مواد آرامبخش این مواد آرام کننده در موارد عصبی بودن، ضعف اعصاب و تغییرات رفتاری در سیستم اعصاب مرکزی (بیماری ضعف اعصاب) مصرف میشود. در مقایسه با داروهای شیمیایی، این مواد اثر بسیار آرامتر و ملایم تری از خود نشان میدهند. از گیاهان آرامبخش میتوان از سنبل الطیب، گل ساعتی، رازک و خلنگ نام برد. […]
مواد آرامبخش
این مواد آرام کننده در موارد عصبی بودن، ضعف اعصاب و تغییرات رفتاری در سیستم اعصاب مرکزی (بیماری ضعف اعصاب) مصرف میشود. در مقایسه با داروهای شیمیایی، این مواد اثر بسیار آرامتر و ملایم تری از خود نشان میدهند. از گیاهان آرامبخش میتوان از سنبل الطیب، گل ساعتی، رازک و خلنگ نام برد.
سنبل الطیب
ضد تصلب شرائن
این گروه تأثیر مثبتی روی قسمتهای آسیب دیده سیستم گردش خون خصوصاً در زمان پیری یا در صورت داشتن تغذیه ناصحیح مانند مصرف بیش از حد چربی، نداشتن فعالیت کافی و شرایط بحرانی از خود بر جای میگذارد.
کلسترول که روی دیواره وریدها رسوب نموده آنها را آهکی و سخت میکند، اثر نامناسبی روی قسمتهای آسیب دیده دارد که ایجاد کنندهٔ ترومبوز و فشار خون بالا نیز میتواند باشد. در این حالت داروهای گیاهی که سرشار از روتین و ویتامین ث هستند میتوانند سودمند باشند. در این گروه نیز از سیر، سرخ ولیک (گل و برگهایشان)، عرق گل سرخ، تلخ بیان ژاپنی (سوفورا) و دارواش میتوان نام برد.
سرخ ولیک اغلب به عنوان داروی ضد فشار خون مصرف میشود. گل و حتی شاخههای برگدار، یا خود برگها را به تنهایی یا همراه میوهٔ این گیاه جمعآوری میکنند.
سرخ ولیک
ضد فشار خون
این گیاهان روی فشار خون بالا (ناراحتیهای سیستم تنظیم کننده) تأثیر میگذارند. درمان این بیماری شامل رژیم غذایی و داروهای مناسب آن است. در مرحلهٔ آغاز بیماری فشار خون میتوان از مسکن و پایین آورندههای فشار خون نظیر سنبل الطیب، یولاف، سیر، اکلیل الملک، سرخ ولیک و رازک استفاده کرد.
گیاهان معطر
عبارتند از گیاهانی که برای بهتر کردن مزه و عطر داروها به کار برده میشوند و دارای اثر ضدعفونی کننده نیز هستند؛ نظیر مریم گلی، بابونه رومی، اسطوخودوس و اکلیل کوهی (مصرف داخلی یا خارجی).
اکلیل کوهی
ضد انگل
گیاهانی که علیه انگلهای روده به کار میروند عبارتند از:سرخس نر، غازیاغی، هویج، پیاز، شاه تره، انار، زبان در قفا، کدو.
غازیاغی
ضد دیابت
از این گیاهان به عنوان کمک درمانی در درمان دیابت (که به معنی تولید کم انسولین در لوزالمعده است) استفاده میگردد. انسولینهای گیاهی (گلوکوکنینها) که موثرترین صورت آنها به شکل عصارههای اسیدی است، در گیاهانی نظیر:حلبوب، لوبیا، مورد صحرایی قرمز و گیاه بابا آدم وجود دارند. گیاهان تلخ مانند قنطوریون صغیر، گل سپاس (جنتیانا) و درمنه نیز مفید هستند.
امراض زنانه
این گیاهان التهاب ماهیچههای صاف در باسن کوچک (رحم، مجاری ادراری) و دردهای عادت ماهانه را کاهش میدهند. برخی از این مواد روی رحم خصوصاً در زمان بارداری (خونریزی رحم پس از زایمان یا سقط جنین یا تورم) به عنوان درمان عمومی تحریک کننده تحت نظر دقیق پزشک اثرات سودمندی دارند.
این مواد عبارتند از:آلکالوئیدهای زنگ، کیسه کشیش، سیاه دانه، فلفل آبی، پتانسیل، سداب، هوفاریقون. مواد شیرآور که ترشح شیر را تحریک میکنند در گیاهانی نظیر حلبوب (نوعی گل شبیه گل مینا)، رازیانه، انیسون سبز، و شنبلیله یافت میشوند.
هوفاریقون
ضد استفراغ
گیاهانی که باعث تسکین حرکات دودی شدید و زیاد از حد معده میشوند در این گروه قرار دارند. گیاهان سرشار از تانن (به خاطر اسید تانیک موجود در آنها) و زغال گیاهی، پوست بلوط و همچنین ترکیبات محتوی لعاب نظیر دانههای یولاف، جوشاندهٔ جو و آب برنج موثرند.
برای کودکان از هویج، سیب رنده شده (پکتین) پس از قهوهای شدن آن، انجبار، بلوط، گل محمدی، مریم گلی، مورد و توت فرنگی استفاده میکنند.
مریم گلی
ضد تومور
این گیاهان محتوی مواد ضد توموری (غده) هستند. گیاهانی نظیر دارواش و خصوصاً نیلوفر آبی مناطق حاره و آلکالوئیدهای پروانش دارای این مواد هستند.
Monday, 18 November , 2024