🔶 زمین را چند بار شخم می زنند وکرت بندی می کنند وکود می دهند و بذر را در کرت ها می پاشند  و با خاک می پوشانند و آب می دهند، 🔶 سپس هر شش روز یک بار آبیاری می کنند تا به اندازه (شبر) یک وجب شود و آن وقت به زمین […]

 
🔶 زمین را چند بار شخم می زنند وکرت بندی می کنند وکود می دهند و بذر را در کرت ها می پاشند  و با خاک می پوشانند و آب می دهند،

🔶 سپس هر شش روز یک بار آبیاری می کنند تا به اندازه (شبر) یک وجب شود و آن وقت به زمین دیگر منتقل می کنند که از قبل زمین را شخم زده اند و کود پاشیده اند و لوله های آب قرار داده اند.

🔶 لوله ها را در دو طرف جدا جدا به فاصله  شش زرع قرار می دهند و آن وقت آب می دهند، تا بیست روز هفته ای یک بار آب می دهند، بعد ریشه  آن ها را بکاوند (پیدا کنند) و بعد از سه روز دیگر مجدد آب می دهند.

🔶 پس از دوماه برای خوردن پیاز را از زمین جدا می کنند.

🔶 اما اگر بخواهند مقداری از آن را برای بذر نگه دارند، از زمان کشت تا مدت پنج ماه دیگر در همان زمین می گذارند بماند.

✍ مفاتیح الارزاق، ج۲، ۵۷۲