🔸علامه حسن حسنزاده آملی: مدینه طیبه، تنها از معجزات حضرت رسول (ص) است که بدون اعمال آلات نجومی و قواعد هیوی و یا در دست داشتن زیج و دیگر منابع طول و عرض جغرافیایی، آن را در غایت دقت و استوا تعیین کرد و به سوی کعبه ایستاد و فرمود: « محرابی علیالمیزاب». 🔹دیوار مسجد […]
🔸علامه حسن حسنزاده آملی: مدینه طیبه، تنها از معجزات حضرت رسول (ص) است که بدون اعمال آلات نجومی و قواعد هیوی و یا در دست داشتن زیج و دیگر منابع طول و عرض جغرافیایی، آن را در غایت دقت و استوا تعیین کرد و به سوی کعبه ایستاد و فرمود: « محرابی علیالمیزاب».
🔹دیوار مسجد پیغمبر، درست محاذی (روبرو، مقابل) دائره نصفالنهار بود یعنی در سطح آن بود و هر دیوار که چنین باشد، در همه فصول سال چون سایه آن برگردد به طرف مشرق، ظهر میشود و امروز هم در رصدخانههای فرنگستان مانند گرینویج و پاریس، دیواری به آن طرز میسازند و گویند بهترین وسیله تعیین ظهر حقیقی آن است.
🔸آخر وقت ظهر را وقتی مقرر داشت که سایه برگشته برابر ارتفاع دیوار شود و در این وقت ارتفاع خورشید از افق چهل و پنج درجه است و در اول تابستان در شهر مدینه، آفتاب در نصفالنهار فوقالرأس و ارتفاع آن نود (۹۰) درجه است، این وقت که آخرین وقت فضیلت ظهر است، درست وسط حقیقی میان ظهر و غروب است…
کد مطلب : 98023019
📚 منبع : واحد معماری و شهرسازی مصاف
Saturday, 23 November , 2024