دستاوردهای دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی و افزایش ظرفیت تولید برق کشور به نحوی بود که نرخ رشد تولید برق ایران در سه سال اخیر در رتبه هفتم جهان و اول منطقه غرب آسیا قرار دارد.

دولت رئیسی چگونه کشور را از خاموشی نجات داد؟
دستاوردهای دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی و افزایش ظرفیت تولید برق کشور به نحوی بود که نرخ رشد تولید برق ایران در سه سال اخیر در رتبه هفتم جهان و اول منطقه غرب آسیا قرار دارد.

به گزارش رجانیوز، افزایش سالانه ۲۵/۵ درصدی بار مصرفی بر شبکه توزیع برق کشور باعث شد تا طبق قانون، دولت‌ها موظف شوند تا به‌صورت سالانه و یا دوره‌ای ظرفیت تولید برق کشور را افزایش دهند و نیروگاه‌های جدیدی را احداث کنند.
با اینکه در برنامه ششم توسعه مکرراً به موضوع توسعه ظرفیت‌های شبکه برق کشور اشاره شده و دولت روحانی مکلف به افزایش ۲۵ هزار مگاوات شبکه برق کشور در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که دولت تدبیر و امید، ظرفیت شبکه برق کشور را در این مدت تنها حدود ۱۱ هزار مگاوات افزایش داده است. همچنین مقایسه مجموع ظرفیت نصب ‌شده شبکه نیروگاهی در دولت‌های مختلف نشان می‌دهد که دولت روحانی رکورد کمترین توسعه ظرفیت تولید برق کشور را بعد از دوران دفاع مقدس به ثبت رسانده است. در زمانی که تمامی کارشناسان عرصه انرژی، بر ضرورت ایجاد نیروگاه‌های تولید برق هم‌نظر بودند؛ وزیر نیروی دولت روحانی با افتخار اعلام کرد: زیر بار فشار برای نیروگاه‌سازی نمی‌روم.
اما پس از ۸ سال درجا زدن صنعت برق، دولت سیزدهم با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور که پیش ‌از این در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود را ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد.
آنچه در برنامه دولت سیزدهم پیش‌بینی‌شده بود، آن بود که نیروگاه‌های حرارتی ۲۵ هزار مگاوات افزایش ظرفیت برق داشته باشند؛ اما دولت ۴ سال خود را پشت سر نگذاشت و طی سه سال در بخش تولید برق حرارتی نزدیک به ۹هزار مگاوات افزایش ظرفیت داشت که شامل ۴۸ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۶هزار و ۹۵۰ مگاوات به مدار آمده است و ۲ هزار مگاوات ارتقا و رفع محدودیت نیروگاهی وجود داشته است. همچنین ۴۱۴ مگاوات واحدهای کوچک و تولید پراکنده بوده‌اند که در مجموع ۹ هزار و ۳۶۴ مگاوات افزایش ظرفیت داشته است.
به دنبال رکوردزنی ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور در یک سال، برای اولین‌بار ساخت یک نیروگاه توسط سازنده داخلی در کمتر از ۶ ماه به سرانجام رسید و رکورد بین‌المللی جدیدی در این زمینه ثبت شد و این دستاوردی دیگر برای دولت شهید رئیسی به شمار می‌رود، چرا که به‌طور عادی ساخت نیروگاه‌های برق بین ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان می‌برد. مواردی از خدمات دولت شهید رئیسی در عرصه افزایش ظرفیت نیروگاهی تولید برق کشور بدین شرح است: افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی آریان۲، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی زرند، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی بوتیا‌، افزایش ۸۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید نیروگاه‌های بخاری، افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های مقیاس کوچک‌های تهران به ۳۰۰ مگاوات، افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی ساغند اردکان، افتتاح نیروگاه ترکیبی فولاد مبارکه، افتتاح نیروگاه دوکوهه با بالاترین راندمان نیروگاه‌های تجاری دنیا، بهره‌برداری از نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی اردستان، افزایش۱۰هزار و ۲۷۷ مگاواتی ظرفیت تولید برق در سه سال، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی سبزوار، افتتاح فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان، افتتاح واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد. دستاوردهای دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی و افزایش ظرفیت تولید برق کشور به نحوی بود که به گفته وزیر نیروی دولت سیزدهم، نرخ رشد تولید برق ایران در سه سال اخیر در رتبه هفتم جهان و اول منطقه غرب آسیا قرار دارد که این نیز، رکوردی بی‌نظیر در بین عملکرد دولت‌ها در عرصه مدیریت انرژی است.