روزنامه متعلق به دبیرکل پیشین حزب کارگزاران، ضمن سانسور نظرسنجی گالوپ درباره میزان بیاعتمادی مردم منطقه به آمریکا، فقط بخش مربوط به عراق را منتشر و دیگر بخشهای آن بهویژه بیاعتمادی بسیار بالای ملت ایران نسبت به دولت آمریکا را حذف کرد!
هممیهن در تیتر اول خود با عنوان «60 درصد عراقیها ۲۰ سال پس از سقوط دیکتاتور در نظرسنجی گالوپ اعلام کردند: بدتر شدن وضعیت پس از حمله خارجی» نوشت: «20سال از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام حسین میگذرد و در این بیست سال عراق یا درگیر جنگ داخلی و برآمدن داعش بوده و یا درگیری گروههای سیاسی برای تصاحب قدرت. در سالهای ابتدایی پس از سقوط صدام مقابله با حملات تروریستی القاعده دغدغه اصلی امنیتی در عراق بود و پس از آن نیز با بر آمدن داعش، جنگ با این دولت خودخوانده اولویت نخست کشور بود. در این میان دولت و خدمات اجتماعی نهادهای دولتی از هم فروپاشید و ابتداییترین نیازهای اجتماعی نظیر تامین آب و برق و بهداشت و حتی جمعآوری زباله به موضوعات اصلی مردم عادی بدل شد.
حال مؤسسه بینالمللی گالوپ در آستانه بیستمین سالگرد سرنگونی صدام حسین در عراق نظرسنجی رودررو را در تمامی ۱۸ استان عراق انجام داده است. در این نظرسنجی سؤالات متعددی درباره وضعیت این کشور در زمان صدام حسین و بعد از او شده است.
نخستین نظرسنجی درباره وضعیت فعلی عراق در مقایسه با پیش از حمله آمریکا سال (۲۰۰۳) است.۶۰ درصد پاسخدهندگان گفتهاند که عراق امروز در مقایسه با سال ۲۰۰۳ در وضعیت بدتری قرار دارد، در حالی
که ۴۰ درصد گفتهاند که وضعیت بهبود یافته است.
همچنین بسیاری از عراقیها در مورد انگیزههای واقعی آغاز جنگ تردید دارند. خروجی این نظرسنجی در مورد این انگیزهها چنین است؛ حدود ۵۱ درصد از مردم عراق معتقدند که ایالات متحده برای سرقت منابع عراق به آن کشور حمله کرده است. در همین حال، ۲۹ درصد از افراد شرکتکننده در نظرسنجی معتقدند که هدف از این تهاجم، سرنگونی رژیم صدام حسین بوده است. دلایل دیگر، مانند خدمت به منافع پیمانکاران دفاعی ایالات متحده، مبارزه با تروریسم و آوردن دموکراسی به عراق، گزینههای با محبوبیت کمتری بودند.
براساس این نظرسنجی، عراقیها در مورد آینده مشارکت ایالات متحده در کشورشان اختلافنظر دارند. پاسخدهندگانی که در بخش جنوبی عراق زندگی میکنند، طرفدار خروج فوری ایالات متحده هستند، در حالی که پاسخدهندگان در بخش شمالی، از جمله اقلیم کردستان عراق، معتقدند که سطحی از حضور ایالات متحده ضروری است. ۴۷ درصد از پاسخدهندگان معتقدند ایالات متحده باید فورا از عراق خارج شود. ۱۷ درصد معتقدند آمریکا تا زمانی که نیروهای امنیتی دیگر به آنها نیاز نداشته باشند، باید بمانند
و ۱۳ درصد معتقدند آمریکا باید بماند. ۷۵ درصد از شیعیان عراقی مشارکتکننده در نظرسنجی، ورود نیروهای ائتلاف آمریکایی را بد میدانند. آنها از روسیه بهعنوان یک متحد سیاسی و امنیتی حمایت میکنند. پاسخدهندگان در مورد شرکای اقتصادی عراق، کشور چین را به کشور آمریکا ترجیح میدهند.
براساس خروجی این نظرسنجی در تمامی ابعاد سیاسی، امنیتی و سیاسی پاسخدهندگان خواهان مشارکت کمتر آمریکا هستند. میزان مشارکت پایین در حوزه سیاست ۶۲ درصد، در حوزه اقتصاد ۵۷ درصد و در حوزه امنیت ۵۱ درصد است».
روزنامه هممیهن در عین حال بخش بسیار مهمتر نتایج نظرسنجی گالوپ مبنی بر بیاعتمادی مردم ۱۳ کشور منطقه بهویژه ایران به آمریکا را سانسور کرد!
باوجود تقلای زایدالوصف غربگرایان برای بزک کردن آمریکا، ملت ایران در غرب آسیا بالاترین بیاعتمادی را نسبت به آمریکا دارند. طبق نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ، ۸۱ درصد مردم ایران اعتمادی به آمریکا ندارند. مردم تونس، ترکیه، فلسطین و عراق با ۷۸ تا ۷۵ درصد، در ردههای بعدی قرار دارند. همچنین اکثریت مردم در ۱۳ کشور مسلمان، به تعهد آمریکا برای دموکراسی و اینکه اجازه دهد آینده سیاسی خود را بسازند، باور ندارند.
۲۰ سال پس از حمله آمریکا به عراق، ۷۲ درصد مردم عراق گفتهاند نسبت به اهداف آمریکا تردید دارند و فقط ۲۶ درصد بر این باورند که آمریکا در تعهد دموکراسی جدی است. در افغانستان، تنها ۱۴ درصد معتقد به تعهد آمریکا بودند.
همچنین اکثریت مردم در ۱۳ کشور، جدیت آمریکا درباره بهبود وضعیت اقتصادی را رد کردند.۶۰ درصد مردم عراق گفتند در مقایسه با قبل از حمله آمریکا وضعیت معیشت بدتر شده است.
گالوپ در جمعبندی نتایج نظرسنجی خود نوشت: ۲۰ سال بعد از حمله آمریکا به عراق، تعداد نسبتاً کمی از مردم عراق و ۱۲ کشور دیگر، آمریکا را متعهد به حمایت از دموکراسی میدانند.
Sunday, 22 December , 2024