عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگر بی‌مهری‌ها نسبت به قیمت گندم در دولت ادامه یابد به سمت آن می‌رویم که این محصول را وارد کنیم و ظاهرا دست‌هایی پشت پرده فعال‌اند که این اتفاق بیفتد. عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید اظهار داشت: در جلسات مختلفی […]

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگر بی‌مهری‌ها نسبت به قیمت گندم در دولت ادامه یابد به سمت آن می‌رویم که این محصول را وارد کنیم و ظاهرا دست‌هایی پشت پرده فعال‌اند که این اتفاق بیفتد.

عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید اظهار داشت: در جلسات مختلفی با آقای بخشنده معاون برنامه‌‌ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی عنوان شده که با توجه به تورم ۴۰ درصدی امسال و اینکه در دو سال گذشته تقریبا افزایش قیمتی برای گندم نداشته‌ایم، باید حقوق کشاورزان در نرخ جدید لحاظ شود. 
وی با انتقاد از سیاست دوگانه دولت درباره کشاورزی و خودروسازی تصریح کرد: امسال شورای رقابت قیمت خودرو را افزایش داد، ولی خودروسازان دوباره درخواست افزایش قیمت داشتند که با آن موافقت شد. به دلیل لابی‌هایی که خودروسازان دارند، حرف خود را به کرسی می‌نشانند اما این اتفاق برای کشاورزان که نه پول دارند و نه لابی، محقق نمی‌شود. 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: گندم کالای اساسی استراتژیک است که نباید با آن شوخی کرد و اگر بی‌مهری‌ها نسبت به قیمت گندم در دولت ادامه یابد به سمت آن می‌رویم که این محصول را وارد کنیم و ظاهرا دست‌هایی پشت پرده فعال‌اند که این اتفاق بیفتد. 
پاپی‌زاده با اظهار تاسف از بی‌توجهی دولت نسبت به خروج ارز از کشور گفت: با توجه به شرایط کشور و کمبود ارز این سوال مطرح است که چگونه دولت توجهی به خروج ارز در راستای واردات کالاهای مصرفی ندارد و این را باید به چه کسی بگوییم که اگر گندم کشت نشود، باید میلیاردها دلار صرف واردات ‌آن کنیم و عقلای اقتصادی کشور چرا با دیده تردید و شک به موضوع حمایت از بخش کشاورزی نگاه می‌کنند. 
وی به این نکته اشاره کرد که وزارت جهاد کشاورزی نرخ پیشنهادی‌اش برای خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید ۱۷۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم گندم است، در حالی که ما معتقدیم، اگر همین الان دولت بخواهد گندم خارجی وارد کند باید کیلویی ۲۲۰۰ تومان بابت آن بپردازد که با محاسبه هزینه حمل و نقل به کیلویی ۲۵۰۰ تومان می‌رسد. در حالی که امسال گندم را از کشاورز ۱۳۰۰ تومان خریدند که اگر این رقم را در ۹ میلیون تن گندم ضرب کنید، می‌بینید که چه صرفه‌جویی کلانی در ارز کشور شده است. 
نماینده مردم دزفول در مجلس با تاکید بر اینکه کشاورزان مظلوم واقع‌ شده‌اند، افزود: ما نمی‌پذیریم که دست‌های پشت پرده به روش‌های مختلف به کشاورز بگوید تولید نکن تا ما وارد کنیم. اولویت دولت باید جلوگیری از خروج ارز باشد.
پاپی‌زاده بر این نکته تاکید کرد: گفته‌ایم باید نرخ خرید تضمینی گندم برای سال جدید معادل گندم خارجی یعنی کیلویی ۲۲۰۰ تومان در نظر گرفته شود و شورای اقتصاد هم باید به این مهم که کشاورزان، معیشت جامعه را تامین می‌کنند و مانع خروج ارز از کشور شده‌اند توجه کنند. 
 

کد مطلب : A97060500

📚منبع : کیهان – ۳ شهریور ۱۳۹۷