یک دیپلمات ارشد دولت اصلاحات تصریح کرد وصل کردن آب و نان مردم به برجام، یک اشتباه استراتژیک بود. صادق خرازی که از حامیان برجام به شمار میرفت، درباره محل زندگیاش گفته است: من در مرز بین قیطریه و شمیران زندگی میکنم، در تهران متولد شدم و امیدوارم که همسایههای من از من ناراضی نباشند، […]
یک دیپلمات ارشد دولت اصلاحات تصریح کرد وصل کردن آب و نان مردم به برجام، یک اشتباه استراتژیک بود.
صادق خرازی که از حامیان برجام به شمار میرفت، درباره محل زندگیاش گفته است: من در مرز بین قیطریه و شمیران زندگی میکنم، در تهران متولد شدم و امیدوارم که همسایههای من از من ناراضی نباشند، نمیتوانم خودم از خودم تعریف کنم.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با رادیو تهران و در پاسخ به این پرسش که به نظرتان بزرگنمایی دستاوردهای اقتصادی برجام ناشی از نگاه سادهانگارانه بود یا با هدف سیاسی انجام شد؟ اظهار کرد: برجام یک واقعیت است، ما وارث یک فعل و انفعالاتی در جهان پیرامونمان بودیم که این برجام به یک باره با تحولات ژئواستراتژیک در منطقه صورت گرفت و خاستگاه جهانی ما را تغییر داد، لذا ما باید اینها را درک کنیم و بپذیریم آن جاهایی که من مخالف بودم. ما در برخی جاها یک غلوهایی کردیم و این باعث یک سری درگیری برای ما شده است. دقیقا همان زمانی تلقی و تصورشان بر این بود که همه چیز به برجام وصل است و آب خوردن مردم را به برجام وصل کردند و این به نظر من یک اشتباه استراتژیک است، در حالی که ما نباید این کار را میکردیم ما در حقیقت باید با صلابت و قدرتمندانه روی مواضع انقلابی خودمان پافشاری میکردیم. اینجا در مذاکرات برجام جایگاه مردم کجا قرار داشت؟ باید با مردم صادقانه صحبت کنیم و به مردم بگوئیم در این زمینهها اشتباه کردیم و اگر اشتباه نمیکردیم امروز خیلی دستاوردهای زیادی هم نداشتیم مردم ما نمیخواهند ما را محاکمه کنند.
وی گفت: مردم از ما یک چیز میخواهند و آن هم اینکه صادقانه درباره چالشهایشان و گرفتاریهایشان صحبت شود، آن چیزی که در مناسبات برجام مهم است این که ما خیلی از مسائل را به برجام وصل کردیم، نه نان مردم به برجام وصل بود و نه آب مردم به برجام وصل بود. من به عنوان کسی که در طول مذاکرات برجام قبل از اینکه این دولت سرکار بیاید و بعد از به سرکارآمدن این دولت در زمانی که مذاکرات در اروپا انجام میشود تا روزی که مذاکرات به نتیجه رسید در کنار دوستان بودهام، مفاهیمی که آنها در زندگیشان داشتند را من خوب درک میکردم، اما نکته مهم اینجاست که ما چقدر به برجام کمک کردیم که بتوانیم مدیریت بحران کنیم. ما در ماجرای برجام مدیریت بحران نکردیم اینها نکاتی است که به نظر من باید به عنوان دستاوردهای انقلاب، بزرگان آن را بررسی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که در صفحه اجتماعیتان درباره جنجالی که بعد از سلفی گرفتن نمایندگان مجلس با خانم موگرینی رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا صورت گرفت، یک واحد آموزش پروتکل رفتار و اخلاق جمعی برای نمایندگان مجلس تدارک میدیدید که وجاهت نمایندگان محترم دستمایه نقد قرار نمیگرفت، شما این پیشنهاد را به عنوان ایده شخصی مطرح کردید یا چنین تجربهای در بقیه جاهای دنیا وجود دارد؟ افزود: این ایده شخصی من است که آن را تجربه هم کردهام، شما میخواهید در جامعهتان مردم نقش داشته باشند شما میخواهید در جامعهتان مجلسی داشته باشید که معتبر باشد، این کشور کشور حافظ و سعدی و فارابی است، ایرانیها در زایش و رویش تاریخ اندیشه و علم نقش اساسی داشتند وقتی ما صحبت از این میکنیم رفتار ما هم باید با آنها آمیخته باشد. مردم اینها را نمیپذیرند که یک کسی به عنوان خردمند سیاسی و متفکر و صاحب اندیشه رفتاری از خودش نشان دهد که این رفتار باعث سنجش و صدمه روحی شما شود همان اندازه که باید منطقی رفتار داشته باشند از گوهر خودبینی و تضاد و دوگانگی خارج باشد و به مبانی رفتاری و اعتقادی که خودشان باور دارند برسد و فکر کند این برای مردم ما یک ارزش است کار بسیار زشتی بود که در مجلس صورت گرفت وقتی که همه شروع به سلفی گرفتن کردند.
کد مطلب : A98020905
📚منبع : کیهان
Thursday, 14 November , 2024