شکست ساختار تحریمهای آمریکا علیه ایران به روایت رسانه غربی
روزنامه نیویورک تایمز خبر داد که ایران با استفاده از خلأ نظارتی بر اجرای تحریمهای آمریکا، در سال ۲۰۲۳ توانست با ناوگانی متشکل از ۲۷ فروند نفتکش نزدیک به سه میلیارد دلار درآمد ناشی از صادرات نفتی حاصل کند.
این روزنامه آمریکایی روز گذشته نوشت: در حالیکه وزیر خزانهداری آمریکا به کنگره اعلام کرده است که این وزارتخانه «هر اقدام ممکنی را برای سرکوب» [فرآیند] انتقال محمولههای نفتی ایران انجام میدهد و یکی از مشاوران ارشد کاخ سفید نیز گفته که «تحریمهای شدید» در عمل بخش انرژی ایران را متوقف کرده است، دهها نفتکش با بهرهگیری از بیمه مسئولیت یک شرکت آمریکایی محمولههای نفتی ایران را جابهجا کردند.
به نوشته نیویورک تایمز، پژوهش این روزنامه که بر اساس تصاویر ماهوارهای و دادههای شرکتهای ردیاب نفتکشها تهیه شده است، نشان میدهد که با توجه به خلأ نظارتی قابل توجه آمریکا، تحریمها نتوانستهاند در سال گذشته میلادی صادرات چند میلیارد دلاری نفت از ایران را متوقف کند.
بر اساس این گزارش، نفت ایران با ۲۷ فروند نفتکش برخوردار از بیمه مسئولیت صادر شده از جانب شرکت آمریکایی امریکن کلاب
(American Club) مستقر در نیویورک حمل شد. این بدان معناست که مقامهای آمریکایی میتوانستند با توصیه به این شرکت برای فسخ پوشش بیمه که برای بیشتر نفتکشها الزامی است، تجارت یادشده را مختل کنند. وزارت خزانهداری به این سؤال که آیا از حمل نفت ایران توسط کشتیهای بیمه شده توسط شرکت مذکور اطلاع دارد، پاسخی نداد.
به نوشته نیویورک تایمز، نفتکشهای یادشده متعلق به شرکتهای صوری بوده، عمری بیش از حد میانگین داشته و موقعیت مکانی نادرست را برای پنهان نگه داشتن محل اصلی خود مخابره
میکردند.
نیویورک تایمز ادامه داد: مشخص نیست که دولت آمریکا چه کسی را مسئول اصلی شناسایی نفتکشهای مشکوک میداند. وزارت خزانهداری وظیفه دارد با بررسی و قرار دادن افراد یا شرکتهایی که در فعالیتهای غیرقانونی شرکت میکنند، تحریمها را مدیریت کند. هر چند که بخشی از بار مسئولیت نظارت بر رفتار مشکوک را از طریق انتشار منظم توصیهها و هشدارها بر عهده بیمهگذاران میگذارد.
مگی حسن، سناتور دموکرات ایالت نیوهمپشایر، که طرحی برای اجرای بهتر تحریمها علیه کشتیهای فریبکار ارائه کرده است، ضمن ابراز نگرانی شدید از دور زدن تحریمها گفت که «افشاگریهای جدید مخاطرات را برجسته کرده است و آمریکا باید از هر ابزاری که در اختیار دارد برای شناسایی، توقف و تحریم» این شناورها استفاده کند.
به گزارش ایرنا، به ادعای نیویورک تایمز، چین که طی ۲ سال گذشته واردات نفت از ایران را سه برابر کرده است مقصد بسیاری از این نفتکشها بود. تا نیمه مهر و حمله حماس به [رژیم] اسرائیل، نفتکشها دستکم ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نفت خام ایران را بر اساس پایینترین قیمت گزارش شده نفت این کشور در سال ۲۰۲۳ حمل کرده بودند.
Friday, 22 November , 2024