هاآرتص: حجم نفوذ اطلاعاتی ایران در اسرائیل، نگرانکننده است
روزنامه صهیونیستی هاآرتص، در گزارشی عنوان کرد که مهاجمان اطلاعاتی و سایبری ایران هویت یک دانشمند هستهای اسرائیل و چند همکار او را فاش کردهاند. آنها همچنین ایمیلهای خصوصی مقامات ارشد اسرائیل، از جمله یک مدیرکل سابق وزارت دفاع را منتشر کردهاند.
هاآرتص مینویسد: «گروهی که به نظر میرسد با دستگاه اطلاعاتی ایران ارتباط دارد، اطلاعات شخصی یک دانشمند هستهای که در مرکز تحقیقات هستهای «سورک» کار میکرد را افشا کرده است. این گروه عکسهایی را منتشر کرده که ادعا میشود در سورک گرفته شده و همچنین تصاویری از نامهای سایر دانشمندان هستهای که در پروژه شتابدهنده ذرات این مرکز دخیل بودهاند، ارائه داده است.
همزمان، هکرها ادعا کردهاند که به حساب شخصی یک مدیرکل سابق وزارت دفاع اسرائیل نفوذ کرده و عکسها و اسناد شخصی او را منتشر کردهاند. همچنین، اطلاعات شخصی مربوط به یک سفیر فعلی اسرائیل و یک وابسته نظامی سابق اسرائیل در آمریکا و اطلاعاتی درباره اعضای خانواده مقامات ارشد اسرائیلی را به بیرون درز دادهاند.»
در ماه مارس سال جاری، این گروه مدعی شد که اطلاعاتی را از مرکز تحقیقات هستهای «نقب» در دیمونا از طریق نفوذ به سرورهای ایمیل دولتی، از جمله سرورهای کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل، به دست آورده است. این تصاویر به نظر میرسد از گوشی یا حساب ایمیل به دست آمده و به فعالیتهای او به عنوان کارشناس ایمنی اشعه مربوط میشوند. هکرها همچنین عکس پاسپورت این دانشمند را منتشر کردهاند.»
مواد منتشر شده شامل چندین تصویر از سیستمهای کامپیوتری بودند که به نظر میرسد از پروژه شتابدهنده ذرات SARAF گرفته شدهاند و دیگر نامهای دانشمندان هستهای را نشان میدهند.
کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل اظهار داشته که هیچیک از تصاویر فاش شده از تأسیسات هستهای اسرائیل به دست نیامده است. اداره ملی سایبری از اظهار نظر خودداری کرده و سؤالات را به دفتر نخستوزیری ارجاع داده است. سرویس امنیتی «شاباک» اسرائیل نیز پاسخی ارائه نکرده است.
درباره اسکرینشاتها، کمیسیون اظهار داشت که آنها شامل «مواد فنی مرتبط با پروژه ساخت شتابدهنده ذرات در مرکز تحقیقات هستهای سورک» بودند.
هاآرتص میافزاید: در ماههای اخیر دهها اسرائیلی به اتهام همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن مقامات ارشد اسرائیلی، از جمله یک دانشمند هستهای، دستگیر شدهاند. در حالی که ارتباط بین این دستگیریها و افشاگریهای اخیر هنوز مشخص نیست، اما موفقیت در کشتن یک دانشمند اسرائیلی، حتی اگر در تحقیقات هستهای غیرنظامی فعال بوده باشد، میتواند یک پیروزی بزرگ برای ایران به شمار آید.
به همراه افشای هویت دانشمند هستهای، هکرهای ایرانی عکسها و اسناد شخصی ادعایی را که از نفوذ به حسابهای چندین مقام ارشد اسرائیلی به دست آوردهاند منتشر کردهاند. از جمله اهداف، یک سرلشکر سابق بود که پیشتر رئیس عملیات سایبری نظامی اسرائیل و سپس مدیرکل وزارت دفاع بوده است. هکرها عکس پاسپورت او را منتشر کرده و تهدید به انتشار کامل اسناد دیگر در آینده کردهاند.»
چند روز پیش، «خبرگزاری دفاع مقدس» در گزارشی کوتاه با انتشار چند تصویر نوشته است: «گروه هکری حنظله تلفن شخصی سرلشکر ایهود شانی، فرمانده فعلی سپاه امنیت سایبری ارتش اسرائیل و رئیس سابق سپاه ارتباطات ارتش اسرائیل را هک و تهدید کرده اطلاعات بیشتری منتشر میکند.»
در گزارش هاآرتص آمده است: «این هکرها به طور سیستماتیک اطلاعات حساس شخصی درباره مقامات دفاعی و دولتی فعلی و سابق اسرائیل را طی چندین ماه فاش کردهاند. آنها این اطلاعات را از طریق نفوذ به حسابهای ایمیل به دست آوردهاند و ایمیلهای دو مقام ارشد سابق و دو مقام فعلی را به نمایش گذاشتهاند که در یکی از این افشاگریها، لیست تماس کامل یک مقام را نشان داده است.»
محققان اسرائیلی این گروه را به عنوان بخشی از عملیات سایبری تهاجمی ایران شناسایی کردهاند که عمدتاً بر کمپینهای تأثیرگذاری متمرکز است. یکی از محققان ارشد اداره ملی سایبری اسرائیل به «هاآرتص» گفته است: «این گروه به عنوان بستری برای تقویت حملات خود عمل میکند – برخی بسیار موفق و برخی کمتر موفق – که هدف آنها تاثیرگذاری بر اقتصاد اسرائیل با استفاده از تاکتیکهای جنگ روانی برای ایجاد ترس و بازدارندگی است.»
هاآرتص همچنین نوشت: از اکتبر گذشته، اسرائیل با افزایش بیسابقه حملات سایبری در سطوح مختلف روبهرو شده است. در ماههای اخیر، دادههای به سرقت رفته از وزارت دادگستری، وزارت دفاع، مراکز تحقیقات هستهای، مؤسسه بیمه ملی و دیگر نهادهای دولتی اسرائیل به طور گسترده توزیع شده است. گروههای هکری دیگر، یک وبسایت مبتنی بر بلاکچین برای انتشار افشاگریها از پایگاههای داده حساس اسرائیل ایجاد کردهاند.
هاآرتص مینویسد: کارشناسان امنیت سایبری اسرائیلی از انباشت این حجم از نفوذها و افشاگریها، بهویژه درباره اطلاعات شهروندان اسرائیلی، از جمله کارکنان دفاعی و افرادی با دسترسی طبقهبندی شده، ابراز نگرانی کردهاند. آنها هشدار میدهند که هکرها میتوانند از اطلاعات شخصی افشا شده برای حملات فیشینگ هدفمند استفاده کنند و احتمالاً به اطلاعات بیشتری برای نفوذ به سایر سیستمهای حساس دست یابند. کارشناسان میگویند که نفوذها به مؤسسه بیمه ملی و وزارت دفاع ممکن است با استفاده از اطلاعات افشا شده قبلی از حمله به شرکت بیمه «شیربیت»، که اطلاعات شخصی کارمندان دولتی و وابستگیهای دولتی آنها را در برداشت، تسهیل شده باشد. همچنین نقض امنیت اپلیکیشن الکتور، یک ابزار انتخاباتی حزب لیکود که اطلاعات شخصی حدود شش میلیون اسرائیلی، از جمله شماره شناسنامه، آدرس و شماره تلفنها را فاش کرد، ممکن است منبع دیگری باشد.
Sunday, 22 December , 2024