مؤسسه بین ‌المللی «مطالعات استراتژیک» در انگلیس طی گزارشی درباره «ارتش‌های فرسوده اروپا» نوشته است که با وجود افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی پس از تهاجم روسیه به اوکراین، این کشورها با کمبود نیروی نظامی رو‌به‌رو هستند.

گزارش اندیشکده انگلیسی درباره «ارتش‌های فرسوده اروپا»

مؤسسه بین ‌المللی «مطالعات استراتژیک» در انگلیس طی گزارشی درباره «ارتش‌های فرسوده اروپا» نوشته است که با وجود افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی پس از تهاجم روسیه به اوکراین، این کشورها با کمبود نیروی نظامی رو‌به‌رو هستند.
بر اساس نظرسنجی‌هایی که سال‌هاست نهاد افکارسنجی اتحادیه اروپا منتشر می‌کند، شهروندان این اتحادیه مدت‌‌هاست که از فعال‌تر شدن این نهاد برای تأمین امنیت و مقابله با تهدیدها، استقبال می‌کنند. در این میان تشکیل یک نیروی اروپایی کوچک‌تر به عنوان واحد «واکنش سریع» از حمایت بیشتری نیز برخوردار است، هدفی که ظاهراً طرفداران ارتش اروپا در نخستین گام به دنبالش هستند. اما گویا مشکلات اروپا اساسی‌تر از این حرف‌هاست…
کشورهای اروپایی تسلیحات بیشتری از تولیدکنندگان داخلی خریداری کرده‌اند. اعضای اروپایی ناتو از اوایل سال ۲۰۲۲ (اواخر سال ۱۴۰۰) بیش از نیمی از بودجه دفاعی خود را صرف خرید سامانه‌های اروپایی کرده‌اند.
۳۴ درصد نیز به خرید سامانه‌های آمریکایی اختصاص داشته است. در گزارش اخیر مؤسسه بین‌‌المللی مطالعات استراتژیک در انگلیس آمده است: «مخارج دفاعی اعضای اروپایی ناتو در سال ۲۰۲۴ تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ و انضمام کریمه به خاک روسیه است.»
این گزارش با ذکر توجه بیش از پیش ناتو به توان بازدارندگی و رزمی از یکسو و پرداختن کشورهای اروپایی به کمبودهای موجود در حوزه توانمندی و آمادگی نظامی از سوی دیگر، هشدار داد که «دهه‌ها غفلت و سرمایه‌گذاری اندک» منجر به کمبود نیروی لازم برای دفاع از اروپا شده است. آن‌طور که ایرنا نوشته است، در این گزارش آمده است: «نیروهای مسلح کشورهای بزرگ اروپا کم‌ توان هستند. بسیاری از این کشورها همچنان با کاهش نیرو رو‌به‌رو بوده و نسل جوان انگیزه کافی برای خدمت در نیروی نظامی ندارد.»
وابسته به آمریکا
بر اساس گزارش مؤسسه بین ‌المللی مطالعات استراتژیک، نیروهای مسلح کشورهای اروپایی «به درجات مختلف در تمام حوزه‌های نظامی به آمریکا متکی هستند.» در این پژوهش آمده است که «زرادخانه اروپا در نتیجه تصمیمات سیاسی پس از پایان جنگ سرد و دهه‌های متعاقب به شدت تحلیل رفته و صنایع دفاعی اروپا نیز تضعیف شده‌اند.»
گفتنی است، حالا که خورشیدِ اقبالِ رئیس‌جمهور سودایی و غیر قابل پیش‌بینی آمریکا، «دونالد ترامپ»، طلوع کرده است، اروپا باید منتظر دورانِ به مراتب دشوارتری هم باشد. کارنامه ترامپ نشان می‌دهد که اهل پول بی‌حساب خرج کردن برای امنیت اروپا نیست.
همچنین گفتنی است، «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه، هفته پیش و در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افتادن سایه سنگین سیاست‌های ضد ناتو وی بر سر اروپا، اعلام کرده بود که امنیت این قاره نباید برای همیشه وابسته به آمریکا باشد. مکرون ۱۷ آبان در گردهمایی سران اروپایی گفت که این قاره باید استقلال امنیتی خود را از آمریکا اعلام و از منافع خود در برابر منافع رقبای ژئوپلیتیک دفاع کند. وی با بیان اینکه دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا به طور معمول از منافع مردم این کشور دفاع می‌کند، تأکید کرد: «ما نباید امنیت خود را برای همیشه به آمریکا واگذار کنیم. آیا ما آماده دفاع از منافع مردم اروپا هستیم؟»