طی چند دهه گذشته اورست به مرتفعترین زبالهدانِ جهان تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، بلندترین کوه جهان تنها در چند دهه گذشته به دلیل حضور گردشگرانی که بیتوجه زبالههای خود را در آن رها میکنند، به مرتفعترین محل انباشت زباله تبدیل شده است. از سال ۱۹۵۳ که «ادموند هیلاری» قله ۸۸۴۸ متری اورست را […]
طی چند دهه گذشته اورست به مرتفعترین زبالهدانِ جهان تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، بلندترین کوه جهان تنها در چند دهه گذشته به دلیل حضور گردشگرانی که بیتوجه زبالههای خود را در آن رها میکنند، به مرتفعترین محل انباشت زباله تبدیل شده است.
از سال ۱۹۵۳ که «ادموند هیلاری» قله ۸۸۴۸ متری اورست را فتح کرد، هزاران نفر صعود به قله این کوه را تجربه کردهاند، اما از آنجایی که نسبت به جمعآوری زبالههای خود بیتوجه بودهاند موجب شده چندین تن زباله در این کوه جمع شود.
این در حالی است که در نپال و تبت روشهایی اعمال شده که کوهنوردان را ترغیب میکند زبالههایشان را همراه با خود به پایین آورند. به طور مثال در تبت کوهنوردان به ازای هر کیلوگرم زبالهای که از خود به جا بگذارند، ۱۰۰ دلار جریمه میشوند.
افراد بسیاری تلاش کردهاند تا راهحلی برای این مشکل پیدا کنند. همچنین گروهی از کارشناسان به دنبال آن هستند تا زبالهها را به سوخت تجدیدپذیر تبدیل کنند و گروههای محلی برای پاکسازی کوه اورست اقداماتی داشتهاند.
به گزارش ساینس الرت، با این وجود بهترین اقدام این است که انسانها خود مسئولیتپذیر باشند و زباله خود را در محیطزیست رها نکنند.
📚 منبع : کیهان – ۲۸ خردادماه ۱۳۹۷
Monday, 23 December , 2024