نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» به قلم یک کارشناس نظامی و اطلاعاتی در آمریکا نوشته است 

 گزارش «فارن پالیسی» از کلافه‌شدن آمریکا در مقابل یمن

نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» به قلم یک کارشناس نظامی و اطلاعاتی در آمریکا نوشته است 
که مأموریت آمریکایی‌ها در بازدارندگی و تضعیف یمنی‌ها شکست خورده و پنتاگون نمی‌تواند حملات نظامی علیه اسرائیل را متوقف کند.
۲ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۱ آبان ۱۴۰۲) بود که یمنی‌ها در حمایت از مردم غزه وارد میدان شدند و کشتیِ مرتبط با رژیم اسرائیل، Galaxy Leader، را توقیف کردند، در واکنش به این اقدامات در ۳ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۲ آذر ۱۴۰۲) آمریکا ائتلاف و عملیات دریایی علیه یمن را آغاز کرد و این ائتلاف و گَشتِ دریایی نیز به جایی نرسید تا اینکه در ۴ ژانویه ۲۰۲۴ (۱۴ دی ۱۴۰۲) آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها حمله هوائی به خاک یمن را آغاز کردند بلکه این حملات عملیات یمن را متوقف کند، این هم به جایی نرسید و ماجرای مقاومت یمن همچنان ادامه دارد…
حالا مجله آمریکایی فارن پالیسی در مقاله‌ای به قلم «بیت سانر»، جانشین سابق مدیر سرویس اطلاعات ملی آمریکا، به عملکرد نظامی آمریکا در تقابل با نیروهای یمنی اشاره کرده و نوشته است که «مأموریت آمریکایی‌ها برای ایجاد بازدارندگی در برابر یمنی‌ها با شکست مواجه شد و نیروهای مسلح یمن در هفته پایانی سال ۲۰۲۴ نیز موج جدیدی از حملات موشکی و پهپادی خود را علیه رژیم اسرائیل و کشتیرانی این رژیم و آمریکا در دریای سرخ به راه انداختند.»
بر اساس این گزارش، یمنی‌ها دسامبر (آذر) گذشته تعدادی از ناوها و کشتی‌های تجاری آمریکایی را هدف قرار داده و ۱۰ حمله موشکی و پهپادی به سرزمین‌های اشغالی داشتند. در همین رابطه یک جنگنده اف-۱۸ آمریکا نیز در آب‌های منطقه سقوط کرد. این گزارش می‌افزاید که از عملیات‌های نیروهای یمنی و آرمان‌گرایی آنها کاسته نشده، اما میزان آمادگی نظامی آمریکایی‌ها و اعتبار آنها دچار فرسایش شده است، لذا آمریکا نیازمند استراتژی جدیدی مبتنی بر عناصر قدرت خود است، نه اینکه بخواهد اقدامی نمایشی در دریای سرخ انجام دهد.
اعتراف ژنرال
نشریه آمریکایی فارن پالیسی همچنین با اشاره به ایجاد ائتلاف آمریکایی در منطقه علیه یمن تصریح کرد که تعداد بسیار اندکی از شرکای واشنگتن وارد این ائتلاف شدند و ۹ ماه بعد از آغاز حملات نظامی آمریکایی‌ها، ژنرال «جورج ویکوف»، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه، علناً اعلام کرد که تلاش‌های آمریکا در بازدارندگی حوثی‌ها شکست خورده است. 
این گزارش می‌افزاید که کاهش حملات به کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی و صهیونیستی در دریای سرخ اساساً به این علت است که کشتی‌های مذکور تردد خود از این منطقه را کاهش داده‌اند و مسیرهای دورتر و پرهزینه‌تر را جایگزین کرده‌اند. این نشریه آمریکایی می‌افزاید که تهدیدات و افزایش تنش نظامی باعث توقف عملیات یمنی‌ها نشد، چرا که آنها خود را پیروز این جنگ می‌دانند و نه‌تنها می‌توانند آسیب‌های ناشی از حملات ائتلاف آمریکایی به سرزمین خود را مهار کنند، بلکه هر حمله‌ای که انجام می‌شود اعتبار و محبوبیت آنها افزایش پیدا می‌کند.
تهدید یمنی‌ها و پول بر باد رفته آمریکا
به نوشته این گزارش، یمنی‌ها تهدید کرده‌اند که حملات خود به زیرساخت‌های نفتی و بنادر عربستان را از سر خواهند گرفت که این موضوع می‌تواند باعث افزایش قیمت نفت شود. این گزارش با اشاره به هزینه‌های عملیات نظامی آمریکا علیه یمن نوشت که آمریکایی‌ها ماهیانه ۵۷۰میلیون دلار برای انجام مأموریتی هزینه می‌کنند که یک سرسوزن موفقیت در پی نداشته است و بیشتر باعث فرسایش نیروهای آمریکایی شده و در عین حال عمر ناوگان دریایی آمریکا و میزان فرسایش نیروهای دریایی را نیز افزایش داده است.
تکرار سناریوی سوریه در یمن؟
«جمال احمد عامر»، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن، در جریان دیدار با فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل به این کشور تأکید کرد: «بنا به سخنان عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن، یک معادله ساده به وجود آمده است؛ پایان عملیات پشتیبانی از غزه تنها با پایان تجاوز به این باریکه محقق می‌شود.» عامر تأکید کرد: «عربستان و امارات دست به اقداماتی می‌زنند که در راستای برافروختن آتش جنگ داخلی از طریق مهره‌های خود هستند. تکرار سناریوی سوریه در یمن احمقانه است.»