دولتهای اروپایی از پیامدهای خطرناک تروریست خواندن سپاه پاسداران میترسند
رسانه ضدایرانی دویچه وله میگوید زمزمه تحریم سپاه پاسداران از سوی آلمان یا برخی دولتهای اروپایی، نمایشی است و طرف غربی به دلایل مختلف از جمله قدرتنمایی سپاه در حمله به اسرائیل و همچنین پیچیدهتر شدن پرونده هستهای ایران در صورت برچسب زدن به سپاه دشوار است.
دویچه وله که توسط برخی عناصر اپوزیسیون ضد ایرانی اداره میشود، نوشت: دیپلماتهای چند کشور اروپایی از جمله آلمان در تلاش برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی هستند. مبنای این اقدام، یک حکم دادگاه دوسلدورف در مورد پرونده آتشسوزی در عبادتگاه یهودیان در شهر بوخوم است که میگوید متهم، مرتبط با سپاه پاسداران بوده است.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، بارها در گذشته گفته است که با قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی موافق است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا اکثریت لازم در میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برای این منظور وجود داشته باشد. تصمیم برای یک چنین طبقهبندی از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید به اتفاق آرا اتخاد شود. اسرائیل مدتهاست که از اتحادیه اروپا خواسته است سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی کند.
دویچه وله میافزاید: تعیین یک شاخه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی، بر اساس قوانین اتحادیه اروپا تا به امروز چالشبرانگیز بوده است، زیرا سپاه پاسداران ابتدا باید از سوی یک نهاد ملی به دلیل فعالیتهای تروریستی تحت پیگرد کیفری قرار گیرد.
دشواری در طبقهبندی سپاه به عنوان سازمان تروریستی پس از حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک در ماه آوریل مشخص شد. تا همین اواخر، سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا به ریاست جوزپ بورل تردید داشت که حکم دوسلدورف پیششرطهای لازم برای این طبقهبندی را برآورده میکند یا نه.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیپلمات ارشد این اتحادیه، تاکنون به عنوان مخالف طبقهبندی سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی در اتحادیه اروپا شناخته شده است. یکی از دلایل این امر، تلاش برای متقاعد کردن جمهوری اسلامی به پایبندی به توافقی برای محدود کردن برنامه هستهای این کشور است که هدف آن جلوگیری از ساخت بمب هستهای توسط جمهوری اسلامی است.
حکم دادگاه دوسلدورف در دسامبر گذشته برای حمله به کنیسهای در بوخوم آلمان صادر شد. در آن زمان یک ایرانی-آلمانی به اتهام تبانی برای ارتکاب به آتشسوزی شدید و اقدام به آتشسوزی مجموعاً به دو سال و نه ماه حبس محکوم شد.
دویچه وله در پایان نوشت: دیپلماتها تأکید کردند که طبقهبندی تروریستی سپاه پاسداران در وهله نخست یک گام نمادین خواهد بود، زیرا تحریمهای اتحادیه اروپا از پیش علیه آنها اعمال شده است.
یادآور میشود سپاه پاسداران، بزرگترین نیروی ثبات بخش و ضد تروریسم در منطقه بوده که شرّ جنایتکاران تروریست داعش را از سر مردم منطقه و دنیا کم کرد. ضمناً این ننگ برای همیشه بر پیشانی دولت آمریکا ماند که نه تنها بانی تأسیس داعش بود بلکه در کنار حمایت از این سازمان تروریستی، سردار سلیمانی را به شهادت رساند و خود را به عنوان بزرگترین کارفرمای گروههای تروریستی جانمایی کرد.
از سوی دیگر دولتهای اروپایی میدانند که در صورت علنی کردن خصومت با سپاه پاسداران، با نظامیان و پیمانکاران امنیتی آنها در منطقه به عنوان تروریست معامله خواهد شد. دولت آمریکا هم که در دوره ترامپ مرتکب حماقت برچسبزنی به سپاه شد، به اعتبار شدت ضرباتی که در این سالها از سپاه و نیروهای ضدتروریسم و اشغالگری دریافت کرده، از حماقت خود پشیمان است.
Saturday, 23 November , 2024