مدیرعامل موسسه جهاد نصر گفت: ۵۰ هزار هکتار از اراضی که در جنگ تحمیلی در شهرهای دشت عباس، فکه، آبادان و اهواز مین گذاری شده بود، پاک سازی شد و زیر کشت رفت. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، محمد جواد صالحی نژاد مدیرعامل موسسه جهاد نصر امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته […]
مدیرعامل موسسه جهاد نصر گفت: ۵۰ هزار هکتار از اراضی که در جنگ تحمیلی در شهرهای دشت عباس، فکه، آبادان و اهواز مین گذاری شده بود، پاک سازی شد و زیر کشت رفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، محمد جواد صالحی نژاد مدیرعامل موسسه جهاد نصر امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته دولت اظهار کرد: 295 هزار هکتار از اراضی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری برای طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام سال گذشته به مرحله بهره برداری رسید و این امر باعث شد با وجود خشکسالی ها و سیلی که در کشور داشتیم شاهد افزایش عملکرد در تولیدات کشاورزی باشیم.
وی افزود: در فاز یک این طرح همچنین ۵۰ هزار هکتار از اراضی که در جنگ تحمیلی در شهرهای دشت عباس، فکه، آبادان و اهواز مین گذاری شده بود پاک سازی صورت گرفت و به زیر کشت محصولات کشاورزی رفت.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر ادامه داد: با اجرای فاز دو این طرح نیز ۲٫۵ میلیون به تولیدات کشاورزی کشور اضافه می شود و برای ۳۰۰ هزار نفر کار آفرینی و ۱۶ هزار میلیارد تومان درآمدزایی انجام می شود.
وی در ارتباط با دلایل تاخیر در اجرای فاز دو این طرح اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریم در کشور ممکن است دولت اولویت های دیگری برای اجرای طرح های عمرانی داشته باشد اما فاز ۲ پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان های خوزستان و ایلام نیز در دستور کار است و به اصلاح دیر یا زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.
صالحی نژاد گفت: در فاز یک این طرح ۲۹۵ هزار هکتار در ۲۰ شهرهستان خوزستان و و سه شهرستان ایلام انجام شد و از این رقم ۲۷۰ هزار هکتار زیر در سال زراعی ۹۷-۹۸ زیر کشت رفته است.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر یاد آور شد: فاز دو این طرح در مدت ۴ سال بعد از اختصاص اعتبار انجام می شود که برای این کار پیمانکاران شناسایی شده اند و مشاورین خوبی در بخش آب و همچنین کارگران آموزش دیده ای داریم.
اعلام آمادگی چین برای احیای دشت های خوزستان و ایلام
وی اظهار در ارتباط با محل تامین مالی این طرح اظهار داشت: منابع مالی این طرح از محل منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات فاینانس انجام می شود که مقدمات آن از طریق کشور چین انجام شده است.
صالحی نژاد گفت: 1.7 میلیارد دلار برای بخش فایناس در نظر گرفته شده است که چین استقبال خوبی برای سرمایه گذاری در این بخش داشته و مجوز شورای اقتصاد نیز در این زمینه گرفته شده است.
وی با بیان اینکه عملیات فاز یک تمام شده و در حال رفع نواقص است گفت: در اثر سیل های اخیر به۱۰ درصد از فاز یک این پروژه معادل ۲۰ هزار هکتار خسارت وارد شد.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر گفت: با اتمام این پروژه 9.5 میلیون تن به کل تولیدات محصولات کشاورزی کشور اضافه می شود.
گفتنی است که کل تولیدات محصولات کشاورزی کشور بیش از ۱۲۰ میلیون تن است.
کد مطلب : A98060918
📚 منبع : خبرگزاری تسنیم
Monday, 23 December , 2024