گیاهان خلط آور لعابدار گیاهان دارویی ایجاد خلط را تسهیل مینمایند. آنها محتوی لعلبهای گیاهی هستند که با جذب رطوبت باد کرده قسمت دیگر را مرطوب میکند و این به دلیل خاصیت جذب آب این مواد است. آنها همچنین ورم منطقهای را که قسمت ورودی نای را احاطه نمودهاست با تسکین سرفه، کاهش میدهند. گل […]
گیاهان خلط آور لعابدار
گیاهان دارویی ایجاد خلط را تسهیل مینمایند. آنها محتوی لعلبهای گیاهی هستند که با جذب رطوبت باد کرده قسمت دیگر را مرطوب میکند و این به دلیل خاصیت جذب آب این مواد است. آنها همچنین ورم منطقهای را که قسمت ورودی نای را احاطه نمودهاست با تسکین سرفه، کاهش میدهند.
گل زیزفون خشک شده داروی بسیار خوبی برای سرماخوردگی است. جوشانده آن را ترجیحاً با عسل شیرین میکنند و مینوشند و داروی خوبی برای عرق کردن است. در اکثر موارد گل زیزفون معطر را که برگ آن قلبی شکل است، مصرف میکنند.
برخی از این گیاهان علاوه بر لعاب محتوی اسانسهای روغنی و ساپونین هستند. از میان این گیاهان میتوان از پنیرک، گل ماهور، ختمی و بارهنگ نام برد.
زیرفون
گیاهان خلط آور و قی آور
این مواد ترشح غدد مجرای تنفسی و برونشها را زیاد میکنند و به مقدار زیاد قی آورند و به مقدار کم فقط باعث ایجاد حالت تهوع میشوند؛ حالتی که از نظر پزشکی در برخی مواقع مفید است. آلکالوئیدی به نام امتین و ساپونینها به این گروه تعلق دارند.
طبق نسخهٔ پزشکی جوشانده ریشهٔ ایپکاکوانا را میتوان تهیه نمود و بدون نسخه میتوان از علف فتق، خارخر، شیرین بیان، ریشهٔ گل پامچال و گل ماهور استفاده کرد.
شیرین بیان
خلط آور محرک
این گیاهان محتوی مواد فراری هستند که از طریق دستگاه تنفسی دفع میشوند، مخاط را تحریک میکنند و عمل خلطآوری و دفع آن را آسانتر میکنند. ضمناً این مواد باعث شل شدن عضلات مجرای تنفسی که در حالت انقباض باشند نیز میشوند ضمن این که کمی نیز قدرت ضدعفونی کننده دارند. این گروه شامل گیاهان دارویی میشود که اسانسهای روغنی داشته باشند.
گیاهان دارویی که در این زمینه برای تهیه جوشانده به کار میروند عبارتند از: رازیانه، برگ نعناع و پونه
و از دیگر گیاهانی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند میتوان ختمی، گیاه پای خر (گل و برگهای آن) و دانهٔ کتان محتوی لعاب را نام برد.
ختمی
Monday, 18 November , 2024