در کره جنوبی چه خبر است؟
هجوم پلیس کره جنوبی به کاخ ریاست جمهوری و خودکشی وزیر دفاع زندانی!
شرایط سیاسی در کره جنوبی با یورش پلیس به کاخ ریاست جمهوری، آن هم چند روز پس از اعلام حکومت نظامی از سوی رئیسجمهور، پیچیدهتر شده است. اوضاع وقتی وخیمتر شد که خبر آمد، وزیر دفاع برکنار شده این کشور نیز در زندان، دست به خودکشی زده است!
کره جنوبی را کشوری صنعتی، رقابتی، منظم با مردمانی «مطیع» میشناسند که به ندرت دچار بحرانهای داخلی به ویژه از نوع سیاسی میشود. خبر «اعلام حکومت نظامی از سوی رئیسجمهور کره جنوبی» که ۱۳ آذرماه مثل بمب صدا کرد، بسیاری را غافلگیر کرد. رئیسجمهور کره جنوبی علت اعلام حکومت نظامی را «فشار شدید مخالفان» بر خود دانست و آنها را «نفوذیهای کره شمالی» نامید. مسئولینی که در اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی دست داشتند اما، از آن زمان تاکنون زیر شدیدترین فشارها قرار دارند. تا جایی که اکنون ستاره بخت و اقبال
«آقای رئیسجمهور» در آسمان کره جنوبی در حال افول است.
طی روزهای گذشته همه از احزاب و نهادها و مردم علیه این رئیسجمهور بسیج شدهاند و تلاشها برای برکناری و حتی محاکمه «یون سوک یول» تشدید شده است. برخی حتی از احتمال اعدام او نوشتهاند! منابع خبری از آغاز تحقیقات دادستانی و پلیس علیه رئیسجمهور این کشور به ظن «شورش و خیانت» خبر دادهاند. «چو کیونگ هو» رهبر فراکسیون حزب حاکم «قدرت مردم» کره جنوبی از سمت خود استعفا داده است. «پارک آن سو»، رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی و فرمانده حکومت نظامی نیز مجبور به استعفا شده است. حزب حاکم هم اعلام کرده است که رئیس دولت تا زمان استعفا و برکناری، حق دخالت در امور دولتی از جمله در حوزه دیپلماسی را ندارد. وی به دستور دادستانی ممنوعالخروج نیز شده است. «کیم یونگ هیون» وزیر دفاع برکنار شده کرهجنوبی نیز به علت نقش داشتن در اعلام حکومت نظامی بازداشت شده است. «لی سانگ-مین» وزیر کشور کره جنوبی نیز در بحبوحه این تحولات استعفا کرده است! بدین ترتیب بحران در کره جنوبی با سرعت برق آغاز و با همان سرعت ادامه دارد.
یورش پلیس به دفتر رئیسجمهور
اما دیروز رسانههای کره جنوبی از «یورش گسترده پلیس کره جنوبی به دفتر رئیسجمهور» خبر دادند. مثلا خبرگزاری «یونهاپ» نوشت: «یورش روز چهارشنبه پلیس همچنین شامل دفاتر پلیس شهر سئول و گارد پلیس مجلس ملی این کشور بود». به گزارش ایرنا این خبرگزاری در ادامه نوشت یک مقام امنیتی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی روز چهارشنبه
۱۱ دسامبر (۲۱ آذر ۱۴۰۳) اعلام کرد که در راستای بخشی از تحقیقات گسترده درباره تلاش نافرجام «یون سوک یول» برای اعمال حکومت نظامی، نیروهای پلیس به دفتر رئیسجمهور این کشور یورش بردند… این یورش نشاندهنده تشدید تحقیقات در مورد یون و شخصیتهای ارشد پلیس و ارتش در مورد اعلام غیرمنتظره قانون حکومت نظامی در سوم دسامبر (۱۳ آذر) است که چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و متحد اصلی آمریکا در منطقه را در یک بحران قانون اساسی فرو برد.» بر اساس این گزارش محل اقامت «یون» در یک ساختمان دیگر است و وی بعد از اینکه روز شنبه با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی از مردم کشورش عذرخواهی کرد، تاکنون در ملاء عام دیده نشده است.
خودکشی وزیر دفاع در بازداشت
تحولات عجیب و غریب در کره جنوبی به همین جا ختم نمیشود. دیروز اعلام شد، وزارت دادگستری کره جنوبی در جلسه استماع پارلمان این کشور اعلام کرده است که «کیم یونگ هیون»، وزیر دفاع سابق و متحد نزدیک آقای «یون»، پس از بازداشت، در محلی که در آن نگهداری میشد، اقدام به خودکشی کرده است. به گزارش یورونیوز «شین یونگهائه»، رئیس سازمان اصلاح و تربیت وزارت دادگستری کره جنوبی به کمیته عدالت پارلمانی این کشور گفته که وزیر دفاع سابق قصد داشت با لباس زیر خود در داخل بازداشتگاه خودکشی کند که نگهبانان بلافاصله متوجه میشوند.
رئیس پلیس ملی هم بازداشت شد
خبرگزاری یونهاپ اعلام کرد که رئیس پلیس ملی جدیدترین مقام بلندپایهای بود که دیروز (چهارشنبه) به خاطر اعلامیه حکومت نظامی دستگیر شد. «چو جی هو» به اتهام شورش بازداشت شده است. او متهم شده است که به پلیس دستور داده تا از ورود قانونگذاران به پارلمان پس از اعلام حکومت نظامی جلوگیری کند.
معلوم نیست کشور دست کیست؟
به گزارش یورونیوز آشفتگی رهبری در کره جنوبی وخیمتر شده و معلوم نیست که چه کسی کشور را اداره میکند. حزب اصلی اپوزیسیون نیز قصد دارد روز شنبه دومین رای استیضاح را در پارلمان برگزار کند. حتی برخی از اعضای حزب متبوع رئیسجمهوری کره جنوبی از «حزب قدرت مردم» نیز از طرح استیضاح حمایت کردند، اما با این وجود نخستین جلسه رایگیری استیضاح در روز شنبه گذشته ناموفق بود چرا که اکثریت اعضای «حزب قدرت مردم» از حضور در جلسه خودداری کردند. «لی جائه میونگ»، رهبر «حزب دموکراتیک خلق» در مورد حتمی بودن استیضاح گفت: «قطار فرآیند استیضاح از سکو خارج شده است و دیگر هیچ راهی برای توقف آن وجود نخواهد داشت.» «هان دونگ هون»، رهبر «حزب قدرت مردم» نیز گفته است «هان داک سو»، نخستوزیر، امور کشور را مدیریت خواهد کرد تا حزب راهی «با نظم» برای استعفای رئیسجمهوری پیدا کند. حال آنکه احزاب اپوزیسیون و برخی از کارشناسان حقوقی در مورد اعتبار قانون اساسی این اقدام تردیدهایی را مطرح کردهاند. پارلمان کره جنوبی دارای یک مجلس است که در حال حاضر تحت سلطه احزاب اپوزیسیون است و تصویب این لایحه به اکثریت دوسوم نمایندگان نیاز دارد. پس از تصویب مجلس، دادگاه قانون اساسی سپس پرونده را بررسی میکند و تصمیم میگیرد که آیا رئیسجمهوری از سمت خود برکنار شود یا خیر. به گزارش یورونیوز در ادامه فشارها به رئیسجمهور اتحادیه کارگران فلزکاران شامل کارکنان شرکت خودروسازی کیا نیز دیروز (چهارشنبه) به نشانه اعتراض دست به اعتصاب زدند. اعضای مؤسسات مالی از جمله بانک کره نیز قصد دارند روز چهارشنبه به تجمع اعتراضی بپیوندند.
Sunday, 22 December , 2024