علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه باید قبول کنیم در یک کشور خشک و نیمه خشک زندگی میکنیم، اظهار کرد: ستاد ویژهای در این خصوص باید تشکیل شود و با نگاه علمی باید به سمت مدیریت منابع آب مخصوصا در بخش مدیریت مصرف آب اقدامات اساسی صورت بگیرد، چرا […]
علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه باید قبول کنیم در یک کشور خشک و نیمه خشک زندگی میکنیم، اظهار کرد: ستاد ویژهای در این خصوص باید تشکیل شود و با نگاه علمی باید به سمت مدیریت منابع آب مخصوصا در بخش مدیریت مصرف آب اقدامات اساسی صورت بگیرد، چرا که میزان مصرف آب شرب ما دو برابر سرانه جهانی است.
وی ادامه داد:۹۰ درصد آب شرب کشور به فاضلاب تبدیل میشود در صورت بازچرخوانی و تصفیه این میزان از فاضلاب بخش زیادی از بحران آب کشور حل میشود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گفت: باید به سمت استفاده از ارقام مقاوم و کشاورزی سازگار با محیط زیست پیش برویم و توسعه کشتهای گلخانهای را در دستور کار قراردهیم و همچنین شیوههای نوین آبیاری را توسعه دهیم.
شاعری هشدار داد: طبق آمارهای موجود سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر در برخی نقاط ایران شاهد فرونشست زمین به دلیل بحران خشکسالی هستیم.
وی عنوان کرد: فرو نشستها یک هشدار جدی برای مسئولین و مردم هستند که این موضوع باید جدی گرفته شود تا موجب تخریب سرزمین، از بین رفتن تاسیسات و به خطر افتادن سلامت جامعه نگردد، فرونشست زمین از زلزله خطرناکتر است و یکی از مهمترین تبعات خشکسالی که از چشم مسئولین دور بوده فرونشست زمین محصوب میشود.
این نماینده مجلس درخصوص کاهش میزان بارندگی در سطح کشور، اظهار کرد: میزان بارندگی در سال آبی جاری طی ۵۰ سال گذشته در ایران بیسابقه بوده است، این کاهش بارندگی موجب خسارت در کشاورزی، صنعت، محیط زیست و تامین آب شرب میشود که وزارت نیرو باید تمهیدات لازم را جهت سازگار کردن کشور با شرایط کمآبی را در نظر بگیرد.
شاعری با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید اقدامات لازم پیشگیرانه را در این زمینه داشته باشد و مردم نیز باید خود را با شرایط خشکسالی سازگار کنند و در مصرف آب مدیریت بهتری داشته باشند، گفت: مجلس دولت را مکلف کرده تا در بخش کشاورزی از سامانههای نوین آبیاری استفاده کند و باید اعتبارات لازم در این جهت پیشبینی میشد اما در لایحه بودجه سال آینده با کاهش ۵۰ درصدی بودجه در بخش مدیریت منابع آب مواجه هستیم.
📚منبع : کیهان
Friday, 15 November , 2024