مقام سابق آمریکا: ایران از ما نمیترسد
مشاور ارشد سه رئیسجمهور سابق آمریکا با انتقاد از سیاستهای دولت بایدن گفت: ایران آنطور که باید از ما نمیترسد.
«دنیس راس»، مشاور ارشد سه رئیسجمهور آمریکا از سیاست دولت فعلی این کشور در قبال ایران انتقاد کرد.
راس در مصاحبهای با سایت صهیونیستی اسرائیلهیوم گفت: «ایران، آنطور که باید از ما نمیترسد. آنها باید این را بفهمند که مسیری که در آن قرار دارند به ویژه مسیر هستهای که داخلش هستند به شدت خطرناک است. آنها باید این را آنطور که خودشان مخاطرات را ارزیابی میکنند بفهمند نه آنطور که ما تصور میکنیم باید ارزیابی کنند.»
این مقام سابق آمریکا اضافه کرد: «این واقعیت که آنها غنیسازی ۶۰ درصدی دارند، ۱۶ آبشار از سانتریفیوژهای جدید دارند که سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم هستند یعنی اینکه در مسیری قرار دارند که حتی اگر تصمیم به ساخت سلاح نگرفتهاند خودشان را در وضعیتی قرار دادهاند که گزینه ساخت سلاح را دارند.».
دنیس راس در ادامه مصاحبه با روزنامه اسرائیلهیوم گفت: «آنها دارند به سمتی میروند که به نقطهای برسند که نه تنها گزینه ساخت سلاح را داشته باشند بلکه به عقب برگرداندنشان دشوار باشد. آنها آشکارا ترسی ندارند و تصور نمیکنند که این کار خطری برایشان ایجاد میکند.»
وی افزود: «بنابراین لازم است که ما ارتباط برقرار کنیم و بهگونهای با آنها هم به صورت لفظی و هم به صورت عملی صحبت کنیم تا آنها دلیلی ببینند که تصور کنند چیزی فرق
کرده است.»
اذعان تحلیلگر آمریکایی
به پیروزی تهران در برابر واشنگتن
ادعاهای دنیس راس از آن جهت که به شکست سیاستهای دولت آمریکا در قبال ایران اعتراف میکند با نظرات بسیاری از کارشناسان در آمریکا همسو است.
سال گذشته «ولید فارس»، یکی از تندترین و ضدایرانیترین مشاوران ستاد تبلیغاتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا گفته بود بعد از ۴۱ سال مطالعه به این نتیجه رسیده که ایران مقابل آمریکا به پیروزی رسیده و دولتهای متعدد این کشور در برابر ایران ناکام ماندهاند.
ولید فارس در مقالهای روز ۲۶ اردیبهشتماه سال گذشته در رسانه دست راستی «نیوزمکس» نوشت: «بعد از مطالعه بر روی رژیم ایران از آغاز آن تاکنون، بر روی انقلاب [امام] خمینی در سال ۱۹۷۹، بر روی اتحاد ایران با [بشار] اسد، بر روی بحران گروگانگیری دهه ۱۹۸۰، بر روی جنگ نیابتی ایران با اسرائیل، بر روی گسترش پروژه هستهای ایران و بر روی کنترل چهار کشور عربی توسط شبهنظامیان طی دهه گذشته جمعبندی من در مقطع کنونی این است که حاکمان تهران- دستکم تا اینجا- پیروز شدهاند.»
وی سپس نوشته «سفر جمهوری اسلامی ایران» را میتوان به کلامی ساده اینطور خلاصه کرد: «تهران، پس از حفظ یک خط درگیری مستمر با آمریکا، اسرائیل و بسیاری از کشورهای غربی توانست از جنگ سرد، نظام تکقطبی دهه ۱۹۹۰، دوران پس از ۱۱ سپتامبر، بهار عربی و دوران پس از خروج آمریکا از عراق و افغانستان جان به در ببرد.»
به گزارش فارس، این تحلیلگر آمریکایی خاطرنشان کرد: «ایران، توانمندیهای نظامی و اطلاعاتیاش را در داخل تقویت کرده، توسعه ارضیاش در منطقه را از طریق شبهنظامیان گسترده کرده و به لطف جاذبه توافق هستهای به نفوذ قابل توجهی در غرب دست پیدا کرده است.»
Sunday, 22 December , 2024