مقام نظامی بلندپایه ناتو می‌گوید: اگر روسیه یک قدرت هسته‌ای نبود، سربازان ناتو هم‌اکنون در اوکراین برای شرکت در جنگ مستقر شده بودند!

ناتو: روسیه اگر سلاح اتمی نداشت در اوکراین مستقیم وارد جنگ می‌شدیم!

مقام نظامی بلندپایه ناتو می‌گوید: اگر روسیه یک قدرت هسته‌ای نبود، سربازان ناتو هم‌اکنون در اوکراین برای شرکت در جنگ مستقر شده بودند!
نزدیک به سه سال از جنگ اوکراین می‌گذرد جنگی که طی آن گفته می‌شود اروپا و آمریکا ده‌ها میلیارد دلار کمک نظامی و مالی روانه اوکراین کرده‌اند. طی این مدت ناتو سلاح‌های زیادی را روانه اوکراین کرد اما به صورت مستقیم و علنی، جرأت نکرد کنار ارتش اوکراین بجنگند. دلیل آن نیز کاملاً روشن بود، روسیه مجهز به سلاح هسته‌ای است و ناتو به شدت از آن وحشت دارد. یک مقام نظامی بلندپایه ناتو هم در اظهاراتی در همین زمینه اعلام کرد: اگر روسیه قدرت اتمی نبود، نظامیان ناتو به صورت مستقیم وارد جنگ می‌شدند. دریاسالار «راب بائر»، رئیس در حال کناره‌گیری کمیته نظامی ناتو اظهار کرد: نظامیان این ائتلاف در صورتی که مسکو زرادخانه تسلیحات هسته‌ای خود را نداشت هم‌اکنون در میدان جنگ اوکراین مستقر شده و در حال جنگیدن با ارتش روسیه بودند.
«بائر» در سخنرانی در یک اجلاس دفاعی که در جمهوری چک برگزار شد، به یادآوری تجارب سابق ناتو در شرکت در جنگ‌های افغانستان و عراق پرداخت. او اما در ادامه هشدار داد: «جنگیدن با روسیه در اوکراین با جنگیدن در افغانستان یکسان نیست چون شبه‌نظامیان طالبان تسلیحات هسته‌ای در اختیار نداشتند.» به گزارش ایسنا این دریاسالار ادامه داد: «من کاملاً اطمینان دارم اگر روس‌ها تسلیحات هسته‌ای نداشتند ما حالا در اوکراین حضور داشته و آنها را بیرون می‌کردیم.»
سرمایه‌گذاری سنگین اروپا در حوزه نظامی
روزنامه فایننشال‌تایمز هم در گزارشی با اشاره به تاثیر جنگ اوکراین و پیروزی ترامپ بر راهبرد دفاعی اروپا نوشته است: ادامه جنگ اوکراین و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ‌سفید، فشارها بر اتحادیه اروپا را برای ارتقای سرمایه‌گذاری‌های خود افزایش داده و بروکسل را وادار کرده تا ده‌ها میلیارد یورو برای اختصاص به بخش‌های دفاعی و امنیتی، آزادسازی کند.
به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی می‌افزاید: این تغییر سیاست اتحادیه اروپا شامل یک‌سوم از بودجه مشترک این اتحادیه به ارزش تقریبی ۳۹۲میلیارد یورو بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ خواهد بود. هدف از تخصیص این مبلغ کاهش نابرابری بین کشورهای اتحادیه اروپا بوده است. به نوشته فایننشال‌تایمز، فقط ۵درصد از وجوه صندوق موسوم به «صندوق انسجام» تاکنون هزینه شده است و بیشترین ذی‌نفعان آن شامل لهستان، ایتالیا و اسپانیا حتی کمتر از سایر کشورها هزینه کرده‌اند. به گفته مقام‌های اتحادیه اروپا، در هفته‌های آتی به پایتخت‌های برخی از کشورهای اتحادیه اروپا گفته خواهد شد که اکنون انعطاف‌پذیری بیشتری در مقررات صندوق انسجام ایجاد خواهد شد و بخشی از وجوه آن صرف حمایت از صنایع دفاعی و پروژه‌های تحرک نظامی همچون تقویت جاده‌ها و پل‌ها برای اجازه عبور ‌تانک‌ها خواهد شد. فایننشال‌تایمز نوشت: این اقدام از سوی کشورهای مرز شرقی اتحادیه اروپا مورد استقبال قرار خواهد گرفت. این کشورها از زمان حمله روسیه به اوکراین و در حالی که برخی از آنها با کاهش سرمایه‌گذاری خارجی مواجه بوده‌اند، بودجه دفاعی خود را افزایش داده‌اند.