یهودى را در فلسطین آغاز کردند. آنها براى سازماندهى و نگهدارى دسته هاى یهودى شرکت کننده در جنگ، تلاشهاى فراوانى انجام دادند، تا به عنوان پیشگامان ارتش اشغالگر یهود در فلسطین عمل کنند.
🔸در اواخر جنگ، گردآورى اسلحه و پنهان کردن آن، و نیز آموزش نظامى شروع شد. در این دوران، سازمان جاسوسى صهیونیستى نیز همانند یک سایه در کنار این سازمان نظامى صهیونیستى قرار گرفت، و عملیات تروریستى بر ضد عربها را طراحى و فرماندهى کرد.
🔸شکلگیرى دستههاى یهودى که از جنگ جهانى اول در کنار متفقین جنگیدند، در سازماندهى نظامىگرى صهیونیستى، که پایه تروریسم صهیونیستی شد، تأثیر اساسى داشت. سربازان و داوطلبان یهودى آمریکایى و انگلیسى، از همان زمان احساس کردند که باید در میان یهودیان مهاجرنشین فلسطین، در راه ایجاد و دفاع از مهاجرنشینها فعالیت کنند. این داوطلبان یهودى، در نهایت اعضاى اصلى نظامى و عملیاتى سازمانهاى تروریستى صهیونیستى شدند. بخشى از آنها نیز در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در اروپاى شرقى شکل گرفته بودند.
🔸تنها هدف آنها حمله به فلسطین، و بیرون راندن ساکنان عرب و صاحبان اصلى این سرزمین از دیار خود بود . از اینرو، نخستین یهودیانى که پاى به فلسطین گذاشتند – و بیشتر آنان از اروپاى شرقى بودند – «مهاجر» یا «پناهندهاى» نبودند که به یک جاى امن پناه آورده باشند. بلکه پیشگامان حمله به فلسطین بودند که در سازمانهاى مختلف تروریستى سازماندهى شده بودند.
🔸ایگال آلون، یکى از افسران سازمان تروریستى هاگانا، و از رهبران گروه تروریستى پالماخ، در کتاب تشکیل ارتش اسرائیل چنین مىنویسد:
«از سال ۱۸۸۰٫م، زمانى که کشور (فلسطین) هنوز زیر سلطه عثمانىها بود و شمار ساکنان آن از چند ده هزارتن[!] تجاوز نمىکرد،
تشکیل سازمانها و واحدهاى مخفى شروع شده بودند. این تشکلها جنبه سیاسى نداشتند؛ ولى به طور غیرمستقیم چندین اثر و نتیجه سیاسى از آنها به دست آمد. بدین ترتیب، از آغاز همین دوران، هستههاى متعددى براى سازمانهاى گوناگون نظامى یهودى به وجود آمد، که سمتگیرىهاى سیاسى نیز داشت.»
🔸پس از ورود نیروهاى انگلیسى به فلسطین و آغاز دوران سلطه و قیمومیت استعمار انگلیس بر این سرزمین، همکارى اطلاعاتى انگلیسها و صهیونیستها، در رشد و گسترش فعالیت تروریستى صهیونیستى در فلسطین تأثیر زیادى گذاشت. به عنوان مثال: در سال ۱۹۳۶٫م، یک افسر اطلاعات نظامى انگلیس به نام چارلز اورد ونگت وارد فلسطین شد. او پس از دو سال، یعنى در سال ۱۹۳۸٫م، به میمنت ورود فرماندهى نیروهاى انگلیسى، در فلسطین «گروههاى مخصوص شب» را که متشکل از افراد سازمان هاگانا و کارشناسان انگلیسى بود تشکیل داد، تا علاوه بر جنگ با انقلابیون فلسطینى، به عملیات تروریستى بر ضد ملت فلسطین اقدام کند.
🔸ونگت در موارد مختلف دست به آموزش این گروهها زد. از جمله این آموزشها مىتوان شیوههاى ترور، جمعآورى اطلاعات، و بازجویى زندانیان و اسرا با استفاده از شکنجه را نام برد. لئونارد موزلى روزنامهنگار انگلیسى، حملهاى که گروههاى مخصوص شب به یک روستاى فلسطینى کردند، و باعث کشته شدن ۵ تن از ساکنان روستا و اسارت ۴ تن دیگر شد را چنین توصیف کرده است:
«ونگت براى مجبور کردن اسرا به دادن اطلاعات خود به صهیونیستها، بر ضد یکى از آنها خشونت (شکنجه) استفاده کرد، و سپس دستور داد تا او را بکشند.»
🔸صهیونیستها در دهه سى توانستند شیوههاى خود را در زمینههاى زیر متحّول سازند: اطلاعات و عملیات تروریستى در تمامى ابعاد مربوط به عملیات قاچاق اسلحه و انتقال یهودیان به فلسطین؛ و همچنین جعل اسناد؛ تماسهاى سرّى با عناصر خائن و مجرم در جامعه؛ دست یافتن به اطلاعات لازم در مورد فلسطینىها و تحرکات نیروهاى انگلیسى – به منظور مقابله با عملیات ضد جاسوسى آنها -؛ جلوگیرى از کشف عملیات انتقال قاچاق یهودىها به فلسطین توسط آن نیروها؛ و نیز دیگر شگردها و شیوههاى اساسى اطلاعات و جاسوسى.
📚 منبع : کیهان – ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
Monday, 23 December , 2024