تحلیلگران غربی: قیمت نفت احتمالا مجددا به بالای ۱۰۰ دلار صعود میکند
پیشبینی میشود قیمت جهانی نفت مجددا دوباره به بالای ۱۰۰ دلار صعود کند.
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: کانال شکنی بهای نفت برنت و رسیدن به نزدیکی ۸۱ دلار در هر بشکه مهمترین خبر این روزهای بازار نفت است که فراتر از تغییر کانال، احتمال آغاز یک روند صعودی را پس از ماهها مطرح میکند. هرچند شاهد تعدیل مقطعی قیمت هستیم، ولی اختلال عرضه نفت لیبی و نیجریه و انتظار کاهش تولید عربستان و روسیه از دادههای مهم این روزهای بازار هستند.به گزارش رویترز، برخی از میادین نفتی در لیبی به دلیل اعتراض یک قبیله محلی به ربوده شدن وزیر سابق این کشور تعطیل شدند. در اتفاقی دیگر، شل بارگیری نفت خام فورکادوس نیجریه را به دلیل گزارش نشت احتمالی در یک پایانه نفتی به حالت تعلیق درآورد. در همین ارتباط، تاماس وارگا، تحلیلگر موسسه پی وی ام، گفت که هرگونه اختلال تولید در لیبی، تولید حدود ۳۷۰هزار بشکه نفت در روز را متوقف میکند، این در حالی است که قطع تولید نفت در نیجریه نیز حجمی برابر با ۲۲۵هزار بشکه روزانه را شامل میشود.
وارگا افزود: با درنظر گرفتن روند روبه رشد قیمتها در بازار جهانی نفت، هرگونه توقف تولید در هر گوشه از دنیا، میتواند قیمت نفت را در نیمه دوم سال به سطوحی برساند که حتی بدبینترین ناظران هم آن را غیرممکن میدانند. تحلیلگران کامرزبانک نیز اعلام کردند که صادرات نفت روسیه نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و چنانچه این روند در هفته آینده نیز ادامه یابد، احتمال میرود قیمت نفت به سطوح بالاتری برسد به ویژه با درنظر گرفتن این واقعیت که قرار است صادرات نفت روسیه از ابتدای ماه اوت ۵۰۰هزار بشکه دیگر نیز در روز کاهش یابد.
گزارشهای منتشرشده توسط آژانس بینالمللی انرژی و سازمان اوپک، رشد تقاضای نفت در نیمه دوم سال را پیشبینی کردند. به نظر میرسد تقاضای نفت در چین نیز به رغم بادهای معکوس در اقتصاد کلان این کشور افزایش یابد که منجر به حمایت بیشتر از قیمتها خواهد شد. ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه اوآندا باور دارد انتظارکمبود عرضه نفت در بازار به خاطر اختلال در عرضه لیبی و نیجریه و همچنین کاهش صادرات روسیه میتواند قیمت نفت خام را صعودی کند.
بانک ملی استرالیا در یادداشتی تحقیقاتی اعلام کرد که انتظار دارد پیشبینی اوپک در صورت تحقق، قیمت جهانی نفت را به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه برساند، ضمن آنکه کاهش ارزش دلار آمریکا کماکان به افزایش قیمت کالاهای اساسی منجر خواهد شد. بنابراین گزارش، کاسته شدن از نرخ رشد تورم در ایالات متحده، بازارها را امیدوار کرده که فدرال رزرو ایالات متحده سرانجام موفق شد به پایان سریعترین کمپین انقباض سیاست پولی خود از دهه ۱۹۸۰ نزدیک شود.
در همین حال، عربستان سعودی و روسیه، بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان، در این ماه توافق کردند که سطوح کاهش تولید و عرضه نفت خود را که از نوامبر سال گذشته به مورد اجرا گذاشتهاند، بازهم افزایش دهند تا از این طریق، از قیمت نفت خام در بازارهای جهانی حمایت بیشتری کنند.
Sunday, 22 December , 2024