قائم مقام سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: به زودی مجوز تولید پنبه تراریخته صادر خواهد شد و به این ترتیب تولید ملی پنبه به عنوان اولین محصول تراریخته تحقق می یابد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، غلامحسین طهماسبی در حاشیه بازدید معاون رئیس جمهور از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: به زودی مجوز […]
قائم مقام سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: به زودی مجوز تولید پنبه تراریخته صادر خواهد شد و به این ترتیب تولید ملی پنبه به عنوان اولین محصول تراریخته تحقق می یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، غلامحسین طهماسبی در حاشیه بازدید معاون رئیس جمهور از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: به زودی مجوز تولید پنبه تراریخته صادر خواهد شد. به این ترتیب تولید ملی پنبه به عنوان اولین محصول تراریخته پس از بررسی های دقیق در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت علوم، تحقیقات و سازمان حفاظت محیط زیست تحقق مییابد.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در شرایط دشوار تحریم ها، تامین امنیت غذایی کشور اهمیت ویژهای دارد، گفت: سیاست ما استفاده از همه فناوری های برتر برای تامین امنیت غذایی است؛ بخشی از این فناوری ها را از خارج از کشور کسب کرده و بخشی را در داخل خلق می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری مسیر تامین امنیت غذایی را کوتاهتر میکند، افزود: خوشبختانه از سال های بسیار دور در حوزه کشاورزی، فعالیت های تحقیقاتی وسیعی در حال انجام بوده؛ به طوری که در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰۰ عضو هیات علمی، ۵۰۰۰ محقق، ۱۲۰۰۰ پرسنل و ۲۰ موسسه تحقیقاتی در حوزه پژوهش های کشاورزی فعالیت دارند.
طهماسبی ادامه داد: اگر چه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از جمله موسسات تحقیقاتی جوان در حوزه کشاورزی است، اما دستاوردهای مهمی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی داشته است.
طهماسبی با تاکید بر اینکه ضرورت استفاده از فناوری های برتر در بخش کشاورزی از حوزه هایی مثل انرژی و بهداشت کمتر نیست، اظهار داشت: متاسفانه طی سال های اخیر برخی مشکلات، پیشرفت های پژوهشگران را تحت تاثیر قرار داده که حمایت از آنها ضروری است. در این حوزه با توجه به حساسیت های کار در زمینه موجودات زنده تمرکز ما ابتدا بر حل مشکلات زیست محیطی است، به طوریکه به نژادها و ارقام بومی و حفظ ذخایر ژنتیکی اهمیت ویژه ای می دهیم.
وی با اشاره به وضعیت مصرف محصولات تراریخته در کشور، گفت: در حال حاضر ۱۵ میلیون تن سویا وارد کشور می شود که ۱۰ میلیون تن آن تراریخته است. درهمین حال واردات گسترده خوراک طیور از جمله ارقام تراریخته ذرت و سویا در حال انجام است.
قائم مقام سازمان تحقیقات کشاورزی با اشاره به واردات محصولات تراریخته به کشور گفت: کمیته ای در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد تا واردات در چارچوب قانون و آیین نامه مشخص باشد و محصولاتی به کشور وارد شوند که در کشورهای مبدا استفاده و در کشورهای توسعه یافته، پذیرفته شده باشند.
📚منبع : خبرگزاری مهر
————————————–
پی نوشت: با توجه به مضرات محصولات تراریخته از جمله پنبه تراریخته؛ این اقدام قطعاً برخلاف سلامت جامعه خواهد بود و جای تاسف دارد.
Friday, 22 November , 2024