🔸مدیرعامل محترم شرکت مهاب قدس اخیرا در اظهاراتی فرموده اند برای کنترل سیلاب در اقلیم ایران راهی جز سدسازی نداریم. ایران به لحاظ شرایط اقلیمی خاص ایران با آبخیزداری نمیتوان از تخریبهای سیل جلوگیری کرد و یا موفق به کنترل آن شد و تنها راه سدسازی است. ۱- ضمن احترام به این مدیر محترم و […]
🔸مدیرعامل محترم شرکت مهاب قدس اخیرا در اظهاراتی فرموده اند برای کنترل سیلاب در اقلیم ایران راهی جز سدسازی نداریم. ایران به لحاظ شرایط اقلیمی خاص ایران با آبخیزداری نمیتوان از تخریبهای سیل جلوگیری کرد و یا موفق به کنترل آن شد و تنها راه سدسازی است.
۱- ضمن احترام به این مدیر محترم و کارکشته در امور سازه های با هیبت آبی باید گفت شاید سدها بتوانند سیلاب های عظیم را «مهار» کنند ولی نمی تواند راهبرد خوبی برای «مقابله» با آنها باشند!
۲- برخی سدسازان به اشتباه در دوران ترسالی یا خشکسالی منابع طبیعی ایران را آماج دستکاری می کنند. بر اساس آخرین آمار در ۲۷ دیماه سال گذشته ۵۰ درصد مخازن سدهای کشور پر بود، ولی در شرایط کنونی فقط ۴۱ درصد مخازن سدهای کشور پر و ۵۹ درصد مخازن خالی است. / ایسنا
۳- آبخیزداری مفهومی منطبق با وضعیت اقلیمی ایران و راه حل مسائل بیشماری است. با آبخیزداری می توان جلوی ایجاد سیل و رواناب را گرفت و از تبدیل شدن سدهای پایین دست حوزه به محل انباشت رسوب جلوگیری کرد. بر اساس آمار وزارت نیرو سالانه حدود ۱ درصد از حجم مخازن سدهای ایران در اثر رسوب ناشی از فرسایش آبی خاک، پر می شود.
۴- سالانه یک پنجم بودجه کشور صرف ساخت سازه های انتقال آب و سدها می شود و در بودجه سال ۹۷ نیز تمام بودجه صرف این امور شده! ظاهراً کار دیگری در این کشور جز سد سازی نداریم! و به نظر می رسد تعارض منافع مانع از تصمیم گیری صحیح است …
📚 منبع : واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
Friday, 15 November , 2024