تحقیر نخستوزیر ژاپن از سوی ترامپ رئیسجمهور منتخب ایشیبا را به حضور نپذیرفت
رئیسجمهور منتخب آمریکا با وجود دیدارهای دوجانبه با رئیسجمهور روسیه و تعدادی از وزیران رژیم صهیونیستی، درخواست دیدار نخستوزیر ژاپن را رد کرد تا برخی از رسانهها از «تحقیر شدن» نخستوزیر ژاپن توسط «دونالد ترامپ» بگویند!
ژاپن روابط سیاسی، نظامی و اقتصادی بسیار گستردهای با آمریکا دارد؛ میتوان حتی از وابستگی شدید ژاپنیها به آمریکا، در برخی از حوزهها مقالهها نوشت. حالا آمدن «دونالد ترامپ» برای ژاپنیها یعنی ۴ سال پیچیده و سخت دیگر با این متحد دیرینه! هنوز ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، به کاخسفید نرفته که منابع رسانهای ژاپنی از رد شدن درخواست «شیگرو ایشیبا»، نخستوزیر ژاپن، برای دیدار با رئیسجمهور منتخب آمریکا خبر میدهند!
طبق گزارش خبرگزاری ژاپنی «کیودو» در پی درخواست اشیبیا برای دیدار با ترامپ، تیم رئیسجمهور منتخب آمریکا اعلام کردند که «ترامپ تا پیش از مراسم تحلیف خود، شخصاً با رهبران خارجی و نمایندگان بلندپایه دولت دیدار نخواهد کرد.» بر اساس این گزارش، دولت ژاپن از سوی تیم ترامپ در این مورد مطلع شده است.
با این حال، در ۱۵ نوامبر (۲۵ آبان)، ترامپ با «خاویر میلی»، رئیسجمهور آرژانتین، در اقامتگاه خود در مارالاگو در کنفرانس کنش سیاسی محافظهکار ملاقات کرد. از طرفی، طبق گزارش پایگاه خبری «آکسیوس» و نشریه «والاستریتژورنال»، ترامپ با «ران درمر»، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی، و یکی از مشاورین ارشد «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم، با ترامپ دیدار داشته است. با توجه به این خبرها بیخود نیست که برخی از تحقیرشدن نخستوزیر ژاپن توسط ترامپ گفتهاند، گویا ژاپن برای ترامپ خودی هست، اما نه آنقدرها هم خودی!
ژاپن نیرو به استرالیا میفرستد
خبر دیگر از ژاپن آنکه وزیر دفاع استرالیا اعلام کرد، نیروهای ژاپنی به عنوان بخشی از همکاری نظامی این کشور با استرالیا و آمریکا، استقرار خود را در شمال استرالیا آغاز خواهند کرد. این خبر را نیز باید ذیل نظامیشدن بیسابقه ژاپن در سالهای اخیر فهمید. ژاپن بهعنوان بخشی از همکاری نظامی با استرالیا و آمریکا، نیروی نظامی خود را در چارچوب آمادگی و آموزش نظامی به شهر «داروین» واقع در شمال استرالیا اعزام میکند که بیشترین پایگاههای نظامی در آن مستقر است.
گفتنی است، ژاپن پس از شکست در جنگ جهانی دوم خلع سلاح شد. اما یک ماه پس از آغاز جنگ کره در سال ۱۹۵۰ میلادی، نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن یک ارتش با سلاحهای سبک را ایجاد کردند که «نیروی ذخیره پلیس» نام گرفت. ارتش ژاپن با عنوان دقیق «نیروهای دفاع از خود ژاپن» متشکل از نیروهای زمینی، دریایی و هوائی نیز در سال ۱۹۵۴ میلادی تأسیس شد. در دوران نخستوزیری «شینزو آبه» که بیش از هشت سال طول کشید، ژاپن بودجه نظامی خود را به طور قابلتوجهی گسترش داد. حالا ژاپن از نظر قدرت نظامی، پس از آمریکا، روسیه، چین و هند در رتبه پنجم جهان قرار دارد و بر اساس گزارش سایت تحلیلی
Global Firepower که دادههای مربوط به ۱۴۰ قدرت نظامی مدرن را جمعآوری و ارزیابی میکند، ژاپن ششمین بودجه دفاعی را در میان ۱۴۰ کشور مورد مطالعه دارد.
Sunday, 22 December , 2024