سران کشورهای اروپایی همانطور که انتظار میرفت در نشست 2روزه خود در بروکسل به دلیل اختلافات داخلی، نتوانستند بر سر ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین به توافق برسند.
در نشست ۲ روزه بروکسل چه گذشت؟
سران کشورهای اروپایی همانطور که انتظار میرفت در نشست ۲روزه خود در بروکسل به دلیل اختلافات داخلی، نتوانستند بر سر ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین به توافق برسند.
اوکراین به استخوانی در گلوی اروپا تبدیل شده است. با پیروزی ترامپ، آمریکا در حال فاصله گرفتن از اوکراین است. وی وعده داده است که «کمکهای مالی و نظامی سخاوتمندانه آمریکا به کییف» را قطع کند. همزمان گزارشها نیز حاکی است اروپاییها نیز از جنگ اوکراین خسته شدهاند و پشتپرده از طرح ترامپ برای پایان دادن به جنگ حمایت میکنند- حتی اگر در رسانهها و در نشستهای سیاسی همچنان خود را بر ادامه کمکها متعهد نشان دهند-. رهبران اتحادیه اروپا در نشست ۲روزه خود در بروکسل نخواستند بر سر ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین به توافق برسند. زلنسکی خواستار پیوستن به ناتو به عنوان تضمین امنیتی نهائی است اما اروپا و آمریکا با این درخواست مخالفند.
براساس گزارش «فایننشالتایمز»، هدف اصلی این گردهمایی بحث درباره حمایت اروپا از اوکراین پس از انتخاب «دونالد ترامپ» بود. به نوشته این روزنامه انگلیسی زلنسکی این نشست را بدون دریافت هیچ تضمیمی از سوی اروپا در صورت «رها شدن» کییف توسط ترامپ ترک کرد. به گزارش ایسنا، فایننشال تایمز درباره اختلافات داخلی بین سران اروپا نیز اینطور نوشت که: «برای هر رهبر که چیز جدیدی را پیشنهاد میکرد، مانند اعزام نیرو به اوکراین به عنوان مستشار، دیگرانی وجود داشتند که چنین صحبتهایی را رد کنند.» بر اساس گزارشها، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم گفت که «هیچ بحثی» در مورد استقرار نیروی زمینی وجود ندارد و شرکت در بحثهای مفصل در مورد این موضوع را اشتباه خواند. او افزود: «حمایت باید بهگونهای انجام شود که خطر تشدید تنش با روسیه را به دنبال نداشته باشد.» پیشنهاد قبلی «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه هم برای استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین با مخالفت روبهرو شد.
در بخش دیگری از گزارش فایننشالتایمز میخوانیم: «برخی از رهبران آشکارا با یکدیگر اختلافنظر داشتند. برخی به لفاظیهایی مثل «هرچه لازم باشد ارائه میدهیم»، پایبند بودند اما جزئیات خاصی از آنچه که آماده انجام آن هستند، ارائه نکردند.» این اجلاس با بیانیهای به پایان رسید که در آن، طرفها، متعهد به حمایت از اوکراین «تا هر زمانی که طول بکشد و با هر شدتی که نیاز باشد» شدند. اما به گفته کارشناسان در پشتپرده سران اروپا به جای این لفاظیها بهدنبال پایان دادن به جنگ به هر قیمتی بودند!
http://hamiyanekeshavarzi.ir/?p=39050
Sunday, 22 December , 2024