کامبیز عباسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اکثر نیازها در حوزه ماشینهای کشاورزی با تکیه بر صنعت و توان داخل مرتفع میشود. وی بااشاره به اینکه تمامی بذرکارهای کشت و کار تولید داخل است، افزود: در حوزه محصولات ردیفی همچون ذرت دانهای و ذرت علوفهای صد در صد عملیات کاشت با بذرکارهای […]
کامبیز عباسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اکثر نیازها در حوزه ماشینهای کشاورزی با تکیه بر صنعت و توان داخل مرتفع میشود.
وی بااشاره به اینکه تمامی بذرکارهای کشت و کار تولید داخل است، افزود: در حوزه محصولات ردیفی همچون ذرت دانهای و ذرت علوفهای صد در صد عملیات کاشت با بذرکارهای داخلی صورت میگیرد که این امر بیانگر خودکفایی صد درصدی در این حوزه و بینیازی از واردات است.
عباسی بیان کرد: البته برخی از ماشینهای شیردوش، زراعت برنج و ماشینهای نوین و خاص در حوزه دام، طیور و آبزی کماکان از خارج تأمین میشود و امیدواریم ارز مورد نیاز به حوزه ماشینهایی که امکان تولید آن در داخل وجود ندارد، به موقع تخصیص داده شود تا تولید کنندگان در امر تولید با مشکلی مواجه نشوند.
وی با بیان اینکه اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات ماشین آلات مورد نیاز در مقایسه با سایر نیازهای ارزی کشور بسیار ناچیز است، اظهار کرد: بر این اساس از حوزه صنعت کشور تقاضا داریم که به صنعت ماشینهای کشاورزی که ضامن امنیت غذایی کشور است، توجه دو چندان شود اما متاسفانه وزارت صنعت، معدن و تجارت آن طور که باید و شاید به صنعت ماشینهای کشاورزی همانند سایر صنایع توجه نمیکند.
عباسی با بیان اینکه اعمال تحریمهای جدید تاثیری در ارتباط با شرکتهای خارجی نداشته است، افزود: خوشبختانه اکثر شرکتهایی که در گذشته با ما ارتباط داشتند، کماکان ارتباط خود را حفظ کردند و تنها وارد کنندگان با مشکل نقل و انتقال پول برای واردات و قطعات مورد نیاز روبرو هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹۰ تا ۹۵ درصد نیاز ماشین آلات کشاورزی به ویژه در محصولات اساسی نظیر گندم و جو از تولید داخل تأمین میشود، ادامه داد: این در حالی است که اگر امکان تولید ماشین و بذرکارهای مورد نیاز کشت و کار در داخل وجود نداشت، هم اکنون تولید کنندگان بخش کشاورزی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکردند.
وی از افزایش سرمایهگذاری بینظیر طی سالهای گذشته در حوزه مکانیزاسیون خبر داد و گفت: در ۵ تا ۶ سال گذشته سرمایهگذاری بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه موجب شد بخش عمده نیازهای کشور از تولید داخل مرتفع شود، این در حالی است که در گذشته برای کشت و کار کلزا به عنوان مهمترین دانه روغنی اثرگذار ماشین نداشتیم، اما در چند سال گذشته با تولید بومی ماشینهای کاشت کلزا مشکل برطرف شد، به طوریکه هم اکنون در اکثر محصولات نیاز بهره برداران از ماشین تولید داخل تأمین میشود.
عباسی با بیان اینکه اعمال تحریمهای جدید تأثیری بر تولید و پیشرفت ماشینهای کشاورزی تولید داخل نداشته است، گفت: البته جو روانی مباحث تحریم موجب شده است تا تغییراتی در قیمت ایجاد شود، اما به طور کلی به لحاظ موجودیت کالا و وفور ماشینهای کشاورزی با مشکلی مواجه نیستیم.
به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر انبارهای اکثر سازندگان ماشینهای کشاورزی داخل مملو از ماشین آلات، ابزار و قطعات یدکی است به طوری که جوابگوی تمام نیاز داخل خواهد بود.
کد مطلب : A98041832
📚 منبع : کیهان
Saturday, 23 November , 2024