اهل کوفه نه از دیوار خانه یکدیگر بالا میرفتند و نه در ادای فرائض دینی سست بودند که از سوی سیدالشهداء متصف به حرامخواری شدند. بلکه سیستم مالی حاکم بر آنها، شکمهایشان را از حرام پر کرد. متأسفانه خیلی از مبلغان دین در ایام عزای امام حسین(ع) در توضیح عبارت «مُلِئَت بُطونُکُم منَ الحَرام» به […]
اهل کوفه نه از دیوار خانه یکدیگر بالا میرفتند و نه در ادای فرائض دینی سست بودند که از سوی سیدالشهداء متصف به حرامخواری شدند. بلکه سیستم مالی حاکم بر آنها، شکمهایشان را از حرام پر کرد.
متأسفانه خیلی از مبلغان دین در ایام عزای امام حسین(ع) در توضیح عبارت «مُلِئَت بُطونُکُم منَ الحَرام» به مردم میگویند: «مواظب و مراقب باشید با رعایت احکام فردی، لقمه حرام در زندگیتان وارد نشود». اما گزاره «قَدِ انْخَزَلَتْ عَطِیّاتُکُمْ مِنَ الْحَرامِ» منظور شفاف امام را میرساند که دقیقاً فراز قبلی «مُلِئَت بُطونُکُم منَ الحَرام» میباشد و به سیستم توزیع بیت المال اشاره دارد.
در نگاه ائمۀ اطهار، اهمیت به موضوع نهاد بیت المال یک ضرورت جدی به حساب میآید. اما نسبت این امر با وضعیت امروز ما چیست؟
به لطف غربزدگی مدیران اقتصادی، نهاد «بیت المال» متصدی بسط عدالت معیشتی در کشور ما اصلاً وجود ندارد و یک پارادوکس مضحک و باطل به نام بانکداری اسلامی جای آن را گرفته است که عده ای هنوز به اصلاحش امید بسته اند !!
در زمان خلیفۀ دوم، انحراف در توزیع بیت المال شروع شد و در زمان خلیفه سوم این وضعیت به اوج خود رسید. از علل مهم قیام مسلمانان علیه سیاستهای خلیفه سوم و انگیزه بیعت با امامعلی(ع) مسئله توزیع اموال بیت المال بود.
نهاد پولی و مالی #بیت_المال در زمان حضرت امیرالمومنین(ع) ، سکۀ طلای اسلامی را ضرب نمود و سنت پیامبر را احیاء کرد. البته از زمانی که حکومت به دست معاویه و یزید افتاد، اموال بیت المال المسلمین با معیارهای مدنظر حکومت اموی توزیع شد.
مردم عزادار حق دارند بدانند، شکم های پر شده از حرام را “سیستم مالی فاسد” ایجاد کرده بود؛ نه حرام خواری شخصی.
در یک کلام، پیادهسازی الگوی معیشتی اسلام و کنار گذاشتن سیستم اقتصادی غربی ضرورتی است که تعلل در اجرای آن، تبعات سختی همچون عاشورا به دنبال خواهد داشت.
Saturday, 23 November , 2024