در پی سقوط سریع و پُر اما و اگر دولت سوریه، این کشور نه تنها میدان تاخت‌وتاز تروریست‌ها شده است، بلکه کم‌کم در مسیر چند پاره شدن توسط رژیم آپارتاید اسرائیل و ترکیه قرار گرفته است! اسرائیل در حال پیشروی و بسط اشغالگری خود در جولان است و «اردوغان» هم می‌گوید بسیاری از شهرها و استان‌های سوریه از جمله دمشق را می‌خواهد!

اسرائیل و ترکیه مشغول تجزیه سوریه!

 

در پی سقوط سریع و پُر اما و اگر دولت سوریه، این کشور نه تنها میدان تاخت‌وتاز تروریست‌ها شده است، بلکه کم‌کم در مسیر چند پاره شدن توسط رژیم آپارتاید اسرائیل و ترکیه قرار گرفته است! اسرائیل در حال پیشروی و بسط اشغالگری خود در جولان است و «اردوغان» هم می‌گوید بسیاری از شهرها و استان‌های سوریه از جمله دمشق را می‌خواهد!

حالا در سوریه زمانه زمانه‌ای است که «آب سر بالا می‌رود!» در نبود دولتِ مرکزی و در هرج‌و‌مرجی که تروریست‌های اجاره‌ای ماموریت یافته‌اند تا به راه اندازند، برخی رژیم‌های منطقه نیت خود را عیان کرده‌اند و بر طبل تجزیه سوریه می‌کوبند تا باز هم مُهر تأیید دوباره‌ای بر این ادعا بزنند که تروریست‌های تکفیری سابق که تا اطلاع ثانوی(!) تروریست خواهند بود سر در آخورِ آمریکا، اسرائیل و «آن کشور همسایه» – شما بخوانید ترکیه! – دارند، تروریست‌هایی که مدعی آزادی‌خواهی برای سوریه هستند! حالا شرایطی در منطقه حاکم است که دیگر رژیم‌هایی که سودایِ اشغالگری دارند نگران ظاهرسازی هم نیستند و خیلی واضح اقدام می‌کنند و خیلی صریح هم از زیاده‌خواهی‌های خود حرف می‌زنند و در واقع «ابوعطا می‌خوانند!»

اسرائیل با مرزهای کِش‌دار!

رژیمِ نامشروعِ آپارتایدِ اسرائیل که اوضاع را مساعد دیده تا دمشق پیشروی کرده است تا شرایط را برای اشغال کامل جولان فراهم کند. اسرائیل رسماً اشغال برخی از مناطق را تأیید کرده است، اما بحث گویا بر سر بیشتر از نقاطی از جولان است! احتمال دارد هدف رژیم تل‌آویو از پیشروی به سمت حومه دمشق ایجاد منطقه حائل بین منطقه بقاع لبنان از جنوب این کشور باشد. رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد آشتی در سوریه نیست و از وحشت بین ساختارهای موجود در سوریه برای روند تجزیه این کشور بهره‌برداری خواهد کرد. این تجزیه یعنی بسط دادن به مرزهای نامشروعِ رژیمِ نامشروع! «بنیامین نتانیاهو»، به همین علت از ایجاد «خاورمیانه جدید» سخن می‌گوید.

حمله به آخرین زیر ساخت‌ها

رژیم صهیونیستی در سلسله حملات جدید خود در سوریه مراکز تحقیقات علمی در حومه حلب و حماه، آزمایشگاه‌های دفاعی در السفیره در حومه حلب و گردان راداری در ریف دمشق را هم هدف قرار داد. خبرنگار المیادین در سوریه گزارش داد که در نیمه شب جمعه- بامداد شنبه، اشغالگران رژیم صهیونیستی مرکز تحقیقات علمی و آزمایشگاه‌های دفاعی در منطقه السفیره در حومه جنوبی حلب در شمال سوریه را هدف قرار دادند. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی همچنین برای دومین بار به گردان راداری در الرحیبه در ریف دمشق حمله کردند. حملات اشغالگران همچنین حومه پایتخت، دمشق، حومه شهر سویدا و مرکز تحقیقات و آزمایشگاه‌های دفاعی در مصیاف در حومه حماه را شامل شد. پیشتر در شامگاه جمعه، حملات صهیونیست‌ها مقرها و انبارهای ارتش سوریه در حومه لاذقیه و طرطوس و مناطق متعددی از جمله 

مصیاف، مجاورت دمشق و کوه‌های قلمون را دربرگرفت.

سکوت تروریست‌ها و تعجب صهیونیست‌ها

تارنمای صهیونیستی «والا» هم ضمن ابراز تعجب از سکوت شورشیان سوری در قبال این تجاوزات رژیم آپارتاید اسرائیل، نوشت: «چیزی که تا الان جای تعجب دارد، این است که دولت جدید سوریه به حمله در اراضی سوریه و حملات زمینی در آن، هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد.» این یعنی اندازه انفعالِ تروریست‌های اجاره‌ای صدای صهیونیست‌ها را هم در آورده است! البته دیروز به اطلاع جولانی رساندند، یک موضع لطیف ضدصهیونیستی هم بگیرد تا احیانا همدست بودنش با این رژم «لو» نرود. او هم

 گفت اسرائیل نباید به بهانه ایران به سوریه حمله می‌کرد!

اردوغان و توهمات نوعثمانی‌اش!

در طرف دیگر ماجرا دولت «رجب طب اردوغان» در ترکیه است که سودای بازسازی امپراتوری عثمانی سیاست خارجی‌اش را خصمانه و زیاده‌خواهانه و البته متوهمانه کرده است. رئیس‌جمهور ترکیه در سخنانی تأکید کرد اگر زمان جنگ جهانی اول، ترسیم مجدد مرزها در منطقه ما به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد، چه اتفاقی می‌افتاد؟ به احتمال زیاد حلب، دمشق، ادلب، حماه و رقه الان استان‌های ما بودند. رجب طیب اردوغان در سخنرانی خود در هشتمین کنفرانس منطقه‌ای حزب «عدالت و توسعه» در استان ساکاریا در شمال غرب این کشور با اشاره به تحولات سوریه و سقوط دولت «بشار اسد»، افزود: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه می‌پرسند که ترکیه در سوریه چه می‌کند؟ وی با بیان اینکه «من به آن‌ها می‌گویم، آیا می‌دانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را داشت»، ادامه داد: بشار اسد رهبر سوریه در حال حاضر کجاست؟… و مخالفانی که ما از آن‌ها حمایت کردیم، کجا هستند؟ رئیس‌جمهور ترکیه افزود: اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمی‌شد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم! گفتنی است، در این میان وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که سفارت کشورش در سوریه از فردا شنبه فعالیت خود را به صورت مستقیم از سر خواهد گرفت. پس از اعلام ترکیه یک مسئول عالی‌رتبه اروپایی هم تأکید کرد که شماری از کشورها در اتحادیه اروپا در حال بازگشایی سفارتخانه‌های خود در پایتخت سوریه هستند.

عقب‌نشینی روسیه از سوریه

پیشتر خبرهایی از قصد روسیه برای ماندن در پایگاه‌های خود در سوریه منتشر شده بود؛ اما حالا منابع خبری از عقب‌نشینی نیروهای روسیه از پایگاه‌های نظامی مستقر در سوریه خبر می‌دهند. خبرنگار المیادین گزارش کرد نیروهای روسیه از پایگاه‌های نظامی مستقر در سوریه عقب‌نشینی کرده و در دو پایگاه در ساحل متمرکز شدند. پیشتر تاس به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش کرده بود روسیه در حال مذاکره با مقامات جدید سوریه برای حفظ پایگاه‌های خود در طرطوس و حمیمیم است. روزنامه اشپیگل هم به نقل از یک تحلیل نظامی داخلی آلمان نوشت: «روسیه تمام آمادگی‌ها را برای تخلیه پایگاه‌های نظامی خود در سوریه انجام می‌دهد.» برخی خبرها هم می‌گویند، روسیه هنوز از این کشور خارج نشده است.

تروریستی که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود!

خبر دیگر آنکه روزنامه الجریده به نقل از منابع سوری اعلام کرد که «ابومحمد الجولانی»، سرکرده تروریست‌ها در سوریه درصدد است برای انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور نامزد شود. این روزنامه کویتی به نقل از منابع عنوان داشت، «احمد الشرع»، معروف به ابو محمد الجولانی، سرکرده «هیئت تحریرالشام» درصدد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آتی در سوریه است که احتمالاً بعد از تنظیم شرایط مرحله انتقالی، توافق در مورد نحوه حکمرانی و تدوین قانون اساسی جدید برای کشور برگزار شود! همچنین از سوریه خبر می‌رسد که الجولانی 

گفته است که قصد دارد پس از جمع‌آوری مدارکی برای 

محاکمه بشار اسد، رئیس‌جمهور سابق سوریه در دادگاه‌های 

بین‌المللی، زندان صیدنایا را به موزه تبدیل کند!

سایر خبرها

* یک مقام عراقی از دستورات وزارت دفاع عراق در راستای احداث یک اردوگاه برای اسکان ۲۱۵۰ سرباز سوریِ فراری در استان الانبار خبر داد.

* دولت محافظه‌کار اتریش اعلام کرد پس از سقوط اسد، به پناهجویان سوری هدیه ۱۰۰۰ یورویی برای بازگشت به کشورشان می‌دهد.

* رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که سیاستمداران ارشد این کشور با لغو سریع تحریم‌های واشنگتن علیه سوریه و تغییر سیاست آن در مقابل سوریه مخالف هستند.