دویچهوله رسانه رسمی دولت آلمان، بیلان کنفرانس امنیتی مونیخ را مایوسکننده خواند.
این رسانه آلمانی در تحلیلی نوشت: جنگ اوکراین و حمله روسیه، موضوع محوری کنفرانس امنیتی مونیخ بود. بهویژه نمایندگان صنایع تسلیحات مخاطب گفتوگو و رایزنیها بودند. امیدهای ناکام، بخشی از بیلان کنفرانس امنیتی مونیخ بود. بخشی از این سرخوردگی از امید به میهمان چینی برمیگشت. اینکه وانگیی، مقام ارشد دیپلماسی چین، تنها برای حضور در این کنفرانس به مونیخ سفر کرده بود، برخی از شرکتکنندگان را به این تأمل واداشت که شاید او بتواند پلی به سوی مسکو برقرار سازد و یا مستقیماً روی رئیسجمهور روسیه اعمال نفوذ کند؛ هر چه باشد او میخواست از مونیخ مستقیم راهی مسکو شود. اما این امیدها به جایی نرسید.
در هیچ یک از موضعگیریهای وانگ نشانی از انتقاد او از جنگ روسیه علیه اوکراین دیده نمیشد. اورزولا فون درلاین چند روز قبل از شروع جنگ یادآور شده بود: «چین با توافق دوستی نامحدود [با روسیه]، موضع بسیار روشنی اتخاذ کرده است. این بدان معناست که چین به وضوح در یک طرف مناقشه ایستاده است.» خود رئیسکمیسیون اتحادیه اروپا چند بار تلاش کرد تا چین را حداقل در موضوع تحریمها به سمت غرب قرار دهد، اما بیفایده بود.
در طول شب، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، سعی کرد در حاشیه این کنفرانس امنیتی با مهمان چینی وارد گفتوگو شود، اما با نتایج ناچیزی روبهرو شد. آنقدر ناچیز که حتی به صدور یک بیانیه مشترک هم نرسید. بلینکن از کاربست بالنهای نظارتی چینی بر فراز آمریکا انتقاد کرد و دیپلمات ارشد چینی سرنگونی آن را واکنشی هیستریک خواند.
متفاوت از سالهای گذشته، این بار در کنفرانس امنیتی مونیخ به دلیل جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین، کانون توجه معطوف به مواضع و نگرش کشورهای اروپای شرقی بود. نخستوزیر استونی گفت که این جنگ، به طور کلی، تنها جنگ پوتین نیست. او مردم روسیه را نیز مسئول دانست و با تاکید بر اینکه او تنها در مورد پوتین صحبت نمیکند، گفت: «اینها رویاهای امپریالیستی است که روسها دارند. غرب باید این «چرخه را بشکند».»
موضوع کمکهای مالی به صنایع تسلیحاتی از سوی یک صندوق اروپایی که کشورهای عضو در آن سهیم باشند، هنوز باز است و معلوم نیست که پایتختها در مورد آن چه فکر میکنند. بهویژه که صنایع تسلیحاتی در حال حاضر در مضیقه مالی نیست. بسیاری از تولیدکنندگان تسلیحات در طول یک سال جنگ به سودهای بالایی دست یافتهاند. به عنوان مثال، راین متال توانست ارزش سهام خود در بازار بورس را در طول یک سال دو برابر کند.
اما اظهارات دو تن از اعضای دولت اوکراین تااندازهای باعث عصبانیت شد. الکساندر کوبراکوف، معاون نخستوزیر و دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، گفتند که کشورشان میتواند استفاده از مهمات خوشهای و سلاحهای آتشزای فسفری را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرند. هر دو نوع سلاح بر اساس قوانین بینالمللی ممنوع است و منجر به سوختگی و مسمومیت شدید میشوند.
دویچهوله: بیلان کنفرانس مونیخ نا امیدی و سرخوردگی بود
پرینت
دویچهوله رسانه رسمی دولت آلمان، بیلان کنفرانس امنیتی مونیخ را مایوسکننده خواند...
http://hamiyanekeshavarzi.ir/?p=26274
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
Sunday, 17 November , 2024