سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نیاز به برجام نیاز یکجانبه ایران نیست و از موضع ضعف و نیاز مذاکره نمیکنیم، تصریح کرد: مقامات آمریکایی میدانند ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است، نه امتیاز. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی به […]
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نیاز به برجام نیاز یکجانبه ایران نیست و از موضع ضعف و نیاز مذاکره نمیکنیم، تصریح کرد: مقامات آمریکایی میدانند ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است، نه امتیاز.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی به عملکرد سوء دولت آمریکا در برجام اشاره کرد و گفت: تناقض رفتاری و گفتاری در مواضع اعضای غربی برجام و مشخصا دولت آمریکا امر جدیدی نیست. اساسا همین تناقض در گفتار و بهویژه دوگانگی در عمل و عدم التزام عملی به تعهدات برجامی از سوی دولت آمریکا بود که چنین روند نامناسبی را در توافقنامه برجام ایجاد کرد و هم مانع بهرهبرداری جمهوری اسلامی ایران از منافع و مزایای اقتصادی برجام شد و هم راهکارهای چندجانبه بینالمللی را برای حلوفصل موضوعات پیچیده بینالمللی مورد تردید و تشکیک قرار داد و دچار اختلاف کرد. این نتیجه عملکرد سوء دولت آمریکاست که باید مسئول و پاسخگوی اقدامات غیرمسئولانه خود در این ارتباط باشد.
کنعانی تصریح کرد: مقامات آمریکایی میدانند ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است، نه امتیاز. مذاکره و توافق منطق خودش را دارد. موضع ایران در ارتباط با مذاکرات برجام کاملا روشن است. ایران متعهد به برجام بود و به تعهداتش عمل کرد و دولت خاطی و ناقض برجام، دولت آمریکا بود و کشورهای اروپایی عضو برجام هم متاسفانه به تعهداتشان عمل نکردند و نتوانستند خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام را جبران کنند. کنعانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بهدنبال به سرانجام رساندن برجام است. نیاز به برجام نیاز یکجانبه ایران نیست و ایران از موضع ضعف و نیاز مذاکره نمیکند. نیاز آمریکا و غرب و اروپا به برجام کمتر از ایران نیست و نباید منتی بر ایران بگذارند. توافق در دسترس است و طرفها میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن مذاکرات را جمعبندی کنند و به توافق برسند.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: از آن طرف آمریکاییها و اروپاییها میتوانند تعلل کنند و هزینههای آن را بپردازند. توصیه ما مشخصا به شرکای اروپایی برجام این است که خودشان را تسلیم آمریکا و تسلیم شرایط تحمیلی دولت آمریکا نکنند و ضررها و زیانهای آن را متوجه خودشان نکنند.
تلاش برای اخراج ایران
از مقام کمیسیون زن سازمان ملل
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره تلاشها برای اخراج ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولتهای غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشورمان، مواضع خودش را همواره بهصورت رسانهای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقاتها بهصورت رسما و آشکارا اعلام کرده است. هرگونه سوءاستفاده از تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.
کنعانی ادامه داد: ایران بهعنوان عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشورهای عضو مجموعه اکوسوک از ۵۴ رای با کسب ۴۳ رای، عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. الان تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولتهای مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیلهای سیاسی و تاثیرگذاری بر کشورهای مستقل، عضویت جمهوری اسلامی ایران را در این چارچوب و ساختار با مانع مواجه کنند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه، این اقدام آمریکا قبل از آنکه اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران باشد، اقدام علیه رای آزادانه کشورها در تشکلها و ساختارهای بینالمللی است.
وی گفت: این اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سؤال بردن حق رای کشورهای مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشورها را زیر سؤال برده است. کشورهای عضو، آزادانه و مستقلانه به جمهوری اسلامی ایران رای دادند. اگر دولت آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی همسو با آن موفق شوند در چارچوب سیاستهای اعمال فشار و استفاده از ورقها و ابزارهای فشار سیاسی علیه دیگران، ایران را از کمیسیون مقام زن خارج کنند عملا یک بدعت را پایهگذاری میکنند و اینکه کشوری که با حق رای آزادانه عضو شده خارج میکنند و حق رای آزادانه کشورهای عضو این مجموعه را زیر سؤال میبرند.
کنعانی ادامه داد: کشورهایی عضو شورای امنیت یا عضو شورای حقوق بشر و مجامع حقوق بشری هستند که در طول تاریخ خودشان مرتکب جنایات بیشمار علیه دولتها و ملتهای مستقل شدند و اکنون با استفاده از ابزارهای حقوق بشری، علیه دولتهای مستقل اعمال فشار سیاسی میکنند. چنین روندی نه به ارتقای موضوع حقوق بشر در دنیا کمک میکند و نه به کارآمدی سازوکارهای حقوق بشری. این اقدام اگر محقق شود هم سلب عضویت قانونی جمهوری اسلامی ایران در این تشکل است و هم سلب حق رای آزادانه و مستقل کشورهای عضو یک مجموعه است هم به کارآمدی یک سازوکار بینالمللی در ارتباط با حقوق بشر خدشه اساسی وارد میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیتهای سیاسی و دیپلماتیک خود در حال استفاده است که از یک رویکرد غیرقانونی و سیاسی منفعتطلبانه جلوگیری کند و در این ارتباط به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
رسانه تروریستی ایران اینترنشنال
کنعانی افزود: موضع ایران در قبال آن رسانه کاملا روشن است. نقش این رسانه بهعنوان رسانه تروریستی در دامن زدن به بیثباتی و اغتشاشات داخلی کامل روشن است. اقدام ایران در این زمینه حقوقی و قانونی خواهد بود و اقداماتی صورت گرفته و جزئیات آن در زمان مناسب اطلاعرسانی خواهد شد و مجموعه ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران برای برخورد حقوقی و قانونی هم با این شبکه و هم کشور میزبان آن و هم با حامی و حامیان مالی آن حتما انجام خواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024