در سالهای اخیر مجادلات زیادی در فضای پزشکی و درمانی درباره واکسیناسیون به وجود آمده و جنبشها و کمپینهایی برای مقابله با این روش درمانی شکل گرفته است. ه گزارش افکارنیوز، در سالهای اخیر مجادلات زیادی در فضای پزشکی و درمانی درباره واکسیناسیون به وجود آمده و جنبشها و کمپینهایی برای مقابله با این روش […]
در سالهای اخیر مجادلات زیادی در فضای پزشکی و درمانی درباره واکسیناسیون به وجود آمده و جنبشها و کمپینهایی برای مقابله با این روش درمانی شکل گرفته است.
ه گزارش
، در سالهای اخیر مجادلات زیادی در فضای پزشکی و درمانی درباره واکسیناسیون به وجود آمده و جنبشها و کمپینهایی برای مقابله با این روش درمانی شکل گرفته است. امری که نقدهای بسیاری را به همراه داشته و مروجان عدم واکسن زدن را به خرافه پرستی و جعل علمی متهم ساخته اند. در یک قرن اخیر واکسن برای از بین بردن برخی از بیماریها از جمله فلج اطفال، کزاز و… کشف و به کار گرفته شد، هرچند در ابتدای امر مقاومت هایی در برابر آن وجود داشت ولی به مرور به عنوان یکی از اصول اولیه پیشگیری از بیماریهای کشنده شناخته شده است. با وجود تمامی این جوانب، به مرور واکسیناسیون مخالفان و منتقدانی پیدا کرد و تا به امروز نیز این اختلافات وجود دارد.یکی از افرادی که به عنوان منتقد واکسیناسیون شناخته میشود، حکیم دکتر حسین روازاده؛ پدرطب ایرانی – اسلامی است، بر همین اساس با ایشان گفتگویی در این زمینه انجام دادهایم. وی با بیان اینکه، مخالف واکسن زدن نیست، عنوان کرد: متاسفانه برخی به عمد قصد دارند تا واقعیات مربوط به واکسیناسیون را با انتشار ناقص اطلاعات و انتخاب گزینشی برخی از گفتهها منحرف سازند. بنده هرگز نگفته ام واکسن نزنید، بلکه بارها تاکید کرده ام که جیوه نزنید. از طرفی واکسن های پنچگانه نیز می بایست به صورت مجزا تجویز و جداگانه مصرف شوند. واکسن بزنید ولی نوع واکسن مهم است. بدون شک هرچند واکسیناسیون یک موضوع پزشکی و مقبول است، ولی باید به عوارض آن نیز توجه شود. عوارضی که در تحقیقات علمی به دست آمده و مورد تایید قرار گرفته است. از جمله این عوارض میتوان به تزریق ترکیب چندین واکسن به نوزادان در بدو تولد اشاره کرد. واکسنی به نام پنتاوالان در بسیاری از کشورهای جهان تزریق نمیشود و در صورت لزوم برای کاهش عوارض، واکسنهای مختلف موجود در آن را به صورت مجزا در نوبتهای بیشتر به کودک تزریق میکنند. ولیکن در ایران متاسفانه همچنان تجویز به صورت توامان مورد استفاده و تزریق قرار میگیرد.
حکیم روازاده در ادامه گفت: جیوه موجود در واکسنها که به عنوان نگهدارنده معرفی میشود، سمی است. حتی مقدار اندک آن نیز باعث اختلال و حتی مرگ میشود. در برخی از تحقیقات علمی درباره واکسن آنفلوآنزا ثابت شده که در آن جیوه به کار گرفته شده است. سالها شرکتهای تولیدکننده این واکسن درباره وجود و مقدار جیوه در آن به افکار عمومی جهان دروغ میگفتند. جیوه برای تزریق در بدن سمی و کشنده است اما بازهم تولیدکنندگان واکسن آن را حذف نمیکنند و از حمایتهای پولادین نیز برخوردارند. متاسفانه واکسن آنفلوآنزا هم به عنوان یکی از ترکیبات پنتاوالان است که به کودکان تزریق میشود. در حالیکه این واکسن برای فصول سرد و تنها برای یک گونه شایع ویروس آنفلوآنزا است و دلیلی ندارد برای کودک یک روزه مصرف شود.
این پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی عنوان کرد: نقد ما به محصول سیاستهایی است که از سوی سردمداران سازمان بهداشت جهانی و عوامل اجرایی آن پیرامون واکسیناسیون و اجباری کردن آن اعمال میشود. در ایران برنامه واکسیناسیون به صورت غیرعلمی و بیرویه در حال اجراست. به چه دلیل واکنس کزاز برای زوجین قبل از عقد (چه زوجین قبلا و به موقع واکسن کزار گرفته باشند یا نگرفته باشند)، اجباری است؟ دلیل تجویز واکسن کزاز برای مادران باردار چیست؟ هنگام انتقاد به وضعیت و جریان تزریق واکسن و انواع آن در کشور صحبت میکنیم، در اولین واکنش به سرعت ما را به مخالفت با واکسیناسیون متهم میکنند تا صدایی در نقد شیوه اجرای این سیاستها شنیده نشود و در نطفه خفه شود! آیا خانواده ها به عنوان ولی فرزندان بر آثار این واکسیناسیون و آثار اجرای آن هیچ حقی در کشور ندارند! سیاستگذاری نظام آموزشی و بهداشتی به گونهای است که چنانچه براساس مطالعات و تحقیقات، شما به عنوان پدر یا مادر تشخیص بدهید که فرزندتان نباید یک نوع یا چند نوع واکسن را دریافت کند، نه به شما شناسنامه میدهند و نه حق ثبت نام فرزندان تان در مدرسه را دارید و نه حتی میتواند عقد رسمی داشته باشد!!! بنده از مسئولان صاحبنظر و بلندپایه درخواست دارم که با تجدیدنظر در سیاستها، دقت و تامل در عوارض برخی از این واکسنها و نظارت بر نحوه تزریق و مصرف آن که براساس تحقیقات علمی و تجربی ثابت شده، حساسیت بیشتری را اعمال و تغییرات مدنظر را اعمال کنند.
حکیم روازاده با بیان اینکه حق انتخاب واکسیناسیون باید به رسمیت شناخته شود: در بسیاری از نقاط جهان و به ویژه کشورهایی که مدعی پیشرفت در علوم بهداشتی و سلامت هستند، تزریق واکسن یک انتخاب است. در برخی از ایالات آمریکا موارد متعدد از امتناع والدین از واکسناسیون فرزندان خود ثبت شده است. موضوع این نیست که واکسن استفاده نشود بلکه باید به خانوادهها بعد از اطلاع رسانی و آگاهی، حق انتخاب داده شود. در مفید بودن و لزوم تزریق واکسن تردیدی نیست. بعنوان مثال، واکسن فلج اطفال که به صورت خوراکی استفاده میشد، بسیار مفید است اما همانگونه که در موضوع تراریخته، رسانهها به اطلاع رسانی پرداختند و میبایست برروی محصول، وجود ماده تراریخته در کالا ثبت شود، در واکسیناسیون نیز این مورد باید رعایت گردد. در صورتیکه تزریق یا مصرف واکسن باعث بروز اختلالات در شخص شود، آیا می توان از نظام درمان و بهداشت کشور شکایت کرد؟ جاییکه که اجبار وجود دارد، (چه بخواهید چه نخواهید) باید واکسن بزنید و هیچ پیامدی هم برای نظام بهداشت و درمان در این زمینه وجود ندارد.
پدر طب ایرانی و ا سلامی در ادامه اظهار داشت: در برخی از کشورها، تعداد بیشتری واکسن نسبت به ایران تزریق میشود حتی در برخی موارد به بالای ۲۰ واکسن بیشتر میرسد. آیا در ایران که کمتر واکسن زده میشود، سونامی بیماری خاصی روی داده که باید نگران باشیم؟ به نظر میرسد، مقامات سیاستگذار در وزارت بهداشت و درمان که دلسوزانه پیگیر روند سلامتی آحاد جامعه و فرزندان ایران زمین و نسل آینده این کشور هستند، میتوانند با نظارت، مدیریت و کنترل نحوه عملکرد مجریان این سیاست، روند را بهبود بخشند. پویشیده نیست بخش عمدهای از واکسنها از خارج وارد میشود. در صورتیکه دشمن برای تررو بیولوژیک ایرانیان توطئهای داشته باشد که دارد، به راحتی میتواند از طریق واکسن ۸۰ میلیون ایرانی را دچار فاجعه کند. ما در گذشته چند شرکت و کارخانه سرم سازی قوی داشتیم که متاسفانه به دلیل عدم حمایت از محولات تولیدی تبدیل به واردکننده شدهاند. آیا فاجعه خونهای وارداتی آلوده از فرانسه فراموش شده است؟ چرا بایستی مهمترین ماده تزریقی به کودکان و مردم ایران از خارج وارد شود و تزریق آن نیز اجباری باشد؟ در چنین شرایطی بهتر است با وجود سیاست لزوم و اجبار تزریق واکسن ، حداقل دارو در داخل کشور و تحت نظارت دقیق مسئولان ذیربط تولید شود البته در کنار آن نیز باید استانداردهای تزریق و مصرف واکسن رعایت شود. پرواضح است که استفاده از جیوه به عنوان نگهدارنده در دارو میبایست ممنوع اعلام و از ترکیب و تزریق توام و همزمان چند و واکسن و تجویز همزمان آن توسط همکاران محترم و جامعه پزشکی دلسوز ایران خودداری گردد. در پایان به عنوان یک پزشک، موثرترین روش با شرایط موجود را تجویز واکسن به صورت مجزا و تزریق جداگانه آن میدانم.
منبع:
کدمطلب:Da98091101
Monday, 23 December , 2024