به گزارش روابط عمومی ارتش، بر اثر تصادم یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در آب‌های خلیج‌فارس که منجر به مفقود شدن دو نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شد

توقیف نفتکش متخلف توسط نیروی دریایی ارتش
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک کشتی متخلف با پرچم جزایر مارشال را توقیف کرد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، بر اثر تصادم یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در آب‌های خلیج‌فارس که منجر به مفقود شدن دو نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شد، کشتی ناشناس برخلاف مقررات بین‌المللی مبنی بر کمک به شناور و مصدومان، اقدام به فرار از خلیج‌فارس نمود که بلافاصله پس از درخواست از سوی مرکز تجسس و نجات دریایی (MRCC)، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در قالب مرکز بین‌المللی امنیت دریایی مستقر در چابهار اقدام به رهگیری، شناسایی و توقیف کشتی ناشناس در دریای عمان کرد.
بنابراین گزارش، در این عملیات ناوشکن بایندر نیروی دریایی ارتش با حکم قضایی، کشتی متخلف را که با پرچم جزایر مارشال در حال فرار بود توقیف و به آب‌های ساحلی جمهوری اسلامی ایران هدایت کرد.
واکنش آمریکا به توقیف کشتی متخلف توسط ایران
نیروی دریایی آمریکا به اقدام ارتش جمهوری اسلامی ایران در توقیف یک فروند کشتی متخلف در دریای عمان واکنش نشان داد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گفته که کشتی توقیف‌شده «ادونتج سوئیت» نام دارد. داده‌های ماهواره‌ای به دست آمده از وب‌سایت MarineTraffic.com که به رصد اطلاعات مربوط به تردد کشتی‌ها اختصاص دارد نشان می‌دهد که این کشتی عصر پنجشنبه در شمال مسقط، پایتخت عمان در حال تردد بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید کشتی مذکور از کویت حرکت کرده و عازم شهر «هیوستون» در ایالت تگزاس بوده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شده: «اقدامات ایران خلاف قوانین بین‌المللی و باعث اخلال در ثبات و امنیت منطقه هستند. ایران بایستی فوراً این نفت‌کش را آزاد کند.» در بیانیه نیروی دریایی آمریکا‌ اشاره‌ای به دلیل توقیف این کشتی نشده است. همچنین در این بیانیه ادعا شده که ادونتج سوئیت توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شده در حالی که روابط عمومی ارتش در بیانیه‌ای توقیف این کشتی را تأیید کرده است.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شده که این پنجمین کشتی تجاری است که ایران در دو سال اخیر توقیف کرده است. در این بیانیه آمده است: «اقدام مستمر ایران در حمله به کشتی‌ها و مداخله در حقوق تردد دریایی در آب‌های منطقه‌ای تهدیدی علیه امنیت دریایی و اقتصاد جهانی است.»
آسوشیتدپرس نوشته مدیر این کشتی که یک شرکت‌ ترکیه‌ای است به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداده است.
سناتورهای آمریکایی
خواستار توقیف محموله‌های
نفت ایران شدند
نمایندگان هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور با‌ اشاره به افزایش صادرات نفت ایران علی‌رغم تحریم‌ها خواستار توقیف محموله‌های نفتی ایران شده‌اند.
این نامه به ابتکار «جونی ارنست»، سناتور جمهوری‌خواه و «ریچارد بلومنتال» تنظیم شده و ۱۰ سناتور دیگر آن را امضا کرده‌اند.
نگارندگان از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند به «اداره تحقیقات امنیتی» که از اداره‌های «وزارت امنیت داخلی» آمریکا است اجازه داده شود محموله‌های نفتی ایران را توقیف کند.
آنها خاطرنشان کرده‌اند که اکنون بیش از یک سال است که اداره مذکور به دلیل محدودیت‌های اعمال ‌شده از سوی یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری قادر به توقیف محموله‌های نفتی ایران نبوده است.
مطابق ادعای این ۱۲ سناتور، اداره تحقیقات امنیتی از زمان فعال‌‌سازی برنامه‌ای برای اجرای تحریم‌ها در سال ۲۰۱۹ موفق شده نزدیک به ۲۲۸ میلیون دلار از نفت خام و سوخت مایع مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مصادره کند.
رویترز با استناد به گفته‌های ماه پیش وزیر نفت ایران نوشته صادرات نفت ایران به بالاترین رقم از زمان احیای تحریم‌ها در سال ۲۰۱۸ رسیده
است.
جواد اوجی، وزیر نفت ایران گفته که در سال گذشته نسبت به یک سال قبل‌تر ایران ۸۳ میلیون بشکه بیشتر نفت صادر کرده است.
این نامه در همان روزی منتشر شده که ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد یک نفت‌کش را در خلیج عمان توقیف کرده است.
اقدام نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران در پی تصادف این کشتی با یک شناور ایرانی در آب‌های خلیج‌فارس صورت گرفت.