یک جامعهشناس انگلیسی معتقد است که اغتشاشات اخیر ایران زیر سر سازمانهای تروریستی خارجی با سابقه آشوبگری و براندازی نظامهای سیاسی در جهان است. «دیوید میلر» جامعهشناس و کارشناس مسائل سیاسی در انگلیس در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: به نظر من کلیدیترین نکته این است که اساس اعتراضات در ایران به یک روایت اشتباه […]
یک جامعهشناس انگلیسی معتقد است که اغتشاشات اخیر ایران زیر سر سازمانهای تروریستی خارجی با سابقه آشوبگری و براندازی نظامهای سیاسی در جهان است.
«دیوید میلر» جامعهشناس و کارشناس مسائل سیاسی در انگلیس در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: به نظر من کلیدیترین نکته این است که اساس اعتراضات در ایران به یک روایت اشتباه درباره مرگ یک دختر کُرد به نام مهسا امینی نسبت داده شده است. ادعا میشود که او در ون پلیس مورد آزار واقع شده و سرش آسیب دیده است و اینها باعث مرگ او شده است. اما به نظر من این مسائل بیارتباط است و توسط جریاناتی سرهمبندی شده که برای تحقق این حادثه منافع ژئوپلیتیک دارند، علیالخصوص آمریکا، صهیونیستها و گروههای تروریستی مانند مجاهدین خلق، لذا از نظر من شروع این ماجرا براساس یک روایت غلط بود و بازیگران ژئوپلیتیک دکمه شروع را فشار دادند. وی اغتشاشات اخیر را به عناصر وابسته به قدرتهای خارجی در داخل و خارج از ایران نسبت داد و تصریح کرد که سرویسها و نهادهای جاسوسی که در این زمینه فعالیت میکنند از جمله بنیاد سوروس دارای سابقه آشوبگری و براندازی نظامهای سیاسی در سایر کشورها هستند.
«میلر» گفت اگر این تظاهرات در دفاع از حقوق زنان و حجاب اجباری بود نباید کار به کشتن نیروهای پلیس، تخریب اموال عمومی و حملات سازمانیافته علیه سپاه کشیده میشد. بنابراین از نظر من این اقدامات ارتباطی به تظاهرات زنان ندارد و توسط سازمانهای تروریستی خارجی سازماندهی میشود.
او در پاسخ به پرسشی درباره ادعای رسانههای غربی مبنی بر اینکه اعتراضات مردم ایران ارتباطی به دخالت عوامل خارجی ندارد، افزود: همانطور که گفتم ماجرا از ابتدا با یک روایت غلط آغاز شد و معترضان را عناصری هدایت کردند که مردم را به تخریب اموال عمومی دعوت میکنند. کسانی به گفته او مانند مسیح علینژاد که عنصر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا است مردم را تشویق میکند که آمبولانس آتش بزنند و به نیروهای امنیتی حمله کنند.
این جامعهشناس انگلیسی درباره مواضع اخیر کشورهای غربی علیه ایران گفت: اصل ماجرا این است که آنها بهدنبال تشدید تحریمها بودند و از این رو اغتشاشات در ایران را به راه انداختند. این درحالیاست که به گفته او پیشرفتهای علمی و نظامی ایران و پیوستن به سازمان همکاری شانگهای، غرب را به شدت عصبانی کرده و تلاش میکند که فشارها روی ایران را بیشتر کند. میلر در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط اغتشاشات اخیر و مذاکرات برجام گفت: بله آنها بهدنبال خرابکاری در روند گفتوگوها هستند و تمایلی به توافق با ایران ندارند.
وی گفت: واقعیت این است که آمریکا مشروعیت خود را از دست داده است. آنها روسیه را تحریم کردند اما نتیجه عکس داد و مجبور شدند به خط لوله نورد استریم حمله کنند. وی از سویی به توافق اخیر عربستان و روسیه در چارچوب گروه اوپکپلاس برای کاهش تولید نفت اشاره کرد و آن را یک تحول استثنایی خواند که کسی در کاخ سفید پیشبینی نمیکرد و بهطور قطع در معادلات منطقه تاثیر خواهد گذاشت. این جامعهشناس انگلیسی در پاسخ به پرسشی درباره مقایسه تدابیر صورت گرفته در ایران با اغتشاشات در انگلیس گفت که اولا بسیاری از نرمافزارهای رایج در فضای مجازی آمریکایی هستند که در راستای منافع دولت آمریکا کار میکنند. وی تصریح کرد که عدم دسترسی به این نرمافزارها لزوما به معنای سلب آزادی نیست و کشورهایی مانند ایران، روسیه و چین باید نرمافزارهای ملی خود را تولید کنند چون نرمافزارهای کنونی که در جهان غالب شده است ابزارهای امپریالیسم است.
او درباره اغتشاشات در انگلیس هم به ماجرای قتل اخیر یک شهروند سیاهپوست به نام «کریس کابا» اشاره کرد که با گلوله پلیس در جنوب لندن از پا درآمد. وی با اشاره به سابقه پلیس انگلیس در قتل شهروندان سیاهپوست این کشور افزود که بعد از این ماجرا، رسانههای جریان غالب بلافاصله دست به کار شده و حتی معترضان به این حادثه را که همزمان با مراسم خاکسپاری الیزابت تجمع کرده و خواستار اجرای عدالت بودند هواداران نظام سلطنتی معرفی کردند.
به گفته میلر ماجرای کابا در کنار جنبشی که بعد از قتل جورج فلوید شکل گرفته، آتش زیر خاکستر است که به مراتب بیشتر از تحولات ایران، امنیت انگلیس را تهدید میکند.
Tuesday, 5 November , 2024