🟩 #نحوه کاشت اسفناج 🟩 #انواع کشت اسفناج 🟢 به این ترتیب است که زمین را خوب شخم می زنند و کود فراوان می دهند،کرت بندی می کنند، کلوخ های آن زمین را نرم و هموار می کنند 🟢 و بذر اسفناج را در زمین پاشیده و با دست یا بوتۀ خار با خاک مخلوط […]
🟩 #نحوه کاشت اسفناج
🟩 #انواع کشت اسفناج
🟢 به این ترتیب است که زمین را خوب شخم می زنند و کود فراوان می دهند،کرت بندی می کنند، کلوخ های آن زمین را نرم و هموار می کنند
🟢 و بذر اسفناج را در زمین پاشیده و با دست یا بوتۀ خار با خاک مخلوط می نمایند و کود نرم بر روی آن ها می پاشند و فوراً کرت ها را پر از آب می کنند تا زمین سیراب شود.
🟢 کشت اسفناج در ایران به دو شکل آبی و دیم انجام می شود.
🟢 هر گاه در شهریور و مهر کشت کنند بعد از در نظر گرفتن خاک به آب دقت می کنند، آب را شش روز یک مرتبه به زراعت می رسانند و اگر چه در ماه آبان کشت کنند همان آبی که در خاک است کفایت می کند و بارش باران آن زراعت را سیراب می کند،
🟢 مهم است که بدانید در خاک آب وجود دارد و بعد از باران اگر آب دستی هم به زراعت برسانند محصول خراب می شود.
🟢 اگر اسفناج را در تابستان بکارند هر شش روز یکبار باید آبیاری کنند، زیرا محصول باید در نم و رطوبت و طراوت رشد کند.
🟩 دیمه که نیازی به دادن آب دستی ندارد به دو صورت کشت می شود:
🟢 اول به این صورت است که زمین توسط بارش باران دارای نم و رطوبت است و در این زمان دوبار شخم می زنند و یا با بیل زمین را زیرو رو می کنند و کرت بندی می کنند،
🟢 بذر اسفناج را یک شبانه روز در آب می خیسانند، سپس بیرون می آورند و در کرت ها می ریزند و پس از آن با ماله زمین را صاف و هموار می کنند.
🟢 به این طریق که یک پا را بر تختۀ مرکز می گذارند و پای دیگر را بر روی زمین که صدمۀ چندانی به بذرها نرسد، به اندازه ای که بذر به داخل گِل و کرت ها فرو برود و صاف و هموار شود کفایت می کند.
✍ مفاتیح الارزاق، ج۲، صفحه ی ۵۰۸
Tuesday, 5 November , 2024