۷۴ روز پس از عملیات تاریخی ۷ اکتبر(۱۵ مهر) افسر اطلاعاتی ارتش آمریکا که دیگر مسئولیتی در ارتش این کشور ندارد میگوید: «جنبش حماس عملا با عملیات پیچیده و پیشرفته خود در اکتبر پیروز شده است و آنگونه که دولت اسرائیل اعلام کرده، نمیتوان آن را حذف کرد. به اعتقاد من حمله حماس موفقترین عملیات نظامی قرن بود.»
این که یک گروه مسلح فلسطینی در عملیاتی دقیق و پیچیده، طی فقط چند ساعت از ساختارهای فوقامنیتی رژیمی مثل اسرائیل عبور کرده پس از نفوذ به عمق ۴۰کیلومتری این سرزمین اشغالشده، نزدیک به ۱۴۰۰ صهیونیست را به هلاکت رسانده و چندین ژنرال بلندپایه صهیونیست را هم از رختخوابهایشان بیرون بکشد و به همراه صدها صهیونیست به اسارت ببرد، امری نیست که از نگاه تحلیلگران نظامی دنیا «عادی» تلقی شود. تقریبا تمام کارشناسان نظامیِ طرفدار یا مخالف رژیم صهیونیستی، این عملیات را «تاریخی» میدانند و در تحقیرشدگی اسرائیلی که لقب «چهارمین ارتش بزرگ جهان» را یدک میکشید، اتفاقنظر دارند. طبق گزارشهایی که طی هفتههای ابتدائی انجام این عملیات منتشر شد، هیچ کارشناسی موفق نشده راز این موفقیت را بیابد چرا که به گفته خودشان، ساختارهای امنیتی و محافظتی که صهیونیستها طراحی کردهاند، «غیرقابل عبور» مینمود. حالا و با وجود گذشت نزدیک به ۷۵ روز از این عملیات بینظیر، افسر اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا میگوید، هر طور این عملیات را بررسی میکند، میبیند افتخار «موفقترین عملیات قرن» به این عملیات میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «اسکات ریتر» گفته است: «شکست اطلاعاتی اسرائیل برای من تکاندهنده بود، اما آنچه تکاندهندهتر بود واکنش ارتش اسرائیل بلافاصله پس از حملات حماس در هفت اکتبر بود… تاسیس کشور یهودی جدا که تحت سیاستها و شیوههای فعلی دولت مدرن اسرائیل سازماندهی و اجرا شود، دیگر قابل قبول نیست… به اعتقاد من عملیات ۷ اکتبر موفقترین حمله قرن است.» «اسکات ریتر» که در دوران خدمتش به عنوان افسر اطلاعاتی ارتش آمریکا، نمیتوانست اینگونه راحت موضع بگیرد، در ادامه به حزبالله لبنان میپردازد و میگوید: «اگر حزبالله در شمال مداخله کند، هفت برابر بیشتر از حماس بر اسرائیل پیروز میشود و ارتش اسرائیل را کاملا در مرز شمالی خود شکست میدهد… من فکر میکنم بزرگترین غافلگیری برای اسرائیل از طرف حزبالله خواهد بود و این شکست برای اسرائیل نهتنها نظامی بلکه اقتصادی نیز خواهد بود. زمانی که این شکست اتفاق بیفتد
و یا شاید عملا رخ داده است، پایان اسرائیل رقم خواهد خورد.»
در تله حماس افتادهایم
همزمان با «اسکات ریتر»، آقای «گرشون باسکین»، مذاکرهکننده ارشد صهیونیستها نیز از پیروزیهای حماس پس از ۷ اکتبر گفت. او در گفتوگو با شبکه سلطنتی «بیبیسی» گفت، «اسرائیل» چارهای ندارد جز این که به خواسته و آرزوی «یحیی سنوار» که آزادی تمام اسرای فلسطینی در قبال اسرای صهیونیست است تن دهد. او ضمن تایید این که «اسرائیل در تله حماس افتاده است»، گفت: «هیچ راه خروجی جز جنگ باقی نمانده و همه میدانند در صورت پایان جنگ، دولت فعلی اسرائیل در قدرت نخواهد بود… روزهای پایان دولت نتانیاهو از راه رسیده است. اکثر اسرائیلیها میخواهند او [نتانیاهو] مسئولیت شکست را بپذیرد و تاوان شکستهایش را بپردازد.»
تحلیلگر ارتش رژیم صهیونیستی در روزنامه این رژیم نیز نوشته است که «اسرائیل هیچ اطلاعی از قدرت حماس ندارد.» «یوسی یهوشواع» که برای روزنامه یدیعوت آحارونوت تحلیلهای نظامی مینویسد، گفته است «حتی غوطهور کردن تونلها با آب و درگیریهای زیرزمینی، توازن قوا را در برابر حماس بههم نمیزند… ارتشی که به تواناییهای تکنولوژیکی خود میبالد، چگونه به راهحلی مؤثر برای جنگ در زیرزمین نرسیده؟… علاوهبر شکست اطلاعاتی در مورد حمله هفت اکتبر، باید بگویم متأسفانه ارتش ما هیچ اطلاعاتی از قدرت روزافزون حماس ندارد.»
امنیت غذایی اسرائیل در خطر
یک روز پس از انتشار خبر «گرسنگی دادن به ساکنان شمال غزه» از سوی صهیونیستها خبر رسیده که، امنیت غذایی رژیم صهیونیستی نیز به خطر افتاده است. کانال تلگرامی «کریا» در اینباره به نقل از منابع عبری به گزارشی که در همین رابطه از سوی «موشه کوهن» منتشر شده، اشاره کرده و نوشته است: «۸۴درصد از کشاورزان اسرائیلی میگویند از جنگ آسیب دیدهاند و امنیت غذایی اسرائیل به خطر افتاده است.»
طبق این گزارش از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر، کشاورزان اسرائیلی در یکی از بزرگترین بحرانهایی که صنعت کشاورزی تاکنون دیده است، گرفتار شدهاند. بسیاری از کشاورزان در سراسر کشور با کمبود شدید کارگر روبهرو هستند و بسیاری از مناطق کشاورزی در نواحی اطراف و مرز شمالی به شدت آسیب دیدهاند…اکثریت قریب به اتفاق کشاورزان اسرائیلی گفتهاند که تحت تأثیر جنگ قرار گرفتند (۸۹٪) و ۱۹٪ شهادت دادهاند که فعالیتهای کشاورزی خود را به طور کامل متوقف کردهاند… از ۲۵۰۰۰ کارگر خارجی که در مزارع، باغات و گلخانهها کار میکردند، بیش از دههزار نفر به کشور خود بازگشتهاند. علاوهبر این، هزاران کشاورز در سراسر اسرائیل با دستور ۸ برای خدمات ذخیره فراخوانده شده و مجبور به ترک مزارع خود شدهاند. کشاورزان و کارگران تحت تأثیر جنگ قرار دارند. عدهای مجروح، اسیر و کشته شدهاند.
فرودگاههای بحرانزده
اوضاع در فرودگاههای سرزمینهای اشغالی نیز «خوب» نیست و صدها پرسنل این فرودگاهها، به دلیل شرایط جنگی و نبود امنیت پرواز، به مرخصیهای بدون حقوق فرستاده شدهاند. طبق گزارشهایی که در رسانههای این رژیم منتشر شده است در پی بحرانهای اخیر رژیم صهیونیستی در جنگ با مقاومت، سازمان فرودگاههای رژیم صهیونیستی دستکم ۶۰۰ کارمند به مرخصی بدون حقوق اجباری فرستاده شده و هزاران کارمند نیز با کاهش ۷۵درصدی کارشان مواجهاند. به عبارتی فرودگاههای رژیم صهیونیستی از ترس موشکهای مقاومت به حال نیمهتعطیل درآمدهاند.
سربازان بیشتری کشته خواهند شد
«عاموس هرئیل»، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه عبریزبان «هاآرتص» نیز پیروز جنگ غزه تا امروز را «حماس» عنوان و پیشبینی کرده است، در صورت ادامه این وضع، اسرائیل تلفات بیشتری خواهد داد. آن طور که کانال «اخبار سوریه» نوشته است، «هرئیل» گفته است: «در صورتی که درگیریها به شیوه کنونی ادامه یابند، سیلی از خبرهای کشته شدن سربازان اسرائیلی» در غزه به راه خواهد افتاد و ارتش، کشتهها و زخمیهای رو به افزایشی را متحمل خواهد شد. وقتی با گذشت زمان تردیدهایی درخصوص توانایی ارتش در تحقق اهداف عملیات نظامیاش در غزه از جمله نابودی حماس و بازگرداندن افراد بازداشتشده ایجاد شوند، خطر برای اسرائیل افزایش پیدا خواهد کرد…»
این تحلیلگر صهیونیست در پایان مقاله خود نیز نوشته، قرار است این امر(عملیات نظامی به شکل کنونی آن در غزه) تا اواسط ژانویه(دیماه) اتفاق بیفتد و پس از آن روند عملیات هجومی اسرائیل در غزه تغییر کرده و کاهش پیدا خواهد کرد. افزایش خسارتهایی که ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه متحمل میشود، موجب افزایش تردیدها درخصوص فایده این جنگ و آغاز تحلیل حمایتهای داخلی از آن شده است. استمرار عملیات زمینی در داخل نوار غزه با استمرار انتشار خبرهای بدی همچون اعلام کشته شدن تعداد بیشتری افسر و سرباز مرتبط خواهد بود و آنچه از حاشیه مانور «اسرائیل» روی این عملیات میکاهد، این است که با وجود تداوم عملیات زمینی، ارتش هنوز در همان جای خودش ایستاده و نتواسته دستاوردی داشته باشد که وضعیت موجود در نوار غزه را تغییر دهد.
این روزنامه عبریزبان در ادامه مطلب خود آورده: ارتش[اسرئیل] بر اساس توافقی که تلآویو از قبل با واشنگتن کرده، ماه آتی میلادی از عملیاتهای خود در نوار غزه خواهد کاست، سفرهای مقامات ارشد آمریکایی به تلآویو که آخرین مورد آنها سفر روز دوشنبه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا بود، آینده جنگ را روشن خواهد کرد و نشانههایی وجود دارد که تلآویو و واشنگتن درباره کاهش عملیاتهای نظامی در نوار غزه از اواسط ژانویه توافق کردهاند… نتانیاهو با وجود اینکه میداند آمریکا اهرمهای فشار بزرگی علیه رژیم صهیونیستی دارد که در رأس آنها پشتیبانی نظامی و حمایت در محافل بینالمللی است، اما سعی دارد در راستای راضی کردن بلوکهای راست، آمریکاییها را به چالش کشیده و عملیات زمینی را متوقف نکند. حتی اگر ارتش رژیم اسرائیل عملیات تهاجمی خود در نوار غزه را به درخواست آمریکاییها کاهش دهد، باز هم احتمال دارد که همانند اتفاقی که پس از اشغال بیروت در سال ۱۹۸۲ در لبنان برایش افتاد، در «باتلاق غزه» کاملا گرفتار شود.
موشکباران تلآویو ادامه دارد
دیروز اما اعلام شد، صدای آژیرهای خطر در «تلآویو» ساعتها طنینانداز بود و بخش عظیمی از موشکهایی که به این شهر شلیک شد، از مناطق شمالی غزه بود! جایی که صهیونیستها طی هفتههای اخیر بارها اعلام کرده بودند، به کنترلشان درآمده است! منابع عبریزبان از شنیده شدن صدای انفجارهایی در تلآویو خبر دادند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز دیروز اعلام کرد: «با وجود گذشت ۷۴ روز از جنگ، آژیر خطر در مرکز اسرائیل به صدا درآمده و میلیونها شهروند در جستوجوی سرپناه هستند.» او دیروز این را هم اضافه کرد که ۲۹ نظامی صهیونیست طی ۲۴ساعت گذشته مجروح شدهاند که ۱۵ نفرشان در جریان نبردهای نوار غزه هدف قرار گرفتهاند.
بیماریهای قارچی
صهیونیستها که از همان ساعات ابتدائی آغاز حملاتشان به غزه، زیرساختهای این باریکه را هدف قرار دادند، و انتقام شکست در میادین جنگ را از زنان و کودکان و بیمارستانهای فلسطینی گرفتهاند، در یک مخمصه دیگرِ خودساخته گرفتار شدهاند و آن چیزی نیست جز، بیماریهای قارچی! روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارونوت» در اینباره نوشته است «سربازان در غزه به نوعی قارچ مبتلا شدهاند که در برابر دارو مقاومت میکند.» پایگاه «واینت» وابسته به این روزنامه به نقل از منابع پزشکی در رژیم صهیونیستی فاش کرد که «نظامیان مجروح اسرائیلی علاوهبر زخمهای جنگی که بر اثر اصابت گلوله یا ترکش به آنها وارد شده است، زخمهایشان مورد تهاجم نوعی باکتری و قارچ خاص قرار گرفته است که در مقابل آنتیبیوتیکها هم مقاومت نشان میدهد… امروز خاک غزه مملو از باکتری، قارچ و عفونتهای مختلف است که به ندرت میتوان نشانی از آن در داخل (مناطق اشغالی ۱۹۴۸) یافت، با این حال برخی از این باکتریها در کودکانی که برای معالجه به بیمارستانهای داخل (مناطق ۱۹۴۸) آورده شده بودند هم دیده شده بود و امروز بر روی زخمهای نظامیان اسرائیلی هم ظاهر شدهاند… نظامیان زخمیشده در غزه انواع مختلفی از باکتریهای مقاوم را با خود دارند و به آلودگیهای قارچی مقاومت در برابر آنتیبیوتیک هم مبتلا شدهاند و این مسئله به ویژه در میان نظامیانی که از ناحیه دست و پا مورد اصابت قرار گرفتهاند بیشتر است.»
سایر رویدادها
* روزنامه هاآرتص: روزانه دهها سرباز اسرائیلی به دو مرکز استراحت در شهرکهای اطراف نوار غزه میروند تا توسط پزشکان سلامت روان، معاینه و درمان شوند.
* سرهنگ بازنشسته اسرائیلی: با کوتاهی نتانیاهو، حماس، بازدارندگی اسرائیل را به مضحکهای تبدیل کرد و نقاط ضعف آن را آشکار نمود!… نتانیاهو باید به زبالهدان تاریخ بپیوندد!
* امانوئل سینار، فرمانده واحدهای ماموریت ویژه لژیون فرانسوی روز یکشنبه در خانهای ویرانشده در غزه عکسی که او را قهرمان نشان میداد، منتشر کرد اما یک روز بعد توسط تکتیرانداز قسام شکار شد و به هلاکت رسید.
* رئیس پیشین سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی: ما با عملکرد خودمان چارهای جز آنچه در ۷ اکتبر دیدیم برای فلسطینیان باقی نگذاشتیم. روشی که اسرائیل در پیش گرفته دقیقا همان روش داعش است!
* دیروز نیز مثل ۷۴ روز گذشته، در برخی کشورها مثل آمریکا تظاهرات ضد صهیونیستی برگزار شد.
Monday, 23 December , 2024