معاون سیاسی دبیرکل حزبالله لبنان از پشت پرده جنگ ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی علیه لبنان گفت و بر نقش اساسی سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» در تمام طول این جنگ و در پیروزی مقاومت تأکید کرد. مطالعه جنگ ۳۳ روزه میتواند همبستگی محور مقاومت به عنوان جریانی واحد را بازنمایی کند. این جنگ نقطهای بود که در […]
معاون سیاسی دبیرکل حزبالله لبنان از پشت پرده جنگ ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی علیه لبنان گفت و بر نقش اساسی سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» در تمام طول این جنگ و در پیروزی مقاومت تأکید کرد.
مطالعه جنگ ۳۳ روزه میتواند همبستگی محور مقاومت به عنوان جریانی واحد را بازنمایی کند. این جنگ نقطهای بود که در آن عمودهای محور مقاومت (تا آن زمان) کنار هم و با هم علیه دشمن اصلیِ خود جنگیدند. جنگ را رژیم صهیونیستی آغاز کرد، آن هم علیه مردم لبنان، اما جریان مقاومت مسئولیت مقابله با این متجاوز را بر عهده داشت. بینندگان تنها جنگ حزبالله به رهبری نصرالله با صهیونیستها را میدیدند، اما حزبالله نماینده کل جریان مقاومت در این نبرد بود.
حالا «الحاج حسین الخلیل»، معاون سیاسی دبیرکل حزبالله، با حضور در شبکه «المنار» جزئیاتی جدید از پشتپرده جنگ ۳۳ روزه میان لبنان و رژیم صهیونیستی در ژوئیه ۲۰۰۶ (تیر و مرداد سال ۸۵ شمسی) را تشریح کرد. وی به نقل از «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزبالله، هنگامی که پیکرهای شهدای این جنگ را نگاه میکرد گفت: «با دیدن تصویر هر شهیدی حس میکنم که برخی از مسئولان [وقت] لبنانی در کشتار این شهدا شریک هستند؛ آنها در ضربه زدن از پشت به این شهدا مشارکت کردند». الخلیل در ادامه از دیدار «طوفانیِ» «نبیه بری» رئیسپارلمان لبنان و «فؤاد سنیوره» نخستوزیر اسبق این کشور در زمان وقوع این جنگ پرده برداشت و گفت: «سینیوره در پیشنویس سخنرانی خود در کنفرانس رم از خواستههای دشمن پیشی گرفته بود و بری از مخالفت با رفتن وی به کنفرانس مذکور بود. سنیوره در اوج جنگ میگفت که مزارع شبعا لبنانی نیست و این درخواست را داشت که به پرونده آن به شورای امنیت ارجاع داده شود تا درباره آن تصمیمگیری شود».
معاون سیاسی سید حسن نصرالله این را هم اضافه کرد که: «آمریکاییها در مقابل آتشبس، خواستار تحویل سلاح سنگین حزبالله و استقرار نیروهایی از تابعیتهای مختلف در طول مرز زمینی لبنان و سوریه بودند و ما این شروط را رد کردیم… پس از آنکه آمریکاییها ناامید شدند بحث اصلاح وظایف یونیفل کنار رفت و مفادی که در قطعنامه ۱۷۰۱ بر روی آن توافق کردیم، پذیرفته شد».
نقش بزرگ حاج قاسم در پیروزی
این عضو ارشد حزبالله تصریح کرد، کمکهایی که در طول جنگ به مقاومت لبنان میشد یا از جانب ایران بود یا ارتش سوریه و دمشق که هیچ زمانی مقاومت را رها نکرد. وی در ادامه نقش شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در این جنگ را «اساسی» خواند و گفت: «وی جنگ را از وسط میدان و از داخل لبنان دنبال میکرد». الخلیل به نقش مهم شهید سوری سرتیپ «محمد سلیمان» نیز اشاره کرد و گفت: «اسرائیلیها وی را ترور کردند».
گفتنی است، جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی بر لبنان از ۱۲ ژوئیه تا ۱۴ اوت ۲۰۰۶ (۲۱ تیر تا ۲۳ مرداد ۱۳۸۵) طول کشید و به جنگ ۳۳ روزه معروف شد. تلآویو در پایان ناچار شد با قبول ناکامی، قطعنامه سازمان ملل را بپذیرد.
http://hamiyanekeshavarzi.ir/?p=10649
Saturday, 23 November , 2024