یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در نابودی عفونت های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه ها موثر دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران، شربت پونه حاوی انواع ویتامین های A ، C ، E ، گروه ویتامین های B مانند B۱، B۲، B۶ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتی اکسیدان مانند فلاونوئید ها و آنتوسیانین ها، […]
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در نابودی عفونت های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه ها موثر دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، شربت پونه حاوی انواع ویتامین های A ، C ، E ، گروه ویتامین های B مانند B۱، B۲، B۶ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتی اکسیدان مانند فلاونوئید ها و آنتوسیانین ها، تیمول و اسید سیتریک است.
برای بررسی خواص شربت پونه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهم ترین خواص شربت پونه
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ؛ درباره مهم ترین خواص شربت پونه اظهار کرد: این شربت بنا بر خاصیت آنتی بیوتیکی که در خود دارد عفونت های بدن را از بین می برد و به رفع عفونت های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه ها کمکی شایان می کند.
وی درباره خواص دیگر شربت پونه بیان کرد: شربت پونه گاز های انباشته شده روده را دفع می کند، از بین برنده نفخ و درد های شکمی است و تاثیری چشمگیر در بهبود سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برونشیت دارد.
همچنین آرام بخش اعصاب است و به رفع اضطراب، استرس، افسردگی و بی خوابی کمک می کند،کاهش دهنده درد های عضلانی است و برطرف کننده ای خوب برای ورم مفاصل است.
عظمایی تاکید کرد: شربت پونه با تحریک هورمونهای استروژن و پروژسترون نقشی موثر در تنظیم قاعدگی و تسکین دلدردهای ناشی از آن دارد، همچنین به دلیل وجود کلسیم فراوان، به تقویت استخوانها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین میبرد. این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: شربت پونه خلطآور است بنابراین سرفه، سیاهسرفه و عفونتهای ریوی و سینوسی (سینوزیتی) را برطرف میکند، به رفع عفونت دندان و لثه هم کمک میکند. همچنین برای مبتلایان به تشنج، اسید اوریک بالا و نقرس بسیار مفید است.
عظمایی اظهار کرد: شربت پونه تاثیر چشمگیری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد. شربت پونه به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند. فسفر فراوانی که در شربت پونه وجود دارد نقشی موثر در کاهش و کنترل فشار خون دارد.
موارد منع مصرف شربت پونه
وی درباره موارد منع مصرف شربت پونه یادآوری کرد: مصرف شربت پونه برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت پونه
عرق پونه یک و نیم لیتر
پونه خشک شده ۱۲۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه شربت پونه
پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
– سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.
– اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
– مخلوط گیاه و عرق پونه را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
– شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
– برای تهیه یک لیوان از شربت پونه، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
– شربت پونه را میتوان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.
کد مطلب : A97061702
📚منبع : اکو فارس
Friday, 15 November , 2024