🍆 بذر بادنجان را ده روزدر آب قرار می دهند و در این مدت زمین را ازنظر کود وشخم آماده می کنند. 🍆 کرت های کوچک می بندند و کف آنها را نرم و صاف و هموار می کنند، بذر را درآن کرت ها به صورت پرو زیادمی ریزند و روی بذرها را ریگ نرم […]

🍆 بذر بادنجان را ده روزدر آب قرار می دهند و در این مدت زمین را ازنظر کود وشخم آماده می کنند.

🍆 کرت های کوچک می بندند و کف آنها را نرم و صاف و هموار می کنند، بذر را درآن کرت ها به صورت پرو زیادمی ریزند و روی بذرها را ریگ نرم می پاشند و بعد هر سه روز یکبار آبیاری می کنند تا سبزشود.

🍆 پس از سبز شدن هر شش روز یکبار تا قبل از جا به جا کردن آبیاری می کنند، یا آنکه بعداز بستن کرت ها کود می ریزند

🍆 و تخم بادنجان ها را خشک در آن کرت ها ریخته و ریگ نرم بر رویشان می پاشند و فوراً آب صاف روی آن می ریزند، سپس هر سه روز یکبار آب داده تا سبز شوند. 

✍ مفاتیح الارزاق، ج۲، ۵۱۸

🍆 اگر که گوشت بادنجان فاسد شود، سپس تخم آن ها را جدا می کنند و مجدداً در آفتاب خشک می کنند چون بادنجان در مناطق گرم در تمام فصول سال کشت می شود.

☑️ اگر بخواهند در سرزمین معتدل زودبه دست بیاورند:

🍆 اولا: مزرعه آب را انتخاب می کنند که از آفت سموم محفوظ باشد.

🍆 ثانیا: در پاییز که بادنجان از بوته جدا می شود، چند اصله نهال پرقوت را از روی زمین قطع می کنند به طوری که ریشه آن در زمین باقی بماند، کود اسب بر روی آن می ریزند

🍆 و گیاهان زیادی روی کودها میریزند و کاملا می پوشانند که ریشه آن محفوظ شود و خشک نشود و اول بهار روی آن باز می کنند و شروع به آبیاری می کنند و زود به ثمر می رسد.

🍆 این کار در بیشتر سرزمین های گرمسیری انجام می شود.

✍ مفاتیح الارزاق، ج۲، ۵۳۲